AJAX request elke 10 seconde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »
- Rob -

- Rob -

03/04/2017 16:24:43
Quote Anchor link
Hallo!

Ik vroeg me af of het schadelijk is voor mijn database, als ik elke 10 seconde een ajax request doe om te kijken of er een nieuwe melding is, waarbij dus elke keer in de database wordt gekeken.

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 08:39:40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/04/2017 16:32:31
Quote Anchor link
Opsich niet, helemaal niet als je nog eens een cachelaag er tussenin gebruikt.
 
- Rob -

- Rob -

03/04/2017 16:34:22
Quote Anchor link
Hoe doe ik dat?
 
Ivo P

Ivo P

03/04/2017 16:46:46
Quote Anchor link
het lijkt me dat je die 10 seconden nu juist gebruikt om snel te weten of er nieuwe berichten zijn.
Als je dat antwoord dan vervolgens 2 minuten cachet, dan kun je ook net zo goed om de 2 minuten die ajax - call doen.

ik ga dan even er vanuit dat het persoonlijk antwoord van de gebruiker is, en niet een bericht dat voor alle gebruikers van toepassing is.

Wel zou ik iets inbouwen dat als het een keer 23 seconden duurt voor je antwoord hebt, je niet de volgende 2 requests ook al afvuurt.

Bedenk ook, dat het dus niet om een request elke 10 seconden gaat, maar als er 100 man de pagina open hebben staan, je 100 requests krijgt elke 10 seconden = 10 requests per seconde.

Met een simpele query is dat geen probleem, maar vaak denkt men alleen per-persoon en niet voor meerdere gebruikers gelijktijdig
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/04/2017 16:54:33
Quote Anchor link
Je zou ook kunnen kijken naar sockets.
 
- Rob -

- Rob -

03/04/2017 19:52:20
Quote Anchor link
Ik heb nu dat hij het om de 20 seconden bekijkt,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
<a class="dropdown-toggle" data-toggle="dropdown">
                                    <i class="fa fa-envelope-o"></i>
                                    
                                    <?php
                                        $selectNewConvoSql
= $mysqli->query(
                                                                            "SELECT *
                                                                            FROM `panel_convo`
                                                                            WHERE `participants` LIKE '%\""
. $mysqli->real_escape_string($_SESSION['user']['id']) . "\"%'
                                                                            AND `readed` NOT LIKE '%\""
. $mysqli->real_escape_string($_SESSION['user']['id']) . "\"%'"
                                                                           );
                                    
                                        if (
                                            $selectNewConvoSql
                                            && $selectNewConvoSql->num_rows > 0)
                                        {

                                            $newConvo = $selectNewConvoSql->num_rows;
                                            ?>

                                                <span class="label label-success">
                                                    <?php
                                                        echo $newConvo;
                                                    ?>

                                                </span>
                                            <?php
                                        }
                                    ?>

                                </a>
                                
                                <ul class="dropdown-menu">
                                    <li class="header">
                                        Je hebt
                                        <?php
                                            if (isset($newConvo))
                                            {

                                                echo $newConvo;
                                            }

                                            else
                                            {
                                                echo '0';
                                            }

                                        ?>

                                        nieuwe conversatie(s)
                                    </li>
                                    
                                    <li>
                                        <ul class="menu">
                                            <?php
                                                $selectAllConvoSql
= $mysqli->query(
                                                                                    "SELECT *
                                                                                    FROM `panel_convo`
                                                                                    WHERE `participants` LIKE '%\""
. $mysqli->real_escape_string($_SESSION['user']['id']) . "\"%'
                                                                                    OR `starter_id` = '"
. $mysqli->real_escape_string($_SESSION['user']['id']) . "'"
                                                                                   );
                                            
                                                if (
                                                    !
$selectAllConvoSql
                                                    || $selectAllConvoSql->num_rows == 0
                                                    )
                                                {

                                                    ?>

                                                        <div class="box-body">
                                                            Geen conversaties gevonden
                                                        </div>
                                                    <?php
                                                }
                                                else
                                                {
                                                    while ($convo = $selectAllConvoSql->fetch_assoc())
                                                    {

                                                        ?>

                                                            <li>
                                                                <a href="#">
                                                                    <div class="pull-left">
                                                                        <img src="" class="img-circle" alt="Afbeelding van gebruiker">
                                                                    </div>

                                                                    <h4>
                                                                        <?php
                                                                            if (in_array($_SESSION['user']['id'], json_decode($convo['readed'])))
                                                                            {

                                                                                echo $convo['title'];
                                                                            }

                                                                            else
                                                                            {
                                                                                echo '<b>' . $convo['title'] . '</b>';
                                                                            }

                                                                        ?>


                                                                        <small>
                                                                            <i class="fa fa-clock-o"></i>

                                                                            <?php
                                                                                echo date('H:i', $convo['created_on']);
                                                                            ?>

                                                                        </small>
                                                                    </h4>

                                                                    <p>
                                                                        <?php echo $convo['description']; ?>
                                                                    </p>
                                                                </a>
                                                            </li>
                                                        <?php
                                                    }
                                                }

                                            ?>

                                        </ul>
                                    </li>
                                    
                                    <li class="footer">
                                        <a href="#">
                                            Zie alle conversaties
                                        </a>
                                    </li>
                                </ul>

Hierboven staan de querys
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/04/2017 20:09:54
Quote Anchor link
Als je queries snel uitvoeren,d an kan het geen kwaad. Hoewel een cachinglaag wel handig kan zijn.
Dat scheelt weer een hoop queries die je moet uitvoeren.
 
Ivo P

Ivo P

03/04/2017 20:10:23
Quote Anchor link
als je dit een beetje snel wilt houden, zou ik die LIKE eruit halen.

Of ben je zo handig geweest om bij de kolom participants meerdere id's op te slaan?

In dat geval heb je een probleem als user 10 iets zoekt, want dan komen de berichten van users 100 101 102 110 etc ook allemaal binnen

Toevoeging op 03/04/2017 20:12:12:

en bovenstaand script levert altijd output.

Doe eerst de query,
check dan of er *nieuwe* resultaten zijn

en als dat zo is: dan de berichten sturen naar de aanroepende ajax caller.

En in javascript: check OF er berichten zijn, en zo ja dan iets doen, zo nee: laten gaan
 
- Rob -

- Rob -

04/04/2017 16:29:12
Quote Anchor link
Oké bedankt voor de reactie!

Nu even een vraag over hashen van wachtwoorden, is het niet het slimst om wachtwoorden zo te hashen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$password = md5($password);
$password = sha1($password);
$password = hash('sha256', $password);
$password = password_hash($password, PASSWORD_DEFAULT);

want zo kunnen ze volgensmij bijna niet het wachtwoord achterhalen *WINK*
 
Remco nvt

Remco nvt

04/04/2017 16:40:44
Quote Anchor link
Kort antwoord: Nee is niet slim.
Lang antwoord: https://crackstation.net/hashing-security.htm
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/04/2017 16:40:59
Quote Anchor link
>> Nu even een vraag over hashen van wachtwoorden, is het niet het slimst om wachtwoorden zo te hashen:

Kun je hier aub een nieuw topic voor openen? Anders is het voor bezoekers totaal niet duidelijk waar een topic over gaat.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.