Yahoo getroffen door groot datalek

Toegevoegd door - Ariën -, 7 jaar geleden

Yahoo getroffen door groot datalekInternetgigant Yahoo claimt te zijn getroffen door het grootste datalek in de geschiedenis. Inloggegevens van maar liefst 500 miljoen gebruikers zouden zijn buitgemaakt. De aanval vond eind 2014 plaats, waarbij er van tenminste 500 miljoen gebruikers persoonsgegevens werden gestolen. Het gaat om namen, e-mailadressen, telefoonnummers, geboortedata, gehashte wachtwoorden en in sommige gevallen versleutelde en onversleutelde veiligheidsvragen en antwoorden ter beveiliging van een account.

Volgens Yahoo zou een groot deel van de wachtwoorden zijn gehasht in het bCrypt-algoritme die moeilijk te kraken is. Er wordt vermoedt dat de aanval is uitgevoerd door een niet nader te noemen organisatie die verbonden is met een staat.

Om de veiligheid te waarborgen belooft de zoekgigant dat ze alle gebruikers gaan waarschuwen om hun wachtwoord te wijzigen, en worden ze aangespoord om bijvoorbeeld two-factor authenticatie te gebruiken. Ook zijn onversleutelde inloggegevens verwijderd, waaronder veiligheidsvragen en wachtwoorden.

Het is niet duidelijk wanneer Yahoo het veiligheidslek precies ontdekte en waarom het nu pas gebruikers heeft gewaarschuwd. In augustus bood een hacker op internet de gegevens van 200 miljoen Yahoo-gebruikers aan die een paar jaar geleden bij Yahoo zou zijn gestolen.

Gerelateerde nieuwsberichten

16/04/2021 Hackers maken gegevens 3,6 mln klanten buit bij Allekabels.nl
26/06/2013 Bezorgde Tumblr bloggers na verkoop Yahoo
04/04/2012 Yahoo ontslaat 2000 werknemers

 

Er zijn geen reacties op 'Yahoo getroffen door groot datalek'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.