Robots aan het werk bij Amazon

Toegevoegd door Albert de Wit, 11 jaar geleden

Robots aan het werk bij AmazonHet bedrijf Amazon is de laatste tijd vaker in het nieuws vanwege de automatisering binnen het bedrijf. Nu willen ze ook robots op de werkvloer inzetten om werk sneller, efficiënter en goedkoper te laten uitvoeren. Amazon verwacht hiermee ongeveer 900 miljoen dollar te besparen.

Kiva
Het in 2003 opgerichte bedrijf Kiva maakt robots voor onder andere Staples. Staples is een bedrijf dat kantoorartikelen verkoopt. Het bedrijf richt zich daarnaast voornamelijk op robots voor warenhuizen. Sinds Amazon het bedrijf heeft overgenomen (voor 775 miljoen dollar in mei 2012) heeft het een grote stap genomen richting de automatisering. Amazon heeft laten weten ongeveer 1.400 robots actief aan het werk te hebben.

Drones
Amazon kwam ook al eerder in het nieuws vanwege het idee om pakketjes met drones te bezorgen aan klanten. Dit alleen wel voor klanten binnen een radius van 16 kilometer. De drones kunnen maximaal 2,3 kilo dragen en het plan is om dit binnen 5 jaar te realiseren. Beveiligingsonderzoeker Samy Kamkar heeft recentelijk laten weten een systeem, genaamd SkyJack, te hebben gemaakt waarmee drones gehackt kunnen worden. Amazon heeft hier verder nog niet op gereageerd.

Gevolgen voor werknemers
Hoewel Amazon niet bekend staat om zijn handelen in het belang van medewerkers binnen het bedrijf, heeft dit niet veel gevolgen voor de werknemers. De ‘automatisering’ heeft vooral het doel om de werkdruk van werknemers te verlichten. Zo kwamen er veel klachten binnen over het aantal kilometers welke werknemers per dag lopen.

Meer nieuws

08/01/2023 Microsoft wilt ChatGPT-tekstgenerator toevoegen aan Bing
27/10/2022 Mozilla wil in de zomer van 2023 stoppen met ondersteuning Windows 7
23/10/2022 Microsoft lekte gegevens van klanten door fout in server
18/10/2022 Vijf grote mediabedrijven doen onderzoek naar 'datakluis'
17/10/2022 Internetknooppunt AMS-IX haalt nieuw record
23/06/2022 QNAP waarschuwt voor lek in PHP in apparatuur
21/06/2022 Storing bij Cloudflare legde sites plat
07/06/2021 Online Casino Software Nederland 2022
07/04/2022 Privacy waarborgen aan de hand van 5 tips
01/01/2022 Beste wensen voor 2022!

 

Er zijn 2 reacties op 'Robots aan het werk bij amazon'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Php knipper
php knipper
11 jaar geleden
 
Het lijkt een leuk idee, maar deze toestellen kosten ook wel geld en moeten worden opgeladen en geprogrammeerd worden. Hierdoor heeft Amazon minder mensen nodig "die de kar vooruit duwen" en meer mensen nodig "die werken met hun hersenen".

Voor Amazon is dit waarschijnlijk een goede investering, maar ik denk dat ze ook veel personeel zullen moeten vervangen.
Albert de Wit
Albert de Wit
11 jaar geleden
 
Toestellen kosten ook wel geld, dat klopt ja. Maar hoeveel robots kun je onderhouden en kopen met 900 miljoen dollar per jaar aan besparing?

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.