OM gaat dader van DDoS-aanvallen vervolgen

Toegevoegd door - Ariën -, 5 jaar geleden

OM gaat dader van DDoS-aanvallen vervolgenHet Openbaar Ministerie gaat een tiener vervolgen voor ddos-aanvallen op banken en de Belastingdienst die in 2018 plaatsvonden. Vorig jaar februari werd een toen 18-jarige mbo-scholier voor de aanvallen aangehouden. Hij zou onder meer de bank Bunq en it-website Tweakers hebben aangevallen. De laatste site heeft een uiteindelijk een digitaal profiel kunnen schetsen van de dader, welke mee werd genomen in een aangifte.

Al eerder had de jonge dader al een interview met de Volkskrant. "Banken horen het gewoon goed voor elkaar te hebben, dus dat is een leuk target om plat te krijgen. Vooral omdat veel mensen er dan ook last van hebben. Heb overigens niet alleen de banken aangevallen..", zo liet de verdachte in het interview weten. Hij zou een "booter" hebben gebruikt, waarmee hij tegen een betaling een dienst kon gebruiken om de sites plat te leggen.

Het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat de tiener voor de aanvallen zal worden vervolgd. "De schade door de ddos-aanvallen was enorm en het gaat om een zwaar feit dat strafbaar is. Dus we gaan hem vervolgen." Het heeft enige tijd geduurd voordat de zaak opgestart kon worden. "De zaak is eerst verplaatst van het landelijk parket naar ons. En wij hebben maar een halve fte voor cybercrime, dus de zaak is even blijven liggen. Maar we zijn bezig met de tenlastelegging."

Gerelateerde nieuwsberichten

14/03/2014 DDoS-aanval uitgevoerd via duizenden Wordpress-sites
11/02/2014 Zwaarste DDoS-aanval breekt records
29/10/2013 Website van KNMI maandag 'omvergeblazen' door bezoekers

 

Er zijn geen reacties op 'Om gaat dader van ddosaanvallen vervolgen'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.