Laatste topic PHPbb

Door Eris -, 18 jaar geleden, 2.666x bekeken

Ik weet dat er duizend versies online zijn maar ondanks dat plaats ik hem toch even... ;)

Gesponsorde koppelingen

PHP script bestanden

  1. laatste-topic-phpbb

 

Er zijn 21 reacties op 'Laatste topic phpbb'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Kalle P
Kalle P
18 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Je bent de eerst die het zet op phphulp.nl
Eris -
Eris -
18 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Daar was ik ook achter
Marien xD
Marien xD
18 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
nice hoor :)
Harmen
Harmen
18 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Thx, deze had ik net nodig!!
Arjan Kapteijn
Arjan Kapteijn
18 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik zie de toegevoegde waarde niet zo... dit is toch niet meer dan een simpele query op een tabel?
Eris -
Eris -
18 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Hellemaal mee eens.. Maar iemand vroeg er om :)
PHP erik
PHP erik
18 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Veel phpBB users snappen niets van PHP en moeten het voorgekauwd krijgen. Ik denk dat bovenstaand ons veel forumtijd bespaart.
Vincent
Vincent
18 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Is niet zo een moeilijke script, maar wel handig. Er zijn idd vele mensen die vragen hoe ze de laatste forum topics (of posts) kunnen uitlezen op de front page van hun site.
Onbekend Onbekend
Onbekend Onbekend
18 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
is dit er ook, maar dan dat na $letter de titel afgebroken wordt en dan ... er achter?
Eris -
Eris -
18 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Dat mag je dan zelf maken. Heb het niet klaar liggen...


18 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Niet zo moeilijk, substr gebruiken.
PHP erik
PHP erik
18 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Titel afgebroken op bijvoorbeeld 40 karakters:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = 'SELECT SUBSTRING(topic_title, 1, 40) AS topic_title, topic_id FROM '.$prefix.'topics WHERE forum_id = '.$forum_id.' ORDER BY topic_id DESC LIMIT 0,'.$headlines_num.'';
Willem Jan Z
Willem Jan Z
18 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "SELECT CONCAT(SUBSTRING(topic_title, 1, 15),'...') AS topic_title, topic_id FROM '.$prefix.'topics WHERE forum_id = '.$forum_id.' ORDER BY topic_id DESC LIMIT 0,'.$headlines_num.'";
?>


Op 15 tekens met ... erachter. (Erik, bij jouw zie je de titel niet meer, door die 0...)
EdwinG
EdwinG
18 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Let wel op, als je de WHERE weghaalt, dit script heeft geen last van toegangsrechten, en zal dus bijvoorbeeld ook titel van besloten delen tonen. (hoevel klikken daarop tot een foutmelding lijdt)
Mark PHP
Mark PHP
18 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
't Enige is dat dit script geen rekening houdt met posts die alleen te zien zijn voor sommige members (verborgen gedeeltes) (alleen als forumid wegvalt uiteraard). Op het internet zijn hier ook weinig scripts van te vinden, misschien een uitdaging?


18 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik heb geen ervaring met PHPBB. Ik zou het niet weten.
Ik ga ook geen nieuw script maken voor IPB, waar het zelfde probleem het geval is, want bijna niemand gebruik de IPB 1.x versie meer. (hoewel het imo een betere versie is dan de 2.x)
EdwinG
EdwinG
18 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Even een toevoeging:

Met de volgende query zullen alleen topics die door iedereen gelezen kunnen worden opgehaald worden. (van alle forum onderdelen):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
"SELECT t.topic_title, t.topic_id
FROM {$prefix}forums AS f
INNER JOIN {$prefix}topics AS t ON t.forum_id = f.forum_id
WHERE f.auth_view =0
AND f.auth_read =0
LIMIT 0 , {$headlines_num};"


17 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
kan je ook zorgen door meedere sub fora op te geven dat een bepaald forum niet wordt weer gegeven zoals hier: (eerst standaard dan mijn geeditte)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
//define forum id
//dit is om te selecteren uit een subforum als je het niet wilt (Dus alle subforums) dan moet je even de sql query aan passen. Door WHERE forum_id = '.$forum_id.' te verwijderen
$forum_id = 5;
$headlines_num = 5;
$prefix = 'phpbb_';


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
//define forum id
//dit is om te selecteren uit een subforum als je het niet wilt (Dus alle subforums) dan moet je even de sql query aan passen. Door WHERE forum_id = '.$forum_id.' te verwijderen
$forum_id = 1,2,3,4,5,9,11;
$headlines_num = 5;
$prefix = 'phpbb_';


alvast bedankt
Eris -
Eris -
17 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
WHERE forum_id IN( '.$forum_id.')
Majid Ahddin
Majid Ahddin
17 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ach man dit is toch geen script :S
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Eris -
Eris -
17 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Rudie hellemaal mee eens. Maar kan beter dit doen dan dat wij 1000 vragen er over krijgen...

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Inhoudsopgave

  1. laatste-topic-phpbb

Labels

  • Geen tags toegevoegd.

Navigatie

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.