YouTube kanaal van Linus Tech Tips overgenomen door hackers

Toegevoegd door - Ariën -, 1 jaar geleden

YouTube kanaal van Linus Tech Tips overgenomen door hackersHet YouTube-kanaal van Linus Tech Tips is donderdag door hackers overgenomen. De Amerikaanse website richt zich op IT-hobbyisten en biedt onder meer een forum en video's. Het gekaapte kanaal vertoonde twee livestreams. De livestreams op het YouTube-kanaal bevatte links naar externe sites waar gebruikers cryptovuluta aangeboden kregen namens Elon Musk en OpenAI. Het kanaal is inmiddels offline gehaald. De website zelf is lijkt niet door de hackers te zijn aangeraakt.

Het YouTube-kanaal van Linus Tech Tips werd door de hacker hernoemd naar LinusTechTipsTemp. Rond 11.30 uur Nederlandse tijd werden er twee malafide livestreams opgezet. Deze livestreams deelden links naar een bepaalde website die over Tesla zou gaan, waar gebruikers hun cryptocurrency konden verdubbelen.

Omstreeks 14:25 uur werd bekend gemaakt dat het account door Youtube is opgeschort. Gezien het kanaal een grote populariteit heeft lijkt het erop dat Google inmiddels bezig is met het onderzoeken van de hack, en of het account weer in oorspronkelijk staat kan terugkeren.

Het is onduidelijk hoe hackers erin slaagden het YouTube-kanaal van LTT over te nemen.

Update: vrijdag 24 maart om 10:53:
Het kanaal is weer teruggezet. De eigenaar heeft een video gepubliceerd waarin de hack wordt besproken.

Gerelateerde nieuwsberichten

16/04/2021 Hackers maken gegevens 3,6 mln klanten buit bij Allekabels.nl
01/04/2021 Aanvallers plaatsten exploit in PHP-source
07/03/2014 Hackers 'defacen' verkeerde website van bank

 

Er zijn geen reacties op 'Youtube kanaal van linus tech tips overgenomen door hackers'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.