Overheid wil onderzoek naar gebruik .NLD-extensie voor overheidssites

Toegevoegd door - Ariën -, 1 jaar geleden

Overheid wil onderzoek naar gebruik .NLD-extensie voor overheidssitesDe VVD heeft staatssecretaris Van Huffelen van Digitalisering gevraagd om een onderzoek te laten uitvoeren naar de mogelijkheid om overheidssites beter herkenbaar te maken voor burgers. Het idee is om overheidssites een .NLD-extensie te geven, waardoor het gemakkelijker wordt om ze te onderscheiden van commerciële websites die er sterk op lijken. Deze commerciële websites bieden dezelfde diensten van de overheid aan, maar vragen veel hogere tarieven voor hun dienstverlening.

Op Twitter benadrukt VVD-Kamerlid Rahimi het probleem: "Terwijl je op de officiële overheidssites slechts één euro betaalt voor een bepaalde dienst, vragen niet-overheidssites bijna 20 euro voor dezelfde dienst. Veel Nederlanders zijn zich hier niet van bewust. Ik wil dat de overheidssites duidelijker herkenbaar worden, bijvoorbeeld door een duidelijke extensie aan het einde van de URL, zoals bijvoorbeeld www.overheid.NLD."

Het Kamerlid heeft staatssecretaris Van Huffelen nu gevraagd om te onderzoeken of het gebruik van de NLD-extensie of andere mogelijkheden kan bijdragen aan het verbeteren van de herkenbaarheid van overheidssites. Rahimi benadrukt dat het belangrijk is om te voorkomen dat burgers onnodig meer betalen voor overheidsdiensten en staat open voor andere oplossingen.

Gerelateerde nieuwsberichten

19/04/2023 SIDN: 65% van Nederlandse phishingsites binnen 24 uur offline
18/08/2014 Google verkoopt domeinnamen
02/07/2013 ICANN wil verificatie voor domeinaanvragers

 

Er zijn geen reacties op 'Overheid wil onderzoek naar gebruik nldextensie voor overheidssites'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.