Wikimedia kijkt naar gebruik van MP4-formaat

Toegevoegd door - Ariën -, 13 jaar geleden

Wikimedia kijkt naar gebruik van MP4-formaatDe stichting achter Wikipedia kijkt naar het gebruik van het MP4-videoformaat voor zijn websites. De stichting heeft aan communityleden gevraagd om het gebruik van de commerciële MP4-videoformaat in te laten voeren. De organisatie stelt dat open formaten zoals Ogg Theora en WebM niet aan de eisen voldoen voor gebruik op mobiele apparaten.

"Communityleden zou je niet moeten opzadelen met encodering naar open-source en het installeren van aanvullende software om de video af te kunnen spelen" zegt de stichting.

Op dit moment telt de database van Wikimedia zo'n 38.000 videobestanden. Mocht Wikipedia een licentie voor het gebruik van MP4 willen gaan gebruiken, dan valt dit in dit geval niet onder commerciële inslag zodra ze de licentie af gaan nemen bij 'MPEG-LA'. Ook is er een mogelijkheid voor hen om bij Via Licencing aan te kloppen, maar het is nog onduidelijk hoe hun daar tegenover staan.

Van de bezoekers van de sites van de Wikimedia sites gebruikt 33% een mobiel apparaat. Na 14 februari zal de knoop voor het gebruik van MP4 als videostandaard worden doorgehakt. Tot die tijd zijn de community-leden van harte welkom om met het team achter Wikimedia te discussiëren over het voorstel.

Meer nieuws

05/07/2024 Gronings taxibedrijf wint 'Lelijkste website van het jaar'
04/07/2024 Veelgebruikte javascript-bibliotheek met malafide code onbereikbaar gemaakt
13/06/2024 PHP verhelpt kritiek beveiligingslek in Windows-versie
21/05/2024 Informatie op internet verdwijnt langzaam
18/04/2024 Kritiek lek in PuTTY ontdekt
05/04/2024 Backdoor in XZ maakt remote code execution mogelijk
28/02/2024 LockBit website door politie gekraakt via mogelijk lek in PHP
20/02/2024 Internetknooppunt AMS-IX bereikt nieuwe historische piek
23/01/2024 Sloveense universiteit verbiedt SQL-gerelateerde woorden in wachtwoorden
02/01/2024 Onderzoekers ontdekken mogelijkheid om Google-accounts te kapen

 

Er zijn geen reacties op 'Wikimedia kijkt naar gebruik van mp4formaat'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.