Valve opzoek naar een Linux-ontwikkelaar

Toegevoegd door Reshad F, 13 jaar geleden

Valve opzoek naar een Linux-ontwikkelaarValve, bekend van het Steam-platform en Source-engine, is op zoek naar een Linux-ontwikkelaar. Het bedrijf wil deze Linux-ontwikkelaar om de code van de graphics te verbeteren,
Hiervoor zou de directeur en tevens de oprichter van Valve, Gabe Newell een e-mail hebben verstuurd meldt Phoronix.

De website meld tevens dat dit inmiddels door Valve is bevestigd. Het bedrijf zou volgens de website tegen prestatie problemen lopen door de Linux-drivers. Hiervoor geven ze als voorbeeld de shaders die ongewenst vertraging veroorzaken.

De Linux-ontwikkelaar moet specifieke kennis van grafische drivers op het Linux-platform hebben aldus Valve.
In 2010 al gingen er geruchten dat er een personeelsadvertentie naar buiten gebracht was waarbij Valve opzoek was naar een software-engineer voor het Steam-platform, dit bleek echter een verouderde vacature te zijn en Valve ontkende ook dat er een Linux versie op de markt zou komen op korte termijn.

Het is inmiddels ondenkbaar dat Valve geen belangstelling zou hebben in de Linux-markt omdat de afgelopen jaren het Android-platform sterk is gegroeid en delen van de code zijn immers in de Linux-kernel opgenomen. Bovendien hebben diverse projecten als Humble Indie Bundle laten zien dat de Linux-gebruikers bereid zijn te willen betalen voor games. Daarnaast werkt Valve aan het Big Picture Mode-project, waarbij de Steam-portal geschikt wordt gemaakt voor televisieschermen.

Gerelateerde nieuwsberichten

18/02/2016 Kritiek lek in Glibc gevonden binnen Linux
28/01/2015 Gevaarlijk lek ontdekt in glibc-module van Linux
25/09/2014 Kwetsbaarheid in Bash legt lek in Linux en OSX open

 

Er zijn geen reacties op 'Valve opzoek naar een linuxontwikkelaar'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.