Yahoo ontslaat 2000 werknemers

Toegevoegd door Mathias B, 10 jaar geleden

Yahoo ontslaat 2000 werknemersHet eens zo beroemde internetbedrijf Yahoo moet het nu afleggen tegen concurrenten zoals Google en Facebook. Ongeveer 15% van hun werknemers zal op straat worden gezet.

Yahoo kondigt aan dat ze zich willen richten op hun kerncompetenties, welke dat zijn wilden ze niet kwijt. De laatste jaren raakten ze steeds meer bezoekers kwijt, enerzijds aan Google als zoekmachine en anderzijds aan Facebook op de advertentiemarkt. Het is al de zesde ontslagronde in 4 jaar tijd, waarbij de CEO-zetel inmiddels al driemaal doorgeschoven is.

Het is maar zeer de vraag of deze grootschalige ontslagronde, Yahoo kan redden van de ondergang.

Gerelateerde nieuwsberichten

23/09/2016 Yahoo getroffen door groot datalek
21/04/2015 Google past algoritme mobiel aan
02/06/2014 Gratis SEO scan voor online marketing

 

Er zijn 5 reacties op 'Yahoo ontslaat 2000 werknemers'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ozzie PHP
Ozzie PHP
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Interessant. Ik kan me herinneren dat toen ik voor het eerst met internet aan de slag ging Yahoo dé zoekmachine was. Bijna niet voor te stellen als ik er nu aan terugdenk, maar in die tijd bestond Google nog niet! (Tenminste, niet in de vorm zoals we het nu kennen). Denk ik nog verder terug aan de tijd daarvoor, dan bedenk ik me nu ineens dat er toen nog helemaal geen internet was! Hoe raar is dat????? Ongelofelijk hoe internet in een relatief korte tijd groot is geworden en wat voor impact het heeft in het leven van miljarden mensen. En wij... wij waren erbij! (leuk om later als je oud bent tegen je kleinkinderen te zeggen :-) )

Voor de liefhebbers, hier wat mooie screenshots van zoekmachines (waaronder Yahoo) toen en nu (2009).

http://sixrevisions.com/web_design/popular-search-engines-in-the-90s-then-and-now/
Albert de Wit
Albert de Wit
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik ken yahoo van naam... Als iemand zoekmachine zegt kan ik alleen bing en google opnoemen. Bing is meerdere keren mijn zoekmachine geweest doordat een virus dat telkens instelde en google is van oudsher gewoon DE zoekmachine voor mij geweest. Voorzover ik wist waren er nooit uitspraken als "Yahoo het" als je iets moest weten. Het is altijd "Google het" geweest ;)
Ozzie PHP
Ozzie PHP
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Haha, Google was toch echt niet de eerste. Je had o.a. Yahoo, AltaVista, Lycos, Ilse (Nederlands!), Hotbot. Google werd uiteindelijk populair vanwege de eenvoud en de goede zoekresultaten.
Albert de Wit
Albert de Wit
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
jah en toen hadden ze nog meestal reclame op de zoekmachine haha:D
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Mathias B
Mathias B
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Als ik Yahoo hoor, denk ik onmiddellijk aan Yahoo Answers. Ik denk dat die dienst nog redelijk populair is en ze zich daarop ook zullen concentreren.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.