PHPhulp updates

Toegevoegd door PHP hulp, 15 jaar geleden

PHPhulp updatesEr zijn enkele updates doorgevoerd aan de website die je gebruikersgemak verbeteren. Zo proberen we zowel de vormgeving als de content van de website hoogwaardiger te maken. Ook willen we bij deze even de tijd nemen om drie nieuwe moderators welkom te heten.


Nieuwe nieuws moderators
De afgelopen twee weken zijn we op zoek geweest naar nieuws moderators. Er zijn veel reacties binnen gekomen en er zijn uiteindelijk drie gekozen:

Eddy Bisschops
Roel van de Water
Joris van Rijn

Zij zijn verantwoordelijk voor het nieuws dat we vanaf nu meer up to date gaan houden dan tevoren. Zo blijf je tijdens je bezoek aan PHPhulp ook up to date over het laatste IT gerelateerde nieuws.

Homepagina
Omdat we nu meer indruk willen vestigen op het nieuws en om oudere nieuwsberichten te kunnen terug lezen, hebben we enige wijzigingen aangebracht aan de homepagina. Links zie je het nieuws, rechts zie je aanbevolen tutorials. Dit zijn tutorials die door de bezoekers van PHPhulp het meest worden bekeken.

Heb je zelf een nieuwsbericht wat je wilt toevoegen? Dan kan dat nu via de nieuws submit. Wil je het nieuws volgen, dan is daar vanaf vandaag een nieuws RSS feed voor beschikbaar. Ook kun je ons volgen via @PHPhulp op Twitter.

Vacatures
We bieden sinds 1 oktober kwalitatieve PHP vacatures aan in samenwerking met Bonque.

Dit deden we al eerder, maar nu kun je ook gelijk zien bij welk bedrijf de vacature uitstaat en kun je sinds vorige week zoeken op vacatures in jouw woonplaats. Solliciteren kan gewoon op PHPhulp.

We hopen dat dit jou verder helpt in je carrière door het vinden van een baan in PHP.

Profiel pagina's
Wanneer je veel forum berichten, reacties, scripts en/of tutorials hebt geplaatst, dan zal je nu een enorme verandering zien op je profielpagina.

Er wordt nu door middel van tabbladen, onderscheid gemaakt tussen de verschillende onderdelen content op PHPhulp. Jouw geplaatste forum berichten, forum berichten waarop jij hebt gereageerd, reacties op nieuws, scripts, tutorials en boeken, scripts en tutorials. Zo wordt een toren lange scrolbar vermeden.

Voorkeuren van de zichtbaarheid van je profiel
Je kunt nu als ingelogde gebruiker bij je voorkeuren aangeven wanneer je wilt dat alleen leden je profielpagina kunnen bekijken. Bezoekers die niet ingelogd zijn kun je zo uitsluiten. Daarnaast bestaat daar de optie om niet opgenomen te worden in zoekmachines al langer.

Gerelateerde nieuwsberichten

08/05/2023 PHPhulp verhuisd
21/04/2023 Bug opgelost met traagheid PHPhulp
15/10/2015 Welke PHP editor gebruik jij?

 

Er zijn 31 reacties op 'Phphulp updates'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ozzie PHP
Ozzie PHP
15 jaar geleden
 
Laat ik dan maar beginnen met mijn complimenten uit te spreken:

1) voor de manier waarop de nieuwe updates worden toegelicht. Prima!
2) voor de nieuwe functionaliteiten... en WOW, op mijn eigen profielpagina kan ik zien welke topics ik ben gestart TOP TOP TOP!!! (zou wel fijn zijn als ik ook mijn nog oudere topics kan terugzien, nu gaat het maar een paar maanden terug).

Verder wil ik de 3 nieuwe moderators heel veel succes wensen. Zorg dat het een mooi forum blijft!

Top top top!

P.S. Zij zijn verantwoordelijk voor het nieuws die we vanaf nu... moet zijn: Zij zijn verantwoordelijk voor het nieuws dat we vanaf nu

Bedankt voor je feedback, de typo is verbeterd.[/modedit]
Jerry php
Jerry php
15 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
Ja, ik ben ook helemaal onder de indruk van hoe de updates worden getoond, geweldige updates en voor het profielpagina, wat ozzi al zegt: WOW! Ik sta er echt van de kijken, ziet er echt super uit! Super gedaan!
Wouter J
Wouter J
15 jaar geleden
 
Profielpagina:
Geweldig, maar kan er ook een link worden toegevoegd waarbij je al je berichten kan bekijken?

Homepagina
Tja, ziet er niet heel erg veranderend uit (of heb ik het oude nog nooit meegemaakt?).
Misschien dat er, nu er zoveel berichten geplaatst worden, meer berichten zichtbaar kunnen worden. Bijv. 3 of 4?

Moderators (blijf het een vreemde titel vinden)
Hebben deze nu ook extra opties voor het forum, of alleen voor nieuwsberichten? En verder, als je een reactie wilt geven kun je denk ik beter een gewone reactie geven. Zo'n 'mod edit' reactie als hierboven bij Ozzie vind ik onoverzichtelijk en niet correct staan.

Berichten
Hierover deel ik dezelfde mening als Jelmer, en ik vind 3 berichten per dag eigenlijk nog wel een beetje veel. Of misschien moet ik er gewoon een beetje aan wennen. (maar dan wel relevante berichten, zoals jelmer ook zegt)

Kan dit ooit nog een keer vervangen worden, ik moet nu altijd opnieuw inloggen: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/inloggen-op-verschillende-locaties/78524/

Ook zie ik graag een gedeelte waarin mensen handige linkjes naar PHP tutorials/screencasts/blogs/site's kunnen uitvoeren, hier zou ooit aan begonnen zijn maar nog nooit iets van terug gezien: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/in-progress-handige-links/72497/

Dit lijkt een beetje een zeurderig topic aan het worden, maar ik ben juist blij dat er eindelijk weer wat leven in de brouwerij is!
Jelle -
Jelle -
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Kan ik mooi even terug kijken hoe hard ik faalde een paar jaar geleden :P
Elwin - Fratsloos
Elwin - Fratsloos
15 jaar geleden
 
Over het algemeen kan ik niet wild enthousiast worden over het nieuws. Buiten de 'nieuwswaardigheid' van sommige berichten zijn de meeste berichten zo geschreven dat ik na de intro al afhaak. Een voorbeeld van zo'n bericht is http://www.phphulp.nl/php/nieuws/ernstige-bug-in-windows/94/.
Ook bovenstaand bericht is niet echt denderend.

Dit alles wilt niet zeggen dat ik de inspanningen van de beheerders niet waardeer, in tegendeel; ik vind het leuk om te zien dat mensen zich in willen zetten om de site weer nieuw leven in te blazen!

Over de wijzigingen. In FF 8.0 op de Mac zijn de tabs op de profielpagina verdeeld over twee regels.
B a s
B a s
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Wat kunnen we verbeteren om het voor jou wel boeiender te maken Elwin?
Milo S
Milo S
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Mooi gepresenteerd jongens! Petje af! Profiel pagina is stukken voorruit gegaan nu.
Leuk om te zien dat er nog wat gedaan word wat verdere ontwikkeling van deze site betreft.

Enige puntje waar ik voor zal blijven strijden is het verwijderen van de oude scripts. Het is denk goed om mensen een kans te kunnen geven met nieuwe scripts.
Jasper DS
Jasper DS
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Vooral de profielen vind ik een pluspunt! Anders moest ik altijd maar zoeken naar topics waar ik op reageerde of die ik startte.
Tobias Tobias
Tobias Tobias
15 jaar geleden
 
Goed om te zien dat er wat met de suggesties uit Bugs & Features Requests wordt gedaan. Terugkoppeling in de topics zelf zou wel prettig zijn (iets van: zijn we mee bezig of zo), want ik kreeg de laatste tijd het idee dat dat onderdeel er voor jan met de korte achternaam stond.

Wat al aangegeven is door anderen: Graag alle topics laten zien waarin ik gereageerd heb. Als het een erg lange lijst is, zou je met pagina-nummering kunnen werken?


15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Er is wel één minpuntje... waarom worden berichten toch nog getoond als een tutorial is stopgezet?

Maar verder is het prima!
Ozzie PHP
Ozzie PHP
15 jaar geleden
 
Top hoor dat je je eigen topics kunt terugzien! Zou wel mooi zijn als je ze allemaal kunt terugzien (met pagina-nummering zoals Tobias hierboven al zei). Het hoeft echt niet vandaag af hoor, maar wel morgen.


geintje ;)
Maar eh, goed bezig hoor. Voor degenen die er hun tijd en energie in hebben gestoken en steken... hartelijk dank!
Elwin - Fratsloos
Elwin - Fratsloos
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Bas
Interessanter; dat ligt aan de onderwerpen. Zoals elders ook aan aangegeven is een bericht over de verkoop van de iPhony 4S in Tsjechië niet echt interessant. Daar kan ik op zich nog wel overheen lezen.

Mij gaat het meer om de schrijfstijl en de diepgang van een bericht. Ik schrijf zelf voor een van mijn projecten al een jaar of 7 nieuwsberichten, dus ik weet hoe moeilijk het is om berichten te schrijven.

Dit is denk ik niet de plek om een nieuwsbericht te ontleden, maar wat mij stoort is dat er:
- van de hak op de tak wordt gesprongen;
- slecht lopende zinnen worden gemaakt;
- samengevoegde woorden los van elkaar worden geschreven (maar helaas is dat een trend in Nederland, waar zelfs de overheid aan mee begint te doen).
Kees Schepers
kees Schepers
15 jaar geleden
 
Waarom gebruikt PHPhulp niet iets zoals Trac waar leden tickets in kunnen aanmaken? Je kunt met Trac MySQL als backend gebruiken dus gebruikers intergreren zou niet eens zo lastig moeten zijn. En zie nog steeds voordelen in van het open-source maken van de broncode, dan zal de ontwikkeling alleen maar harder gaan van PHPHulp.
Wouter J
Wouter J
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
2 bugs:
- Als je op 10 reacties klikt bij een nieuwsbericht verwacht ik naar de reacties te gaan, maar nu ga je gewoon naar het bericht. Dit is makkelijk aan te passen.
- Mijn vorige post hier was 5 uur geleden (staat er), maar de post is 4 uur geleden gepost. Dit lijkt niet te kloppen...

Verder nog even over het interessant maken van een bericht. Je moet in de titel en inleiding de interesse wekken van de lezer. Geen hele samenvatting, zoals in dit geval, deze hoort in de conclusie thuis.
In een ander bericht staat bijv. 'Jobs wordt misschien de eerste overleden 'Person of the Year' ooit'. Dat woordje misschien zorgt ervoor dat de interesse al een beetje verzwakt. Doe in de inleiding gewoon alsof het zo is, de lezer wil verder lezen en dan komt hij wel achter het hele verhaal.
Het lijkt erop alsof de nieuwsschrijvers zijn geselecteerd op basis van de aanmelding, niet op basis van hun schrijf talenten. (niet als aanval bedoelt op de schrijvers, heel goed dat jullie je inzetten voor de community, maar met alle goede bedoelingen het komt er nog niet helemaal uit).
Eddy B
Eddy B
15 jaar geleden
 
Bedankt voor jullie feedback omtrent de nieuws redactie, we proberen uiteraard onszelf te verbeteren en kijken er kritisch naar ons werk. Helaas lukt ons dat niet altijd, en dan zijn jullie kritische blikken absoluut welkom.
Php knipper
php knipper
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
misschien is het ook leuk dat je je kan abonneren op een forum zodat je dat aankrijgt in een mail.

ik ben hier nog maar een half jaar ( ongeveer ) en ik ben heel blij dat ik een site heb gevonden waar ze iedereen willen helpen.

merci
TJVB tvb
TJVB tvb
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Wat me meteen opvalt is dat je komt op PHPhulp en dan zie je zoals nu:
De koppen:
Steam-hackers buit: creditcard gegevens en Batterijprobleem iPhone niet opgelost
En daarnaast nog de titels:
-Allround touchscreen telef..
-PHPhulp updates
-Blackberry kampt weer met ..
-Steve Jobs 'Person of the ..

Sorry, dat lijkt me niet echt het nieuws behorend bij php. (Op de dit artikel na dan)

En daarnaast is volgens mij niemand zelf op onderzoek gegaan maar zijn hier gewoon andere bronnen (denk aan tweakers/webwereld/nu/.../...) voor gebruikt. Wees dan zo netjes om de bron er ook bij te zetten.
Het is tenslotte een website op het internet, dat ontleent zijn kracht aan links.

Leuk dat er iets gedaan wordt met nieuws, maar als het zo blijft mag van mij de ruimte die nieuws in neemt op de homepage wel gebruikt worden voor iets dat wel php gerelateerd is. (Ik zie irrelevant nieuws, advertenties en een paar tutorials die steeds dezelfde zijn)
Niels K
Niels K
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Er worden de laatste tijd ook weinig (mooie) tutorials of script geupload. Tijd om daar wat aan te doen? De scripts die tegenwoordig in de library worden gezet zijn niet library-waardig te noemen (uitzonderingen daargelaten)

Nu het nieuws onderdeel flink verbeterd is, vind ik dat we moeten gaan kijken naar de kwaliteit van de library.

Er zijn hier zat mensen op PHPhulp die het wel (goed) kunnen.

Dan kan de homepage zoals TJVB zegt ook weer netjes worden opgevuld met mooie / nieuwe tutorials.

Niels
Jordi Kroon
Jordi Kroon
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Niels helemaal gelijk maar er moet wel inspiratie komen. Ik zal wel eens een keer kijken of ik nog iets unieks heb of iets wat in de scriptlibstof staat te happen kan en verbeterd kan worden.
TJVB tvb
TJVB tvb
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Niels daar heb je gelijk in, mijn taal is te belabberd om zelf tutorials te schrijven maar ik kan ze gerust controleren.
Niels K
Niels K
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@TJVB

Als je nog een leuk onderwerp weet waar je wat over wilt schrijven wil ik die wel qua taal controleren. Maar een (handig, bruikbaar) script is ook welkom.

Niels
Ger van Steenderen
Ger van Steenderen
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Waarover zouden jullie een tutorial willen hebben?
Niels K
Niels K
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik ben wel nieuwsgierig naar de (volledige) werking van `Lucene`. Ik heb er wel eens mee gewerkt, maar weet er nog niet alles van.

Het is voor mij een kwestie van de documentatie lezen, en wat proberen voordat ik het snap maar het gaat om het idee.

Daarnaast, er zijn zoveel onderwerpen waar je over kan schrijven. Heel vaak wordt PHP behandeld, maar je zou iets kunnen schrijven over SQL? Denk dan aan triggers, functions en noem maar op.

Niels
Kees Schepers
kees Schepers
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Inderdaad, er zijn nog zoveel dingen waar je tutorials over zou kunnen maken. Bijvoorbeeld hoe je zelf een extensie voor PHP maakt, diverse delen van Zend Framework of Symfony nader toelichten, wat DBAL/ORM is, Jquery combineren met PHP (Ajax), Mail, Rest, SOAP, XMLRpc met PHP, de bytecode functies, je kunt het zo gek niet bedenken eigenlijk. Sqllite tutorial bijvoorbeeld!

Wat betreft Lucene daar staat op mijn blog al een leuk artikeltje over :p
Wouter J
Wouter J
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Hmm, ik heb hier al een paar halve tutorials liggen. Misschien moet ik die eens afmaken.

Voor de gene die geïnteresseerd zijn, er zit o.i.d. 'debuggen met PHP (xdebug)' bij voor PHPhulp.
Niels K
Niels K
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Quote:
Bijvoorbeeld hoe je zelf een extensie voor PHP maakt


Dat heb ik ook wel eens gedaan, geleerd uit het boek 'Advanced PHP programming'.

Quote:
Wat betreft Lucene daar staat op mijn blog al een leuk artikeltje over :p

Klopt, die had ik al gelezen maar dat is een beetje globaal vind je niet ? Zover was ik ook al zeg maar ;-)
Kees Schepers
kees Schepers
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik denk dat xdebug gebruiken met PHP zeker interresant is Wouter! Gebruik het ook veel :) En misschien PHPUnit?
Niels K
Niels K
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@kees,

Test Driven Development? (TDD)
Kees Schepers
kees Schepers
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
TDD is een ontwikkelmethode maar PHPUnit is gewoon een tool om je software mee te testen ;)
Niels K
Niels K
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Dat weet ik, maar het heeft toch min of meer met elkaar te maken. (testen)
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Wouter J
Wouter J
15 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
Nu staan er hier heel wat ideeën. Is het misschien verstandig om een forum topic te maken of zelfs een speciale pagina hier op PHPhulp waar al deze ideeën komen te staan? Dan komt iedereen erbij en hoeven we niet dit nieuwsbericht te kapen.

Ook even iets anders. Er bestaat het label 'toptutorial' deze wordt toegevoegd door de moderators. Kan je ook ergens een opsomming vinden van alle tutorials die dit label hebben? Lijkt me wel interessant namelijk.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.