PHPhulp's eerste nieuwsbrief

Excuses als je deze nieuwsbrief voor de tweede keer ontvangt. Er ging iets mis waardoor de nieuwsbrief onjuist is verzonden.

Een goede start in 2012. Naast dat het een vers en fris nieuw jaar is, vieren wij allen in januari ons 10 jarig bestaan! Dit gaan we het gehele jaar vieren met winacties en extra's voor jou. Zo gaan we je op de hoogte houden met deze nieuwsbrief, lanceren wij binnenkort de service om vacatures uit jouw omgeving te ontvangen en nog veel meer.

Volg ons via Twitter   Volg ons via Facebook
 

Alhoewel deze eerste nieuwsbrief naar iedereen is verstuurd, kun je er voor kiezen om de volgende niet meer te ontvangen. Onderaan deze nieuwsbrief vind je een link waarmee je je kunt afmelden.

Win een gratis uitgebreid webhosting pakket met domeinnaam naar keuze!

Stuur je PHP tutorial in voor 10 februari 2012 en win een jaar lang gratis webhosting met domeinnaam naar keuze. Tussen 10 februari 2012 en 20 februari 2012 kan er gestemd worden via een uniek URL adres voor iedere ingestuurde tutorial die tussen nu en 10 februari 2012 zijn ingestuurd.

De winnaar krijgt het BHosted 250MB hosting pakket voor 1 jaar helemaal gratis! Dit is inclusief een gratis .nl of .be domeinnaam naar keuze. De hosting wordt geleverd met PHP 5.3, MySQL 5 en alle denkbare PHP modules. Ook zijn hier gemakkelijk content management systemen op te installeren zoals een kant-en-klare webshop via Magento, website via WordPress, Joomla, Drupal, CMS made simple en Typo3. Deze content management systems zijn met een paar muisklikken te installeren. Kijk hier of je domeinnaam nog vrij is.

Je kunt via de link tutorial toevoegen in het tutorial overzicht je bijdrage leveren.

Lancering van PHP 6 en voorzorgsmaatregelen

Er bestaat veel verwarring over PHP 6. Er wordt naast PHP 5 al jaren aan een compleet nieuwe versie gewerkt met volledige Unicode ondersteuning die PHP 6 zou gaan heten. Het verwijderen van register_globals, magic quotes en safe mode. Omdat het programmeurs echter langer koste dan eerst gedacht om hun programmatuur volledig aan te passen, is er in maart 2010 besloten om PHP 6 op een zijspoor te zetten en de ontwikkelde features voor nu te laten voor het is. Wel is voor gekozen om features waarover PHP 6 wel zou beschikken, door te voeren in PHP 5.

Er is niets op PHP.net te vinden over een exacte deadline voor PHP 6. Voor zover het er nu voorstaat is het af wanneer het af is. De ontwikkeling gaat gewoon door wat af te leiden is aan de features die geïmplementeerd worden in PHP 5.

PHP en MySQL boeken, referentie materiaal

 

Basiscursus PHP 5
Ben je beginnend PHPer? Dan is dit boek zeker wat voor jou. Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe je iets programmeert en is erg handig om naast je te hebben liggen als je bezig bent. Ook is dit qua kwaliteit / prijs verhouding een erg goede aankoop (rond de 20 euro).

>> Boek bekijken
 

 

MySQL 5 Certification Study Guide
Ben je met MySQL bezig en wil je hierin een certificaat halen voor je werk of om je kunnen aan te tonen, dan stoomt dit boek je er klaar voor. Aangeraden door dé auteur voor MySQL boeken en één van de best verkochte MySQL boeken.

>> Boek bekijken

PHP vacatures in jouw buurt

BonqueSinds oktober 2011 biedt PHPhulp vacatures aan bij jou in de buurt. Dit doen wij in samenwerking met Bonque (bekijk hun vernieuwde website). Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, dan ben je op PHPhulp aan het juiste adres. Hier alvast enkele vacatures die we je niet mogen onthouden bij hoogstaande bedrijven zoals de NOS.

De NOS is een journalistieke omroeporganisatie die onderdeel uitmaakt van de publieke omroep.
>> Volledige omschrijving bekijken

Hoppinger zoekt een ervaren webdeveloper/-ontwikkelaar die goed uit de voeten kan met PHP en MySQL.
>> Volledige omschrijving bekijken

Telefuture staat voor 20 jaar kennis en ervaring in Voice Response, SMS/MMS, Internet en Mobiel.. Wij leveren u connectie op onze platformen, produceren custom made applicaties en faciliteren u met reeds bewezen consumentendiensten.
>> Volledige omschrijving bekijken

Dockbite bouwt innovatieve rich internet applications voor allerlei klanten. Daarnaast heeft Dockbite een aantal producten ontwikkeld, specifiek voor bepaalde branches. Dockbite is een jong bedrijf met acht man sterk, heeft een niet formele sfeer en wilt graag groeien.
>> Volledige omschrijving bekijken

 Stukje Design

Beveilig je website simpel tegen hackers

Vrijwel dagelijks wordt er op PHPhulp een nieuwsbericht geschreven over websites die gehacked zijn. Dit zijn niet zomaar websites, maar websites van gemeenten, de overheid en grote webshops. Websites worden vaak gemakkelijk gehacked door XSS- of SQL injections. Dit is echter gemakkelijk op te lossen door kleine aanpassingen te maken of dit vanaf het begin de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen en weten hoe je dit toepast. In dit topic zie je dat de topic starter het half weet maar cruciale punten mist waardoor zijn website gehacked zou kunnen worden - met de oplossing van leden!

Chris Horeweg, hoofdmoderator op PHPHulp en eigenaar van het bedrijf SiteSafe, heeft voor onze leden een speciale aanbieding wegens het 10-jarige bestaan van PHPHulp.

Alle leden van PHPHulp kunnen hun website laten controleren op beveiligingsrisico's voor een vaste prijs van €99,-! Dat is een korting van ruim 60%! Lees meer over deze aanbieding.

Moderator worden?

PHPhulp bestaat uit een leuk en divers team.

Denk je een bijdrage te kunnen leveren aan de grootste Nederlandstalige PHP webcommunity? Dan kun je via het contactformulier je aanmelding als moderator doorgeven. Let hierbij wel op dat we alleen naar serieuze kandidaten op zoek zijn;

  • Je hebt een aantal uur per week tijd om op PHPhulp te zijn
  • Je denkt mee aan nieuwe features en mogelijkheden
  • Je bent ten minste 18 jaar oud
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend
  • Je bent langer dan een jaar lid

--

Heb je suggesties voor de volgende nieuwsbrief of heb je vragen of opmerkingen over deze nieuwsbrief, dan kun je contact met ons opnemen via het contact formulier.

14 jaar geleden

 

Er zijn 12 reacties op 'Phphulp nieuwsbrief januari 2012'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Jasper DS
Jasper DS
14 jaar geleden
 
Mooi mooi, goed werk. PHPhulp gaat vooruit! :D
Eddy B
Eddy B
14 jaar geleden
 
Jasper, natuurlijk is dat vooral te danken aan de leden! ;-D
Wouter J
Wouter J
14 jaar geleden
 
1 +1 -1 -1
De nieuwsbrief zit nog in de wintertijd (met het sneeuwlogo), maar het forum niet meer?

Beetje veel reclame, maar voor de rest wel een leuke nieuwsbrief (mis het nieuws eigenlijk.. ;)).
Chris -
Chris -
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Wouter: Voor het geval de mail "te laat" wordt gelezen, dan is die ondergesneeuwd gehe..
Ozzie PHP
Ozzie PHP
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Nou, ik krijg hem ook zojuist binnen, maar m'n mailprogramma (Windows Live Mail) geeft direct een foutmelding:

Afbeelding

Plaatjes worden ook niet overal geladen:

Afbeelding
Eddy B
Eddy B
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@ozzie, Gmail? Zo kreeg ik 'em namelijk ook zojuist.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Nee, (zoals ik al schreef) Windows Live Mail. Er is nog wat werk aan de winkel...
Wouter J
Wouter J
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Eddy:
Quote:
maar m'n mailprogramma (Windows Live Mail) geeft direct een foutmelding:


@Maker van de brief, even wat tips:
- Juiste Mail-headers
- Gebruik eigenlijk gewoon PHPmailer voor dit soort dingen.
B a s
B a s
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Er is iets misgegaan waardoor hij de versie van de website als nieuwsbrief gebruikte. De nieuwsbrief wordt nu opnieuw verstuurd, excuses als deze twee keer ontvangen is.
Carsten eng
carsten eng
14 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
De nieuwsbrief heeft geen afmeld-link. Dat is dus niet legaal. Hoe meld ik me af?
Wietse ter Haar
Wietse ter Haar
14 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
De nieuwsbrief heeft geen afmeld-link. Dat is dus niet legaal. Hoe meld ik me af?

Inderdaad nu zelfs 2 van die spammailtjes ontvangen van jullie. Zonder afmeld link, dit ga ik zeker doorgeven. Ik wil me onmiddellijk afmelden.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Victor -
Victor -
14 jaar geleden
 
@Wietse en Carsten, de tweede mail heeft keurig een afmeld link, en in de eerste staat dat je bij voorkeuren op phphulp.nl zelf kunt afmelden

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.