SIDN onderzoekt overname van .bv-domeinextentie

Toegevoegd door - Ariën -, 12 jaar geleden

SIDN onderzoekt overname van .bv-domeinextentieDe SIDN die de domeinnaamregistraties van het .nl top-level-domein beheert onderzoekt overname van de .bv-extentie. De .bv top-level-domein wordt op dit moment beheerd door de Noorse registry Norid, echter bieden ze nog niet de mogelijkheid voor iedereen om een .bv-domeinnaam te registreren.

Hierdoor ziet de SIDN kans om de komende tijd onderzoek te doen of een dergelijke .bv-domeinnaam meerwaarde biedt voor bedrijven in Nederland. Voor dit mogelijk zal zijn moet er eerst een overeenstemming worden bereikt met de Noorse registry, die de extensie in beheer heeft voor het nog onbewoonde Bouvet-eiland, wat in de Atlantische Oceaan ligt en onder de vlag van Noorwegen valt.

De Norid heeft aangegeven dat het niet mogelijk is om .bv-domeinnamen te registreren terwijl er wel regelmatig verzoeken komen voor een dergelijke aanvraag. Daarom heeft de SIDN de plannen om de registratie voor deze domeinnamen op zich te nemen.

Eén van de mogelijkheden die de SIDN onderzoekt is dat geregistreerde bedrijven uit ons land een aanvraag in kunnen dienen voor een .bv-domein.
"Vooral voor kleine bedrijven is het moeilijk om te bewijzen dat ze een betrouwbare instantie zijn", aldus woordvoerster Van Duijnhoven van de SIDN. "Het idee is dat ze dan naar hun .bv-website kunnen verwijzen." Hoe dat er precies uit moet zien, is nog niet duidelijk.

Ook is nog niet duidelijk wat de kosten van .bv-domein zullen zijn.

Gerelateerde nieuwsberichten

19/04/2023 SIDN: 65% van Nederlandse phishingsites binnen 24 uur offline
16/11/2014 Bedrijf claimt .sucks-TLD
18/08/2014 Google verkoopt domeinnamen

 

Er zijn geen reacties op 'Sidn onderzoekt overname van bvdomeinextentie'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.