Om Deze Redenen Hebben Webdesigners een VPN Nodig (samenwerking)

Toegevoegd door PHP hulp, 3 jaar geleden

Om Deze Redenen Hebben Webdesigners een VPN NodigIedere internetgebruiker is gebaat bij een veilige internetverbinding. Voor sommige beroepen is het zelfs cruciaal. Als persoonlijke gegevens van klanten in handen van hackers komen, zullen de klanten de volgende keer uitwijken naar een concurrent. Naar iemand die hun digitale veiligheid wél serieus neemt. En jij blijft achter met enorme reputatieschade. Zeker voor webdesigners kan dit wel eens het einde van hun carrière betekenen.

Een VPN is dan ook een must voor iedereen die digitale veiligheid hoog in het vaandel heeft. Een VPN vormt een extra laag bescherming tussen de eigen computer en de server van de internetprovider (ISP). Het internetverkeer vindt dan plaats via een versleutelde tunnel. De VPN-server codeert de verstuurde informatie en stuurt het door naar de ISP. Of naar een openbaar wifinetwerk, want de werking is dan gewoon hetzelfde. Dit is natuurlijk een groot voordeel wanneer je graag buitenshuis wil werken en aangewezen bent op openbare wifi.

Omdat je kunt kiezen met welke VPN-server je verbinding wil maken, ben je niet langer gebonden aan je eigen landsgrenzen. Vanuit Nederland kun je dus prima verbinding maken met een server in de VS. Je eigen IP-adres is onzichtbaar. Voor zover men kan zien, heb je hetzelfde IP-adres als de VPN-server die je hebt gekozen.

Zelf VPN opzetten?
Als webdesigner zul je je misschien afvragen of het wel nodig is om een externe VPN-server in te schakelen. Je zou natuurlijk ook zelf een VPN op kunnen zetten, zodat je de baas blijft over je eigen data. Of dit rendabel is, kun je zelf het best beoordelen. Wel is het zo dat je met een externe VPN-server regionale blokkades kunt omzeilen. Zo kun je je concurrentie in de gaten houden, waar ook ter wereld.
Het opzetten van een VPN is voor de doorgewinterde webdesigner wellicht een koud kunstje. Anderzijds hoeft een abonnement op een externe VPN niet zoveel te kosten. Je kunt ook eerst kiezen voor een proefabonnement en zelf ondervinden of de VPN aan je verwachtingen voldoet. Om eenvoudig de verbinding in te schakelen, kun je een app voor VPN gratis downloaden.

Beschermen data van cliënten
Iedere ondernemer heeft de plicht om zorgvuldig met gegevens van klanten om te gaan. Als je geen voorzieningen treft om de digitale veiligheid en privacy van je klanten te beschermen, kan dat heel slecht uitpakken. Voor je klanten, omdat hackers toegang hebben gekregen tot hun persoonlijke gegevens, wachtwoorden en betaalgegevens. Maar ook voor jou, want je riskeert een boete en die gedupeerde klanten zie je waarschijnlijk nooit meer terug.

Beschermen intellectueel eigendom
Als webdesigner hou je je bezig met de creatie van producten waarop intellectuele rechten rusten. Of het nu om de ontwikkeling van een app gaat, een gepersonaliseerd webdesign of een online platform. Het laatste wat je wil is dat een ander met jouw ideeën aan de haal gaat.
De concurrentie bekijken

Door de mogelijkheid om regionale blokkades te omzeilen, kun je in principe alle websites ter wereld bezoeken. Dus ook die van je concurrentie. Je wil natuurlijk graag weten wat de huidige stand van zaken is binnen je vakgebied, maar dan wel op een zo discreet mogelijke manier. Met een VPN heb je toegang tot alle websites én worden de sporen van je bezoek uitgewist. Zo kan de concurrentie niet aan het IP-adres zien dat je hen in het oog houdt.

Websites testen
Je hebt een website gebouwd en uitgebreid getest in eigen land. Maar hoe weet je of de website net zo goed werkt als iemand in bijvoorbeeld Australië de website bezoekt? Voor hetzelfde geld duurt het voor die bezoeker veel te lang om de website te laden. Het is ook mogelijk dat de website niet automatisch in de vertaalde versie wordt weergegeven. Om dit uit te zoeken, kun je zelf naar Australië vliegen en de site daar uittesten. Of aan een bevriende Australiër vragen om dit voor je te doen. Natuurlijk is dit veel te omslachtig en kostbaar. En het is ook helemaal niet nodig. Je kunt namelijk ook gewoon verbinding maken met de VPN-server in Australië, of in welk ander land dan ook.

Gerelateerde nieuwsberichten

07/04/2022 Privacy waarborgen aan de hand van 5 tips
15/06/2016 Opera brengt test-versie uit met VPN en adblocker

 

Er zijn geen reacties op 'Om deze redenen hebben webdesigners een vpn nodig'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.