SMS en telefoongesprekken gemakkelijk af te luisteren

Toegevoegd door B a s, 13 jaar geleden

SMS en telefoongesprekken gemakkelijk af te luisterenEr is programmatuur vrijgegeven waarmee je binnen seconden een telefoon kunt hacken. Deze programmatuur is vrijgegeven op een hackers conferentie in Duitsland. Beveiligingsonderzoekers Kasten Nohl en Luca Melette toonden dit aan.


Niet alleen gesprekken en smsjes zijn te onderscheppen, ook overige data die je verstuurt via je GSM, zoals e-mail.

Tijdens de demonstratie lieten de onderzoekers tevens zien dat ze een mobiele telefoon zich als een ander toestel kunnen laten voordoen. Hierdoor kunnen onwetende mensen met hoge telefoonrekeningen worden opgescheept.

Beveiliging
Aangezien de beveiliging van mobiele telefonie twintigjaar oud is, is deze niet meer van deze tijd. De gebruikte encryptie blijkt tegenwoordig gemakkelijk te kraken.

Telefonieproviders kunnen hier iets aan doen en de noodzakelijke upgrades die zij hiervoor moeten maken zijn bij hen bekend. Toch laten providers het afweten. Niet één Europese telefonieprovider voldoet aan alle vijf beschikbare verbeteringen.

Zelf afluisteren en onderscheppen
In een handige tutorial staat uitgelegd hoe je de beschikbare programmatuur om GSM's af te luisteren kunt installeren. Daarbij staan echter niet de exacte codes om daadwerkelijk een telefoon te kunnen afluisteren of data te kunnen onderscheppen. "Dat zorgt ervoor dat we niet de cel ingaan", stelt Nohl.

Het is waarschijnlijk dat binnenkort velen telefoons kunnen afluisteren aangezien er voldoende technische gegevens zijn vrijgegeven tijdens de demonstratie.

De software is officieel beschikbaar gesteld om telefonieproviders in kaart te brengen om zo te kijken welke providers wel en welke niet veilig zijn. Deze kaart is beschikbaar op http://gsmmap.org/.

Gerelateerde nieuwsberichten

19/06/2012 'Bedrijven hacken aanvallers uit wraak'
10/10/2011 Beveiligingslekken gemeentewebsites

 

Er zijn 2 reacties op 'Sms en telefoongesprekken gemakkelijk af te luisteren'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Pim -
Pim -
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Quote:
De software is officieel beschikbaar gesteld

Suggereer je dat deze hackers nou kwade bijbedoelingen hebben? Sowieso gaat deze software gebruikt worden om mensen te benadelen, maar dit zijn hackers die menen dat het doel de middelen heiligt. Dat is natuurlijk discutabel, maar dat het eerlijke mensen zijn niet.
Jens erd
Jens erd
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Pim
Quote:
Daarbij staan echter niet de exacte codes om daadwerkelijk een telefoon te kunnen afluisteren of data te kunnen onderscheppen. "Dat zorgt ervoor dat we niet de cel ingaan", stelt Nohl.

Daadwerkelijk kraken door de consument zal dus niet gebeuren.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.