Twitter bevestigt beveiligingslek bij Circle-tweets.

Toegevoegd door - Ariën -, 1 jaar geleden

Twitter bevestigt beveiligingslek bij Circle-tweets.Na talloze klachten van gebruikers heeft Twitter bevestigd dat besloten tweets die via de functie "Circle" werden gedeeld, toegankelijk waren voor iedereen. Circle is een functie waarmee Twitter-gebruikers tweets kunnen delen met een specifieke groep mensen die ze zelf hebben geselecteerd. Deze tweets zouden alleen zichtbaar moeten zijn voor de gekozen gebruikers. Gebruikers hebben wekenlang geklaagd dat hun Circle-tweets zichtbaar waren voor personen die niet waren geselecteerd, zoals gemeld door The Guardian.

Twitter heeft het probleem nu officieel erkend in een bericht aan getroffen gebruikers. Het bedrijf omschrijft het als een beveiligingsincident waardoor de besloten tweets konden worden bekeken door personen buiten de Circle. Het probleem is inmiddels opgelost en de betreffende tweets zijn niet langer zichtbaar voor personen buiten de Circle. Er is geen informatie vrijgegeven over hoe deze bug heeft kunnen ontstaan.

Gerelateerde nieuwsberichten

11/05/2023 23-jarige Twitter-hacker bekent schuld
05/04/2023 Twitter introduceert nieuwe API-abonnementen
02/02/2023 Twitter geeft vanaf volgende week geen gratis toegang meer tot hun api

 

Er zijn geen reacties op 'Twitter bevestigt beveiligingslek bij circletweets'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.