World Wide Web bestaat 20 jaar

Toegevoegd door Eddy E, 8 jaar geleden

World Wide Web bestaat 20 jaarOp 30 april was het precies 20 jaar geleden dat het World Wide Web ontstond dankzij het organisatie CERN. CERN staat ook bekend om de bouw van het LHC, welke ook de deeltjesversneller wordt genoemd, maar deze organisatie heeft zich ook bezig gehouden met met bouw en documentatie van de allereerste webserver, site en client welke op 30 april 1993 het daglicht zagen.

Doordat het document en de code royalty-vrij werden aangeboden, ontstond hiermee de geboorte van het open netwerk welke inmiddels miljarden webpagina's telt.

Het concept van hypertext en de protocollen voor verkeer via TCP en HTTP waren daarvoor al vastgelegd door Tim Berners-Lee die destijds al werkzaam was bij de CERN. De voorlopers van het internet bestonden toen uit systemen als WAIS en Gopher, maar doordat het nieuwe concept uiteindelijk royalty-vrij aangeboden werd, steeg de populariteit de daarop volgende jaren enorm.

CERN is nu uiteindelijk in de archieven gedoken om de eerste pagina op te zoeken. Deze pagina is een vroeger kopie, maar de organisatie gaat nog verder zoeken naar nog eerdere versies. Ook wil het CERN de allereerste URL 'http://info.cern.ch' opnieuw in de lucht brengen om daar een informatieve webpagina van te maken.

Gerelateerde nieuwsberichten

23/01/2020 Microsoft waarschuwt voor lek in Internet Explorer
06/08/2019 Microsoft doet VBScript definitief in de ban
09/05/2017 Waarom is snel internet cruciaal voor iedere onderneming?

 

Er zijn 6 reacties op 'World wide web bestaat 20 jaar'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Koen Hollander
Koen Hollander
8 jaar geleden
 
Dat iets wat maar 20 is zo in ons leven kan zitten dat we niet meer zonder kunnen.
Albert de Wit
Albert de Wit
8 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Haha klopt, maar dan weer, wie kan er tegenwoordig nog zonder een fancy mobiel met touchscreen en die shizzle eraan? Ik heb tot nu toe nog een standaard uitklap mobieltje maar ik denk dat er niemand meer zonder smartphone kan :P. En dan de ontwikkeling ook van het WWW. Ik vraag me af waar we over 10 jaar zijn.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
8 jaar geleden
 
Goede vraag Albert, daar ben ik ook erg benieuwd naar! Misschien is wat we nu aan het doen zijn over 10 jaar gruwelijk ouderwets :)
Albert de Wit
Albert de Wit
8 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ze waren al bezig met een nieuw webshop idee dat je webshop items kunt bekijken in een 3D versie in je eigen huis met je mobiel die hem automatisch schaalt om te kijken of iets mooi staat of dat het in je huis past. Filmpje ben ik even kwijt maar het gaat je mooie kant op :D
Php knipper
php knipper
8 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
wat de toekoms ook gaat brengen ik hoop dat we er niet afhankelijk van worden, ik blader liever door mijn krant dan te klikken, sommige foto's heb ik liever in mijn handen dan op een server in de us van google. soms liever een cd of een dvd dan een usb

Het zijn van die kleine dingetjes die ik niet graag zie verdwijnen.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ozzie PHP
Ozzie PHP
8 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ben ik het wel mee eens knipper! Alles wordt vandaag de dag maar klakkeloos gedigitaliseerd. Het wordt je soms een beetje door je strot gedrukt en dat vind ik ook niet oké. Ander voorbeeld... misschien een beetje stom, maar toch... Van de week was dus in het nieuws dat een gast met een 3D printer een werkend pistool heeft "geprint". Kijk, dat soort dingen hoeft van mij dus helemaal niet. Dit betekent dus dat dit de markt opent voor kunststof wapens. Die zullen niet worden gedetecteerd door metaaldetectors. En nu zijn 3D printers nog duur, maar misschien heb je die over een paar jaar voor een paar honderd euro al in huis staan. En dat betekent dus ook dat iedereen ongecontroleerd wapens kan gaan printen. Lang leve de digitale revolutie... NOT!

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.