Opera laadt pagina's sneller in

Toegevoegd door - Ariën -, 6 jaar geleden

Opera laadt pagina's sneller inSoftwaremaker Opera heeft een nieuwe versie van zijn browser uitgebracht die onder andere het laden van websites sneller laat verlopen. De nieuwe functie die 'Instant Page Loading' heet, zorgt ervoor dat de webpagina al bij de gebruiker al wordt geladen terwijl hij de URL nog intypt.

Het nieuwe systeem leert van de gebruiker zijn gedrag in de browser. Als gebruikers bijvoorbeeld naar PHPhulp willen surfen typen ze eerst 'php' in. Vervolgens zal de browser verwachten dat ze PHPhulp.nl willen bezoeken en wordt dit als eerste suggestie getoond, en zal de site direct worden ingeladen. na een druk op Enter zal de pagina daadwerkelijk geopend worden.

Ook ondersteunt Opera in de Windows-versie 'Profile Guided Optimization', hiermee leert de browser welke taken belangrijk zijn voor een gebruiker. Zo zou de browser 13 procent sneller moeten starten, claimt de softwaremaker.

Deze nieuwste versie van Opera is beschikbaar onder versie 42 en is inmiddels beschikbaar via het live-update mechanisme alsmede via de downloadpagina van de browser.

Gerelateerde nieuwsberichten

15/01/2018 Opera bouwt knop in om Flash in te schakelen
15/06/2016 Opera brengt test-versie uit met VPN en adblocker
02/02/2016 Oracle stopt met Java-browser plug-in

 

Er zijn 1 reacties op 'Opera laadt paginas sneller in'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Eddy E
Eddy E
6 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Dan de grote vraag... is hij al sneller dan Chrome?

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.