Veel... mega... Facebook!

Toegevoegd door Ozzie PHP, 13 jaar geleden

Veel... mega... Facebook!Facebook groeit en het aantal online bestanden groeit mee. Is onze generatie verslaafd aan Internet? Wie had 10 jaar geleden gedacht dat hij in 2012 een eigen persoonlijke Facebook pagina zou hebben, gevuld met foto's en persoonlijke verhalen?

De wereld wordt steeds digitaler en mensen worden steeds meer en meer Internet verslaafd. Dat blijkt uit de cijfers die internet-gigant Facebook onlangs heeft gepubliceerd.

Iedere handeling en ieder "bijzonder" moment moet worden vastgelegd. Zo gebeurt het dat er dagelijks, hou je vast, 250 miljoen foto's worden geupload naar Facebook. Omgerekend komt dit neer op 3.000 foto's per seconde! Maar liefst 845 miljoen mensen bezoeken maandelijks de social media website. En oh ja, alle fotootjes en videootjes... die nemen samen zo'n 100 miljoen Gigabyte aan schijfruimte in beslag.

Is deze generatie verslaafd aan Internet? Kunnen we straks niet meer zonder www'tjes en @apestaartjes? Of zijn we dat punt allang voorbij? Wie het weet mag het zeggen.

Gerelateerde nieuwsberichten

23/01/2020 Microsoft waarschuwt voor lek in Internet Explorer
10/08/2016 Facebook gaat AdBlock omzeilen
22/09/2015 Eens kijken bij Google, Facebook en Apple?

 

Er zijn 19 reacties op 'Veel mega facebook'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Php knipper
php knipper
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
tegenwoordig zie ik geen kinderen meer op straat. de jongeren spelen niet meer met een bal. Ze zitten binnen, spelletjes te spelen ( en dan maar boos zijn dat ze zoek zijn).

zels een peuter heeft tegenwoordig al een spelcomputer
"peuters worden snel groot met een pc op hun schoot"

DIT GAAT TE VER!!!!!
( ik ben zelf ook niet echt een goed voorbeeld.)
Jeroen kolkman
jeroen kolkman
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik denk dat het nu nog wel mee valt.
Je hoort nog niemand tegen elkaar praaten als:
ik: 'at' jij: hoe is het
hij: 'at' ik: ja goed hoor

dus denk dat het nu nog wel mee valt.
Het is allemaal meer gemak.
Lekker snel foto's kunnen delen en filmpjes naar andere sturen zonder die hele url te moeten wegsturen per email bijv.

Ik verwacht wel dat in de toekomst er meer zal gebeuren met apestaartjes en www'tjes.
Vooral als je straks echt computer gestuurde elektronika krijgt.
Dan denk ik dat het vaker voor komt dat we iets moeten zeggen zodat het apparaat begrijpt dat je het tegen hem hebt.

We moeten het afwachten maar de toekomst lijkt me wel gaaf met nieuwe techniek.
Roel -
Roel -
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Gigabyte moest geloof ik petabyte worden, ik heb het voor je aangepast :-)
Ozzie PHP
Ozzie PHP
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Mja, dat klopt dus niet. Het moet wel Gigabyte zijn. Ik heb het dus weer teruggeplaatst.
Roel -
Roel -
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Oh, per dag zeker. Dan heb ik het verkeerd begrepen.
Ik keek hier (bij 'Voorbeelden'), maar dan klopt het alsnog niet. Sorry.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik weet niet wat je bedoelt met "per dag". De totale schijfruimte van alle foto's en video's neemt 100 miljoen Gigabyte in beslag. Hoe dan ook... dat is erg veel. We zijn blijkbaar dus verslaafd... en dat is eigenlijk de discussie die ik met dit bericht wil aanzwengelen. Zijn we inderdaad verslaafd aan internet? Kunnen we niet meer zonder?
Roel -
Roel -
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Wederom verkeerd gelezen. 100 miljoen Gigabyte.
Dat klopt inderdaad, sorry, nogmaals :P

Maar of we niet meer zonder internet kunnen? Dat weet ik wel bijna zeker. Je kunt je geen leven meer voorstellen zonder internet.

Zelf gebruik ik geen Facebook, maar ik Skype wel iedere dag met m'n vriendin die 150-200km van me vandaan woont. Zou niet fijn zijn als dat niet meer kon :-(
Ozzie PHP
Ozzie PHP
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Zijn er dan ook mensen die denken dat we WEL zonder internet kunnen? Daar ben ik dan wel erg benieuwd naar.

En als we inderdaad moeten vaststellen dat we niet meer zonder internet kunnen... is dat (op de lange termijn) dan een goede of een slechte ontwikkeling? Kom maar op met de reacties! (wel onderbouwd uiteraard)
Roel -
Roel -
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik denk persoonlijk een slechte. Want als we in dit rappe tempo doorgaan met ontwikkelen en zelf makkelijker worden (vroeger moest je zelf afwassen, nu heb je een vaatwasser bijvoorbeeld) wordt men steeds makkelijker.

En juist dán is het niet meer uit ons leven weg te denken, hoewel de kans toch bestaat dat het gebeurt, al is het maar een tijdelijke stroomstoring. Dan zie je gelijk wat voor chaos het is.

Een goed voorbeeld is iets wat ik vandaag en gisteren gemaakt heb. Mensen reizen nu vaak met een OV-chipkaart (vooral omdat studenten, waaronder ik, het nu verplicht moeten). Door een stroomstoring deden de uitcheckpalen het niet (inchecken op een ander station kon wel). Het gevolg was dat mensen niet meer konden uitchecken en er dus chaos was.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
13 jaar geleden
 
Dat is inderdaad een mooi en actueel voorbeeld. Natuurlijk is het ons werk, dus we moeten ook wel een beetje blij zijn dat internet zo populair is. Echter, ik vraag me dus echt af wat er op de lange termijn gebeurt. Mensen komen steeds minder vaak buiten, hebben steeds meer de neiging om alles met hun virtuele vriendjes te delen. En ondanks de alsmaar toenemende contactmogelijkheden denk ik dat mensen uiteindelijk steeds geïsoleerder zullen raken. Voor ons is internet inmiddels heel gewoon en normaal, maar het is er eigenlijk pas een jaar of 15. En al die jaren en eeuwen daarvoor was er geen internet. Wilde je iemand spreken, dan ging je er naar toe of je belde die persoon (via een telefoon met draaischijf), of je stuurde een brief per post... of nog langer geleden, een telegram. Nu sturen we iemand aan de andere kant van de wereld met 1 druk op de knop een berichtje, foto of video. Ons leven wordt steeds meer een digitale versie van het "ouderwetse" leven. Uiteindelijk zullen winkels, en ook (binnen)steden?, verdwijnen en zullen al onze aankopen plaatsvinden op internet. Het internet staat nog maar in de kinderschoenen. Over 50 jaar zal alles revolutionair veranderd zijn. En de vraag is of we dan nog ons eigen vrije leven kunnen leiden, of dat onze levens tegen die tijd compleet beheerst worden door 1'tjes en nulletjes. En of we daar nou blij mee moeten zijn... ik heb er zeer mijn twijfels bij.
Michael Vos
Michael Vos
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
ik heb hier maar 1 antwoord op dit gebeurt door de kindere zelf of door de ouders (ik ben zelf ook nog maar 21 daar nie van ) ik studeer applicatie ontwikkelaar dusja ik ben ook veel met de computer bezig maar ik heb ook zo nog mijn vrijetijd en mijn vrijetijd deel ik nie graag altijd in met programmeren tuurlijk gebeurt dit ook wel eens maar ik ga regelmatig nog naar vrienden en dan gaan we daar chille of (vooral in de zomer gezellig met zun alle naar het park bier drinken). dit is dus voornamelijk iets wat je zelf in de hand hebt. en tuurlijk worden computers wel steeds belangrijker maar opgegeven moment moet je toch een streven trekken in je leven. en het lijkt me ook als ouders dat je een 3 jarig kind nie heel de dag achter de computer laat zitten schop dat kind naar buiten ofzo dat dee ik toen tog ook
Niels K
Niels K
13 jaar geleden
 
Het ligt ook aan het type kind denk ik. Zelf zit ik behoorlijk lang achter de computer. Maar ik ben niet hele avonden aan het facebooken / twitteren / msnen / etc.

Ik heb drie broertjes. (15, 10 en 2 jaar) Mijn broertje van 15 zit aardig lang per dag achter de computer terwijl die van 10 jaar er niet naar taalt. Die speelt behoorlijk veel buiten.

Daarnaast, hebben jullie wel eens nagedacht over de stimulatie vanuit school? Vroeger konden verslagen handgeschreven ingeleverd worden, tegenwoordig accepteren ze dat niet meer.

Het is gewoon de tijd waarin we leven. Vroeger hadden de mensen denk ik commentaar dat de jeugd zoveel buiten zat.

Het is voor ouders denk ik wel goed om duidelijke regels te hebben. (En die ook op de juiste manier te hanteren) Er zijn diversen programma's waarmee je het computergebruik van een kind kan minimaliseren. Ik denk zelf dat, dat een juiste zaak is. Laat kinderen bijvoorbeeld 1,5 uur per dag iets voor hun zelf doen. (Vrij lang toch?) Wanneer ze iets voor school moeten doen kan je altijd nog extra tijd geven.

Wat ook belangrijk is, is het toezicht. Wanneer je een (jong) kind een eigen computer geeft, zet hem dan niet op zijn of haar kamer. Ik denk zelf dat je een kind dan teveel vrijheid geeft. De meeste kinderen kunnen die verantwoordelijkheid niet aan.

Afijn, zo kan ik nog wel even doorgaan maar jullie kunnen dit ook nog wel uitbreiden denk ik.

Niels Kieviet.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Mooie toevoeging Niels.
- Pepijn  -
- Pepijn -
13 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
Ik heb drie broertjes. (15, 10 en 2 jaar) Mijn broertje van 15 zit aardig lang per dag achter de computer terwijl die van 10 jaar er niet naar taalt. Die speelt behoorlijk veel buiten.

bij mij is het andersom me broer van 10 pc,t 100 keer per dag me broer van 15 @ pc alleen maar om mail te checken
Teun Hesseling
Teun Hesseling
13 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
Ik heb 8 jaar lang een oude nokia gehad, nog een versie zonder bluetooth. heb nu sinds 3 dagen een samsumg galaxy. met internet en weet ik veel wat allemaal nog meer. ik kan het eigenlijk nu al niet meer weg denken uit mijn leven dat ik geen smartphone meer heb.
En eigenlijk wat iedereen al zegt , het word allemaal zo gemakkelijk. even snel op buienradar kijken of je kunt schaatsen via je mobiel. noem maar op.
Ik zelf durf wel te zeggen dat ik per dag zeker wel 12 uur naar mijn scherm zit te staren. Uitgaan doe ik wel is. maar dat is niet meer zoals het geweest was.

En sowieso zit de mens zo in elkaar dat hij het minste moeite wil doen voor het hoogste resultaat, kijk maar naar robotten daar word al flink veel mee geëxperimenteerd.

Teun Hesseling.
Jeroen VD
Jeroen VD
13 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
3 dagen en nu al verslaafd? 12 uur per dag op dat ding? het moet niet gekker meer worden.

Quote:
Uitgaan doe ik wel is. maar dat is niet meer zoals het geweest was.


kun je na 3 dagen ook echt van spreken

Quote:
En sowieso zit de mens zo in elkaar dat hij het minste moeite wil doen voor het hoogste resultaat, kijk maar naar robotten daar word al flink veel mee geëxperimenteerd.


de mens doet alleen moeite voor iets wat hem kan helpen. klein nuanceverschil
Roel -
Roel -
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Jeroen vd;
Ik denk dat hij niet bedoelt dat hij twaalf uur per dag op zijn telefoon zit, althans dat houd ik niet vol.

En over het uitgaan denk ik dat hij bedoelt dat hij dat eerst (een paar jaar terug bijvoorbeeld) vaker deed.

Maar voor sommige dingen is het zo onderhand ook noodzakelijk om een smartphone te hebben. Kijk maar naar het openbaar vervoer (en dan met name de trein). Met die aangepaste dienstregeling moet je continu je reisplanner op je smartphone in de gaten houden om te kijken of je een andere route rijdt.

Het blijft gewoon een feit inderdaad: mensen willen altijd makkelijker hogere resultaten behalen. De meeste mensen zijn namelijk ook lui dan moe (spreekt uit ervaring) ;-)
Teun Hesseling
Teun Hesseling
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Klopt Roel, jij had het inderdaad goed begrepen. zal de volgende keer wat duidelijker typen. en bedoel uiteraard met de 12 uur :laptop,pc en mobiel.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
John D
John D
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Alles met mate waardoor je het meeste geniet. Verslavingen waaronder ook facebook brengen je ondanks de communicatie in een sociaal isolement. Kinderen geef je een laptop en geen peecee meer op hun kamer. Leer ze dat de laptop werk/schoolgereedschap is waarop je ook fun dingen kan doen. De huidige generatie studenten is al helemaal gewend aan dit (werk)model.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.