PHP 7: De planning

Toegevoegd door Wouter J, 6 jaar geleden

PHP 7: De planningNu de ontwikkeling van PHP 7 langzaam opgang komt is er nagedacht over de planning en de verwachte release datum. Omdat er tegenwoordig veel van programmeertalen wordt verwacht is besloten PHP 7 snel te ontwikkelen en binnen 1 jaar een release uit te brengen.

Nu tot 15 maart

Vanaf nu tot 15 maart 2015 wordt er gewerkt aan en gestemd voor RFC's. RFC staat voor Request For Comments. Dit zijn wiki pagina's waarop een PHP teamlid een idee voor een feature kan beschrijven. Hier wordt vervolgens over gediscussieerd in de mailing list en na wat aanpassingen wordt er gestemd om te beslissen of de feature in PHP komt.

Alle RFC's zijn te bekijken op wiki.php.net/rfc (dit zijn niet alleen PHP 7 RFC's).

16 maart tot 15 juni

Na deze periode wordt er 3 maanden gewerkt aan de RFC's en worden deze in PHP geïmplementeerd en "gemerged" (wat betekend dat ze in de PHP source code worden geplaatst).

16 juni tot 15 oktober

Tijdens deze periode worden er RC releases gedaan. Dit staat voor Release Candidate releases. Deze releases kunnen door iedereen worden getest en alle gevonden bugs en andere problemen worden tijdens deze periode opgelost. Tijdens deze periode worden er dus de puntjes op de i gezet en geen nieuwe features toegevoegd.

De lengte van deze periode staat niet helemaal vast, omdat het afhangt van het aantal gevonden problemen.

Halverwege oktober

Dan is het halverwege oktober tijd voor de PHP 7 release!

Gerelateerde nieuwsberichten

02/08/2018 PHP brengt eerste beta uit voor PHP 7.3
04/01/2018 PhpMyAdmin was vatbaar voor ernstig veiligheidslek
20/07/2017 Vijf stappen om je website online te krijgen

 

Er zijn 4 reacties op 'Php 7 de planning'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ozzie PHP
Ozzie PHP
6 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Wouter, bedankt voor de update. Als je nu bijvoorbeeld gebruikmaakt van PHP 5.6 en je stapt over (ongeveer) een jaar over op PHP 7, ga je dan problemen ondervinden? Of is alles backwards compatible?
Wouter J
Wouter J
6 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Een versie bestaat altijd uit x.y.z. Hierbij is Z een release, deze fix alleen bugs. Y is een minor version, deze voegt backwards compatible features toe en Z is een major version, deze *mag* backwards compabiliteit breken.

Er zijn tot nu toe 2 features gekomen die BC breaken, maar dit zijn breaks die je waarschijnlijk niet gebruikt. 1 heb ik hier beschreven en de ander is het mergen van PHPNG (de failing tests en dus BC breaks zijn hier te vinden, de test source kun je op github bekijken).
Ozzie PHP
Ozzie PHP
6 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ok├ę thanks. Ergens best irritant. Je maakt nu dingen die over een jaar makkelijker kunnen. Maar ja, het is niet anders.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ger van Steenderen
Ger van Steenderen
6 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Wouter
Weet jij ook of er ondersteuning komt voor localisatie met DateTime::format. Want ik vind dat eigenlijk gewoon een bug.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.