Oracle stopt met Java-browser plug-in

Toegevoegd door - Ariën -, 9 jaar geleden

Oracle stopt met Java-browser plug-inOracle stopt met het ontwikkelen van de Java browserplugin. Hiermee komt er een eind aan een plugin die de laatste tijd veel veiligheidspatches kreeg. De aanleiding is de beslissing die browserontwikkelaars hebben gemaakt om plug-ins zoals Java of Silverlight niet meer te ondersteunen.

"Nu moderne browserontwikkelaars de plug-inondersteuning in hun producten beperken, moeten ontwikkelaars van applicaties die van de Java-browserplug-in gebruikmaken alternatieve opties overwegen", zegt een medewerker van Oracle.

Het bedrijf geeft ontwikkelaars het advies om voortaan de plug-in vrije Java Web Start-technologie te gebruiken en en de ontwikkeling van twee decennia oude Java-applets in de ring te gooien. In versie 9 van Java zal tevens de de browser-plugin worden verwijderd, als deze nog geinstalleerd is.

De laatste jaren zijn de plug-ins een prooi voor hackers, en vormen ze steeds vaker grote veiligheidsrisico's met crashes of met malware geïnfecteerde computers.

Vorig jaar kondigde Mozilla al dat het aan het eind van 2016 de ondersteuning van browser add-in's wilt beëindigen. Wel zal er voor Adobe Flash een uitzondering worden gemaakt, hoewel er steeds meer afkeur voor dit platform is.

Microsoft besloot eerder al met zijn nieuwe Edge-browser de ondersteuning van add-ons te verwijderen en sinds 1 september vorig jaar ondersteunt ook Google Chrome dergelijke plug-ins ook niet meer.

Gerelateerde nieuwsberichten

19/06/2015 Goedkeuring voor standaard Javascript 6
19/12/2014 Microsoft stopt met het browserkeuzescherm
07/08/2014 Internet Explorer blokkeert verouderde plug-ins

 

Er zijn geen reacties op 'Oracle stopt met javabrowser plugin'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.