Uitleg adv een voorbeeld

Aanname:
je hebt net zon site als deze een forum waar alleen al 10000 topics in het database staan. Hierbij zijn er totaal ook nog eens 100000 reacties: je hebt in totaal dus 110000 records in je database!

Om alle laatste 10 wijzigen te laten zien kun je dus op elke pagina een SELECT query uitvoeren die dan de gewenste resultaten weergeeft. Echter kun je je voorstellen dat als je site een beetje goed draait (20000 pageviews/dag) dat er per minuut wel veel query's moeten worden uitgevoerd en dat dit de boel aanzienlijk vertraagd.

Aan de hand van 20000 pageviews per dag kun je hieruit berekennen dat er gemiddeld zon 28 query's per minuut worden uitgevoerd (uitgaande dat je site 12 uur per dag heel actief is). Er worden dus 28 queries uitgevoerd op je server naast de query's die je al uitvoert als bezoekers-aantal bijhouden, data ophalen van elk topic enz.
Het gaat ff om de 28 query's per minuut die je uitvoert om van een bepaald onderwerp de laatste 10 weer te geven.

Om deze 28 te veranderen in 1 of 2 per minuut, voor weergave van de laatste 10, kun je dus gebruik maken van SSC.

Het principe van SSC is dat je alleen de SELECT query uitvoert nadat een gebruiker een topic, een reactie (nou ja alles waar je de laatste 10 van kan bijhouden) heeft uitgevoerd. De resultaten uit zon query sla je vervolgens op in een php-bestandje (txt-bestandje zou ook kunnen) en dit belangrijke bestandje include je vervolgens in je pagina's waar je de laatste 10 wilt tonen.

« Lees de omschrijving en reacties

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Uitleg adv een voorbeeld
  3. Het echte werk

PHP tutorial opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.