Periode doorlopen

Door Robert Deiman, 19 jaar geleden, 3.269x bekeken

Deze functie waaraan 2 datums mee worden gegeven (begin en einddatum) doorloopt alle tussenliggende dagen en geeft deze datums terug.
De input geschied in Nederlandse notatie (is evt. eenvoudig aan te passen)

Gesponsorde koppelingen

PHP script bestanden

  1. periode-doorlopen

 

Er zijn 2 reacties op 'Periode doorlopen'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Remi
Remi
19 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
hmm nog geen reacties.. nu wel :P
maar is dit niet bedoeld om een soort van datum van vandaag neer te zetten? totdat de eindatum er is en dan zie je hem niet meer? waarvoor zal ik het gebruiken...
Robert Deiman
Robert Deiman
19 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Er was laatst een vraag op het forum die een begin en einddatum op wou geven en alle tussenliggende data ook wou weten. Daarvoor gebruik je deze functie dus, je geeft een begin en eind op, en de hele periode (alle datums) wordt teruggegeven.
Wat je er vervolgens mee gaat doen, dat kan vanalles zijn, maar ik kan me voorstellen dat je ook wel zoiets kan gebruiken bij een kalender ofzo. Je geeft begin/ eind op, maar ook de tussenliggende data liggen vast. Dat zou je kunnen visualiseren met deze snippet, zonder dat je met MySQL een ingewikkelde query moet bouwen die dat ook retourneerd bijvoorbeeld. In pgSQL is daar al een eenvoudige oplossing voor.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Inhoudsopgave

  1. periode-doorlopen

Labels

  • Geen tags toegevoegd.

Navigatie

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.