AJAX request elke 10 seconde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »
- Rob -

- Rob -

03/04/2017 16:24:43
Quote Anchor link
Hallo!

Ik vroeg me af of het schadelijk is voor mijn database, als ik elke 10 seconde een ajax request doe om te kijken of er een nieuwe melding is, waarbij dus elke keer in de database wordt gekeken.

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 14:48:43
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/04/2017 16:32:31
Quote Anchor link
Opsich niet, helemaal niet als je nog eens een cachelaag er tussenin gebruikt.
 
- Rob -

- Rob -

03/04/2017 16:34:22
Quote Anchor link
Hoe doe ik dat?
 
Ivo P

Ivo P

03/04/2017 16:46:46
Quote Anchor link
het lijkt me dat je die 10 seconden nu juist gebruikt om snel te weten of er nieuwe berichten zijn.
Als je dat antwoord dan vervolgens 2 minuten cachet, dan kun je ook net zo goed om de 2 minuten die ajax - call doen.

ik ga dan even er vanuit dat het persoonlijk antwoord van de gebruiker is, en niet een bericht dat voor alle gebruikers van toepassing is.

Wel zou ik iets inbouwen dat als het een keer 23 seconden duurt voor je antwoord hebt, je niet de volgende 2 requests ook al afvuurt.

Bedenk ook, dat het dus niet om een request elke 10 seconden gaat, maar als er 100 man de pagina open hebben staan, je 100 requests krijgt elke 10 seconden = 10 requests per seconde.

Met een simpele query is dat geen probleem, maar vaak denkt men alleen per-persoon en niet voor meerdere gebruikers gelijktijdig
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/04/2017 16:54:33
Quote Anchor link
Je zou ook kunnen kijken naar sockets.
 
- Rob -

- Rob -

03/04/2017 19:52:20
Quote Anchor link
Ik heb nu dat hij het om de 20 seconden bekijkt,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
<a class="dropdown-toggle" data-toggle="dropdown">
                                    <i class="fa fa-envelope-o"></i>
                                    
                                    <?php
                                        $selectNewConvoSql
= $mysqli->query(
                                                                            "SELECT *
                                                                            FROM `panel_convo`
                                                                            WHERE `participants` LIKE '%\""
. $mysqli->real_escape_string($_SESSION['user']['id']) . "\"%'
                                                                            AND `readed` NOT LIKE '%\""
. $mysqli->real_escape_string($_SESSION['user']['id']) . "\"%'"
                                                                           );
                                    
                                        if (
                                            $selectNewConvoSql
                                            && $selectNewConvoSql->num_rows > 0)
                                        {

                                            $newConvo = $selectNewConvoSql->num_rows;
                                            ?>

                                                <span class="label label-success">
                                                    <?php
                                                        echo $newConvo;
                                                    ?>

                                                </span>
                                            <?php
                                        }
                                    ?>

                                </a>
                                
                                <ul class="dropdown-menu">
                                    <li class="header">
                                        Je hebt
                                        <?php
                                            if (isset($newConvo))
                                            {

                                                echo $newConvo;
                                            }

                                            else
                                            {
                                                echo '0';
                                            }

                                        ?>

                                        nieuwe conversatie(s)
                                    </li>
                                    
                                    <li>
                                        <ul class="menu">
                                            <?php
                                                $selectAllConvoSql
= $mysqli->query(
                                                                                    "SELECT *
                                                                                    FROM `panel_convo`
                                                                                    WHERE `participants` LIKE '%\""
. $mysqli->real_escape_string($_SESSION['user']['id']) . "\"%'
                                                                                    OR `starter_id` = '"
. $mysqli->real_escape_string($_SESSION['user']['id']) . "'"
                                                                                   );
                                            
                                                if (
                                                    !
$selectAllConvoSql
                                                    || $selectAllConvoSql->num_rows == 0
                                                    )
                                                {

                                                    ?>

                                                        <div class="box-body">
                                                            Geen conversaties gevonden
                                                        </div>
                                                    <?php
                                                }
                                                else
                                                {
                                                    while ($convo = $selectAllConvoSql->fetch_assoc())
                                                    {

                                                        ?>

                                                            <li>
                                                                <a href="#">
                                                                    <div class="pull-left">
                                                                        <img src="" class="img-circle" alt="Afbeelding van gebruiker">
                                                                    </div>

                                                                    <h4>
                                                                        <?php
                                                                            if (in_array($_SESSION['user']['id'], json_decode($convo['readed'])))
                                                                            {

                                                                                echo $convo['title'];
                                                                            }

                                                                            else
                                                                            {
                                                                                echo '<b>' . $convo['title'] . '</b>';
                                                                            }

                                                                        ?>


                                                                        <small>
                                                                            <i class="fa fa-clock-o"></i>

                                                                            <?php
                                                                                echo date('H:i', $convo['created_on']);
                                                                            ?>

                                                                        </small>
                                                                    </h4>

                                                                    <p>
                                                                        <?php echo $convo['description']; ?>
                                                                    </p>
                                                                </a>
                                                            </li>
                                                        <?php
                                                    }
                                                }

                                            ?>

                                        </ul>
                                    </li>
                                    
                                    <li class="footer">
                                        <a href="#">
                                            Zie alle conversaties
                                        </a>
                                    </li>
                                </ul>

Hierboven staan de querys
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/04/2017 20:09:54
Quote Anchor link
Als je queries snel uitvoeren,d an kan het geen kwaad. Hoewel een cachinglaag wel handig kan zijn.
Dat scheelt weer een hoop queries die je moet uitvoeren.
 
Ivo P

Ivo P

03/04/2017 20:10:23
Quote Anchor link
als je dit een beetje snel wilt houden, zou ik die LIKE eruit halen.

Of ben je zo handig geweest om bij de kolom participants meerdere id's op te slaan?

In dat geval heb je een probleem als user 10 iets zoekt, want dan komen de berichten van users 100 101 102 110 etc ook allemaal binnen

Toevoeging op 03/04/2017 20:12:12:

en bovenstaand script levert altijd output.

Doe eerst de query,
check dan of er *nieuwe* resultaten zijn

en als dat zo is: dan de berichten sturen naar de aanroepende ajax caller.

En in javascript: check OF er berichten zijn, en zo ja dan iets doen, zo nee: laten gaan
 
- Rob -

- Rob -

04/04/2017 16:29:12
Quote Anchor link
Oké bedankt voor de reactie!

Nu even een vraag over hashen van wachtwoorden, is het niet het slimst om wachtwoorden zo te hashen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$password = md5($password);
$password = sha1($password);
$password = hash('sha256', $password);
$password = password_hash($password, PASSWORD_DEFAULT);

want zo kunnen ze volgensmij bijna niet het wachtwoord achterhalen *WINK*
 
Remco nvt

Remco nvt

04/04/2017 16:40:44
Quote Anchor link
Kort antwoord: Nee is niet slim.
Lang antwoord: https://crackstation.net/hashing-security.htm
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/04/2017 16:40:59
Quote Anchor link
>> Nu even een vraag over hashen van wachtwoorden, is het niet het slimst om wachtwoorden zo te hashen:

Kun je hier aub een nieuw topic voor openen? Anders is het voor bezoekers totaal niet duidelijk waar een topic over gaat.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.