Niet alleen Android spyware slachtoffer

Toegevoegd door Eddy B, 15 jaar geleden

Niet alleen Android spyware slachtoffer"Ook iOS toestellen zijn besmet met de Carrier IQ spyware." Dat stelt een iOS-ontwikkelaar. Woensdag werd bekend dat er veel Android, Blackberry en Nokia toestellen zijn besmet met de Carrier IQ spyware. Het programma monitort onder andere de toetsaanslagen en SMS'jes.

Op de iOS toestellen lijkt het programma minder gegevens te verzamelen, de GPS locaties worden 'afgeluisterd' ook worden de gesprekken van de gebruiker bijgehouden.

KPN, Vodafone en T-Mobile hebben al laten weten dat ze geen zaken doen met Carrier IQ, de distributeur van de spyware. Dit lijkt geen geruststelling te bieden aangezien telefoon-fabrikanten zelf ook de software kunnen installeren.

De informatie die Carrier IQ verzamelt, kan bijvoorbeeld gebruikt worden om door te verkopen aan providers of telefoonfabrikanten zodat ze beter weten wat hun klanten met de telefoons doen.

Gerelateerde nieuwsberichten

30/11/2023 Androidversie van Firefox krijgt beschikking voor meer extenties
22/09/2015 Eens kijken bij Google, Facebook en Apple?
11/06/2013 NSA en FBI hebben directe toegang tot grote bedrijven

 

Er zijn geen reacties op 'Niet alleen android spyware slachtoffer'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.