Snellere laadtijden door Google Quic

Toegevoegd door - Ariën -, 9 jaar geleden

Snellere laadtijden door Google QuicEen nieuw protocol waaraan Google al weer een jaar aan werkt moet ervoor zorgen dat de laadtijd van websites drastisch verlaagd kunnen worden. Het nieuwe protocol Quic moet in de praktijk voor een merkbare versnelling in de laadtijd van webpagina’s en video’s zorgen, meldt de internetgigant in een blog over Chromium, het open-source project waaruit de populaire broweser Chrome is uit ontstaan.

Het Quic-protocol van Google is een zogenoemd connectieprotocol die ervoor zorgt dat bestanden van de ene plek naar de andere plek op internet worden getransporteerd. Quic zou zelfs sneller moeten werken dan het huidige TCP-protocol.

Het voordeel is dat de verbinding direct plaats vindt zonder een over-en-weer connectie, die wel van toepassing is bij TCP. Hierdoor zou een flinke snelheidverbetering moeten ontstaan met tijdswinst. Ook de inhoud van de verbinding wordt in dezelfde laag ook ge-encrypted, wat bij TCP via het TLS-protocol gaat.

Vooral de langzamere verbindingen zouden zeker van Quick kunnen profiteren. Daarmee zou de website van Google een seconde minder langer over het laden doen. Ook Youtube is al gebruiker van het snelle protocol, meldt Google. Zo zouden filmpjes al 30 procent sneller laden dan met het hedendaagse protocol.

Google is van plan om Quic bovendien als webstandaard indienen bij IETF - een standaardenorganisatie die de onderliggende technologieën van internet beheert.

Gerelateerde nieuwsberichten

11/12/2018 Google sluit Google Plus na nieuw datalek
04/05/2018 Google introduceert Maps-API met 'pay as you go'-model
08/09/2016 Google geeft webmasters informatie over schadelijke content

 

Er zijn 2 reacties op 'Snellere laadtijden door google quic'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Randy vsf
Randy vsf
9 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Youtube is inderdaad lekker snel geworden in chrome. Verschil is wel merkbaar. Jammer dat het alleen in Chrome is tot nu toe.


9 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Op glazvezel merk ik het verschil niet zo, wel bij sites in bv. Australië.

Zou de ontwikkeling te maken hebben met het feit dat Opera dood is -- Opera is nu gebaseerd op WebKit. Opera had jaren eerder ook al een versnellingsfunctie, misschien was dat ook al QUIC? (http://en.wikipedia.org/wiki/QUIC).

Wel een interessante ontwikkeling als Google informatiebroker gaat worden van een groot deel van het internetverkeer. Gemultiplexed UDP met errorcorrectie als alternatief voor TCP, klinkt op zich niet gek voor als de snelheid waarmee data geleverd wordt minstens zo belangrijk is als de correctheid ervan.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.