Ontwikkelaar van Text-editor Vim overleden

Toegevoegd door - Ariën -, 1 jaar geleden

Ontwikkelaar van Text-editor Vim overledenOp 62-jarige leeftijd is Bram Moolenaar, de Nederlandse ontwikkelaar van de teksteditor Vim, overleden. Zijn familie heeft dit droevige nieuws aangekondigd. Vim is een lichtgewicht teksteditor die vooral op Mac als Linux veel gebruikt wordt. In 1988 begon Bram Moolenaar met de ontwikkeling van Vim, oorspronkelijk voor de Commodore Amiga. In 1991 bracht hij de eerste openbare versie uit. Vim, een veelzijdige opensource teksteditor, bouwt voort op de fundamenten van het oudere 'vi', en voegt functionaliteiten toe zoals macro's en meerdere mogelijkheden voor 'undo'-acties. Bovendien biedt het de mogelijkheid om bestanden in verschillende tabbladen te organiseren en stelt het gebruikers in staat om de commandlinegeschiedenis op te roepen, waardoor specifieke opdrachten sneller herhaald of aangepast kunnen worden. Inmiddels heeft Moolenaar's versie aan populariteit gewonnen ten opzichte van het oorspronkelijke vi. De editor wordt momenteel standaard meegeleverd met de meest gebruikte Linux-distributies.

De tool werd tot kort voor zijn door nog steeds onderhouden, en Moolenaar heeft tot op een maand voor zijn overlijden nog een update gegeven aan het programma. Zijn familie heeft laten weten dat hij vorige week donderdag overleed aan een medische aandoening die de afgelopen weken in rap tempo verergerde.

Bron: Tweakers

Gerelateerde nieuwsberichten

25/09/2014 Kwetsbaarheid in Bash legt lek in Linux en OSX open
03/06/2014 Chinezen bouwen kleinste Linux-computer ooit

 

Er zijn geen reacties op 'Ontwikkelaar van texteditor vim overleden'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.