XS4ALL stopt met webhosting

Toegevoegd door - Ariën -, 4 jaar geleden

XS4ALL stopt met webhostingXS4ALL zal vanaf 1 oktober hun betaalde hostingdiensten beëindigen. Dat heeft de provider op hun site laten weten. Ook hebben klanten die deze diensten afnemen hier een e-mail over ontvangen. Onder de hosting van XS4ALL valt de domeinnaamregistratie, meerdere e-mailbox op de eigen domeinnaam en webhosting op zowel Windows als Linux. De beperkte webhosting voor thuisgebruikers valt niet onder dit besluit.

Klanten van XS4ALL die één een hosting-abbonement hebben kunnen ervoor kiezen om hun hosting op te zeggen of te verhuizen naar een andere hostingprovider. Wanneer dit niet gebeurt zal XS4ALL zelf hostingproducten van de klanten stopzetten en de bijbehorende gegevens wissen. De internetprovider geeft aan dat de dienst niet overgenomen wordt door een ander bedrijf.

Freedom Internet, de internetprovider die werd gelanceerd door het actiecomité 'XS4ALL Moet Blijven', is nu versneld bezig met het opzetten van een shared hostingplatform. Zij hebben inmiddels een voorintekenlijst live gezet voor klanten die hier gebruik van willen maken. In een later stadium worden ook virtuele servers (VPS) aangeboden. Wel bieden ze momenteel al co-locatie aan in datacenters.

Gerelateerde nieuwsberichten

13/11/2015 Like PHPhulp en win een tablet!
28/10/2015 13 miljoen wachtwoorden gehackt van gratis webhost
18/01/2012 Verbod op Pirate Bay moet uitgebreider

 

Er zijn 3 reacties op 'Xs4all stopt met webhosting'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ad Fundum
Ad Fundum
4 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Hoewel het triest is om te lezen, wordt XS4ALL al een hele poos uitgekleed door KPN. Eigenlijk bestond XS4ALL al niet meer en is het alleen nog een merknaam.

Om die reden hebben een aantal ex-medewerkers van XS4ALL bedacht om een nieuwe provider Freedom Internet op te richten die voor alles staat waar XS4ALL voor stond, en die zich sterk maakt voor privacy.

En toevallig bieden ze sinds kort ook zakelijke hosting en colocation aan: https://freedom.nl/diensten/maatwerk-hosting

Voor mij maken ze internet weer leuk.
- Ariën  -
- Ariën -
4 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Klopt. Het is triest hoe KPN XS4ALL de nek omdraait terwijl de dienstverlening van XS4ALL beter dan KPN was. Een mooi voorbeeld: Je hebt een haperende DSL-verbinding, en je vraag aan hun een DLM-reset. Ze weten precies waar het over gaat. Menig andere provider zal er de ballen van snappen en dit mogelijk escaleren.

Maar ik geef wel toe dat het hostingplatform van hen een ondergeschoven kindje was. Ik heb ooit eens voor een klant een webruimte van XS4ALL om moeten laten zetten van Windows naar UNIX hosting. Dat proces heeft geloof ik wel 5 weken geduurd. Het ging gewoon om een statische website.
Muhammad Naqash
Muhammad Naqash
4 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Download
<a href="https://www.phphulp.nl/php/nieuws/xs4all-stopt-met-webhosting/573/">https://www.phphulp.nl/php/nieuws/xs4all-stopt-met-webhosting/573/</a>

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.