Versio dreigt klant met juridische stappen voor Twitter bericht

Toegevoegd door Eddy B, 12 jaar geleden

Versio dreigt klant met juridische stappen voor Twitter berichtHostingprovider Versio neemt stappen tegen een klant n.a.v. een tweet. Dat meldt tweakers.net dinsdag. Versio, een budgethoster dreigt stappen te ondernemen tegen Robert van Hoesel, de ontevreden klant in kwestie.


Twitter
Van Hoesel plaatste dinsdag verschillende tweets waarin hij Versio onder andere beschuldigde van 'pauperhosting'. Dit allemaal naar aanleiding van het "verwijderen van domeinnamen zonder aanleiding".

Als gevolg van deze berichten stuurde Reshad Bashir, directeur en oprichter van het omstreden hostingbedrijf een e-mail waarin Van Hoesel wordt opgedragen de tweets te verwijderen.

Ook eist Versio dat Van Hoesel de domeinnaam VersioBV.nl per direct laat verhuizen naar de nameservers van Versio.

Reshad Bashir
Bashir verklaard tegenover nu.nl: "Hij wil blijkbaar publicatie van zijn verhaal". Blijkbaar vind Bashir dat erg vreemd en onterecht.

Volgens Versio is de actie van Van Hoesel een poging Versio stelselmatig onderuit te halen. Bovendien verklaart Bashir dat Van Hoesel connecties heeft met concurrenten, Van Hoesel ontkent dit.

Omkoperij
Versio staat al langer bekend om ongure praktijken. Klanten krijgen één euro in ruil voor een recensie op websites die normaal gesproken onafhankelijke recensies laten zien over hosting providers. De euro wordt ook overgemaakt bij negatieve recensies. Wat opmerkelijk is, is dat volgens verschillende bronnen juist die recensies direct verwijderd worden.

Ook op het webmasterforum SiteDeals is Reshad Bashir al langer omstreden. Op het bewuste forum is Bashir moderator van het subforum 'hostingdeals', op zijn zachts gezegd opmerkelijk.

Of Versio daadwerkelijk werk maakt van de Tweet op het eens vrije Twitter moet nog blijken.

Gerelateerde nieuwsberichten

12/08/2017 Versiebeheersystemen getroffen door lek

 

Er zijn 16 reacties op 'Versio dreigt klant met juridische stappen voor twitter bericht'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen


12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
*heeft slechte recensie geschreven* he alles wordt een euro duurder ._.
Chris -
Chris -
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Je kan beter alles van Tweakers halen (zie overigens ook het Koffie Hoek topic: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/hostingprovider-versio-neemt-juridische-stappen-tegen-klant-om-tweets/81789/last/) aangezien Tweakers de eerste was :-)

Verder is dit een topic op SiteDeals waarin de meeste reacties komen zonder censuur: http://www.sitedeals.nl/juridisch/181570-hostingprovider-neemt-juridische-stappen-tegen-klant-om-tweets.html
Eddy B
Eddy B
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Jep, ik had het al gelezen. :) Natuurlijk is direct overtypen niet toegestaan en had ik zelf nog het een en ander toe te voegen. :)

persvrijheid, heerlijk.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
12 jaar geleden
 
"persvrijheid, heerlijk"

Correct Nederlands schrijven... ook heerlijk ;)

- onderandere -> onder andere
- na aanleiding -> naar aanleiding (2x)
- Bashir verklaard -> Bashir verklaart
- blijkbaar vind Bashir -> blijkbaar vindt Bashir
- bovendien verklaard Bashir -> bovendien verklaart Bashir

Versio staat al langer bekend om ongure praktijken, klanten krijgen één euro in ruil voor een recensie op websites die normaal gesproken onafhankelijke recensies laten zien over hostingproviders, de euro wordt ook overgemaakt bij negatieve recensies, jammer dat juist dié recensies direct worden verwijderd volgens verschillende bronnen.

Dit is niet 1 zin, maar dit zijn 4 zinnen!

Eddy, let aub op leestekens en gebruik de juiste werkwoordsvormen. Ander komt het een beetje knullerig over. Bedoeld als positieve feedback.
Jacco Brandt
Jacco Brandt
12 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
Deze grammaticafouten zijn gemakkelijk te controleren in Microsoft Word, maak daar gebruik van 'grammaticacontrole'.
B a s
B a s
12 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
Is aangepast nu heren.
Bram Boos
Bram Boos
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Hier zat ik op te wachten, je kreeg 1 euro als je een positieve recensie plaatste op ispgids.com. Dat zei naar mijn mening al genoeg over het bedrijf. Ik zit er nog wel steeds bij maar langzamerhand wordt het tijd om over te stappen denk ik...
Eddy B
Eddy B
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Bas: Bedankt
@Bram: Ik raad je antagonist aan.
TJVB tvb
TJVB tvb
12 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
@bram ik raad je aan om eerst even je eisen op een rijtje te zetten en dan te gaan zoeken naar een goede host.

@eddy, in het wilde weg wat aanraden is niet meest logisch, misschien past het helemaal niet bij wat hij nodig heeft.
Jasper DS
Jasper DS
12 jaar geleden
 
Jammer dat Versio dit doet, ikzelf ben ook klant bij hen ik heb nog nooit problemen gehad. Voor slechts 12 euro per jaar mag je ook niet klagen natuurlijk.
Eddy B
Eddy B
12 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
@TJVB tvb: Ik raad een bedrijf aan waar vrijwel alles mogelijk is qua hosting en waar ik zelf goede ervaring mee heb. Je moet toch ergens beginnen met kijken?
Bram Boos
Bram Boos
12 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
Ik ga denk ik op zoek naar een flexhosting omdat ik nog niet eens een halve gb aan bandbreedte gebruik en maar een paar MB aan opslag...
Aad B
Aad B
12 jaar geleden
 
Pauperhosting is vrije meningsuiting, de andere zaken liggen misschien wat moeilijker. De prijzen zijn overal zo laag dat inboeten aan kwaliteit te verwachten is. Als je als hobbyist dan ook nog eens zelf minder technische hosting kennis hebt en de kwaliteit van de helpdesk is ook beperkt dan oordeel je misschien te snel. Versio/Basher is zelf ook dom door zich op forums te begeven en een actieve rol in meningsvorming of meningsbeinvloeding toe te eigenen. Een leverancier moet alles doen om de kwaliteit van zijn product te verbeteren en dan komt de menings of mond op mond reclame vanzelf.
Robert van Hoesel
Robert van Hoesel
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Recentelijk heb ik mij via diverse media negatief uitgelaten over Versio B.V., zonder mij met mijn klachten eerst te wenden tot Versio B.V. Ik benadruk dat ik in het verleden, laatstelijk in februari 2011, bij klachten altijd een reactie heb gekregen van Versio B.V. en dat ik onterecht heb gesuggereerd alsof dit niet het geval was. Door mij niet eerst te wenden tot Versio B.V. en media te woord te staan over mijn recente klachten heb ik Versio B.V. niet in staat gesteld adequaat te reageren op mijn klachten. Ik besef nu dat deze manier van handelen onjuist kan zijn en een vertekend beeld van Versio B.V. en haar dienstverlening heeft opgeleverd. Hiervoor bied ik mijn verontschuldigingen aan. Robert van Hoesel.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Robert: Voor iemand die zich eerst heel negatief over Versio uitlaat, vind ik dit wel een zeer bijzondere 180 graden wending. Ik zet er dan ook mijn vraagtekens bij.

Jouw bericht komt op mij over als een "voorbedacht" bericht. Perfecte woordkeuze, zeer net taalgebruik. In een officiële brief zou dit prima kloppen en zeker niet misstaan. Echter, op een forum waar spreektaal de boventoon voert, kom je dergelijk taalgebruik vrijwel nooit tegen.

Ik vraag me dan ook 2 dingen af: heeft Versio jou gevraagd om deze tekst te publiceren, of... ben jij niet Robert van Hoesel, maar een medewerker van Versio?

Uiteraard kan het zo zijn dat dit jouw eigen woorden zijn, maar ik krijg nogal een beetje een vreemd gevoel bij jouw berichtje.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Piet Jansen
Piet Jansen
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn twijfels had over Versio na dit nieuwsbericht, maar hun prijzen zijn veelbelovend!

Versio moet deze Robert bedanken voor zijn gratis reclame...

Dedicated server voor 30 Euro per maand, ongelooflijk!

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.