Na één jaar nog steeds bètalabel voor Google Dart

Toegevoegd door - Ariën -, 11 jaar geleden

Na één jaar nog steeds bètalabel voor Google DartGoogle's alternatief voor JavaScript met de naam 'Dart', blijft na 1 jaar nog steeds een bètaversie. Wel wordt er door Google op de eerste verjaardag van de programmeertaal een nieuwe SDK uitgebracht met diverse verbeteringen.

Google noemt de nieuwe versie van de programmeertaal versie 'Milestone 1'. Het JavaScript-alternatief zal vanwege de bèta-status waarin het verkeert nog geen '1.0' versielabel opgeplakt krijgen. Wel wordt er met de nieuwe SDK een opgefriste virtual machine meegeleverd, die sneller werkt dan de vorige Dart-VM. Ook aan de editor is flink gesleuteld om nog sneller te kunnen werken, en wordt er tot slot een library toegevoegd om de interoperabiliteit met JavaScript te vergroten.

De makers van Google's ART noemen het product geen JavaScript-killer, omdat de code via compilers wordt omgezet naar de populaire scripttaal. Al twee jaar geleden liet Google al weten flink te investeren in de ontwikkeling van JavaScript. Chrome-variant Dartium heeft de Dart-VM standaard al ingebouwd en draait daar al een native versie van.

De ontwikkelaars van Dart beloven dat de komende maanden de programmeertaal nog volopdoor zal worden ontwikkeld. "We blijven hard werken aan de evolutie van de SDK, verbeteren de prestaties van Dart en verfijnen de taal, terwijl we de zaak backwards compatibel houden", stellen de ontwikkelaars op de blog van Chromium. Gezien de code nog net niet stabiel is verklaard is nog niet met zekerheid te stellen dat Dart compatibel zal blijven met de recent uitgebrachte nieuwe versie.

Gerelateerde nieuwsberichten

11/12/2018 Google sluit Google Plus na nieuw datalek
04/05/2018 Google introduceert Maps-API met 'pay as you go'-model
08/09/2016 Google geeft webmasters informatie over schadelijke content

 

Er zijn geen reacties op 'Na n jaar nog steeds btalabel voor google dart'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.