NSA veilige e-maildienst

Toegevoegd door B a s, 10 jaar geleden

NSA veilige e-maildienstOprichter Andy Yen heeft een e-maildienst bedacht die het meelezen van de NSA onmogelijk moet maken. Via crowdfunding heeft de Zwitserse initiatiefnemer bijna 200.000 dollar opgehaald.

Hij kreeg veel media aandacht met ProtonMail dat qua interface ongeveer gelijk zal zijn als die van Gmail. Via een eigen encryptie worden e-mailberichten versleuteld verstuurd waardoor alleen de ontvanger het bericht kan lezen. In combinatie met de Zwitserse servers is de Patriot Act niet van toepassing en zijn berichten onbereikbaar voor de NSA. De eigen encryptie is ter vervangen van PGP, de meest gebruikte versleuteling bij e-maildiensten.

Via crowdfunding probeerde hij 100.000 dollar op te halen, waarvan het dubbele al is behaald in slechts vier dagen. De campagne staat nog tot 17 juli online voor mensen die ook hun bijdrage willen leveren aan het project."We zijn op weg om één van de grootste crowdfundingcampagnes voor software te worden", laat oprichter Andy Yen weten.

Gerelateerde nieuwsberichten

07/04/2022 Privacy waarborgen aan de hand van 5 tips
05/07/2014 NSA bestempelt Tor-gebruikers als 'extremist'
24/03/2014 Google beveiligt Gmail tegen NSA-praktijken

 

Er zijn geen reacties op 'Nsa veilige emaildienst'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.