Ajax werkt niet icm json

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »
Tim S

Tim S

23/02/2013 16:43:49
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik probeer al een tijdje ajax te laten werken in combinatie met json_encode. Ik heb inmiddels al alles geprobeerd maar heb nu een voorbeeld dat volgens mij wel zou moeten werken. Als ik het zonder json doe werkt het wel, heeft iemand een idee hoe dit zou kunnen komen?

Hier de code van het voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Naamloos document</title>

<?php
if (isset($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) && strtolower($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) === 'xmlhttprequest') {


    $array = array('test' => '<p>hier een teststring</p>');
    header('Content-type: application/json');
    echo json_encode($array);
    
    //echo 'hier een test string'; dit werkt wel
    exit();

  
}



?>


<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.9.1/jquery.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function(e) {

$('.menu').click(function(e){
    
    e.preventDefault();
    
    $.ajax({
        
        type: "GET",
        dataType:"json",
        url:"http://localhost/cms/ajax.php",
        
        success: function(data){
        
            var json = $.parseJSON(data);
            alert(data.test);
            
        },
        error: function(data){
            
            var json = $.parseJSON(data);
            alert(json.error);
            
        },
        
    });
    
});

});

</script>
</head>

<body>
<a href="test" class="menu">Paginabeheer</a>
</body>
</html>


Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 16:02:55
 
Erwin H

Erwin H

23/02/2013 17:30:48
Quote Anchor link
Dit is niet ajax icm json, dit is json midden in een pagina echoen. Dat kan natuurlijk niet. De browser krijgt dan eerst een berg html om zijn oren, dan een header (die overigens al nooit meer verstuurd wordt) en dan een json encoded array.
Als je json wilt versturen mag je ALEEN EN DAN OOK ECHT ALLEEN json versturen. Geen html, geen xml, geen strings, NIETS anders.
(alleen de juiste headers van te voren natuurlijk wel)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2013 17:39:32
Quote Anchor link
Als het goed is wordt er in dit voorbeeld juist geen onnodige HTML etc getoond? Met json_encode() wordt de string in de array netjes omgezet in een JSON-string.

Ik weet even niet wanneer die voorwaarde precies voldoet, maar het lijkt me verder toch wel goed?
 
Tim S

Tim S

23/02/2013 17:43:27
Quote Anchor link
@Erwin
Ik heb hier ook aan zitten denken, maar ik had eerst php en html gescheiden dat werkte ook niet. Als ik het zo

doe zou het dan wel moeten werken(het werkt niet...):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if (isset($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) && strtolower($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) === 'xmlhttprequest') {

    echo json_encode(array('test' => '<p>hier een teststring</p>'));
    
    //echo 'hier een test string'; dit werkt wel
    exit();

  
}



?>

En dan hieronder de rest, normaal gesproken staat de php code natuurlijk in een apart bestand.

Ik heb verder so'n beetje alles geprobeerd/getest wat ik kon bedenken......
 
Erwin H

Erwin H

23/02/2013 17:54:12
Quote Anchor link
@Aad, @Tim,

Of je toont de echte file niet, of ik kijk verkeerd, maar ik zie boven de echo toch echt dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Naamloos document</title>

Dit is HTML en dat gaat echt niet samen met de json die je probeert te versturen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2013 18:10:53
Quote Anchor link
Dus verhuis je code eens naar voor je HTML.
 
Tim S

Tim S

23/02/2013 18:31:47
Quote Anchor link
De code die ik als laatst had neergezet staat bovenaan, daaronder heb ik de rest gezet. Ik zit zelf misschien te denken dat het probleem licht bij xampp. Ik had ook het probleem dat de gd library niet werkte terwijl in de php info stond dat dat wel zou moeten. Ik heb dit wel getest op 2 computers maar beide met xampp.

Ik ga zo even testen op een online testsite.

Toevoeging op 23/02/2013 18:39:25:

Werkt online ook niet, doe kennelijk toch iets niet goed...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2013 18:46:04
Quote Anchor link
Heb je jouw JSON-file/string al gevalideerd? En laat deze eens zien?
 
Tim S

Tim S

23/02/2013 18:57:29
Quote Anchor link
$array = json_encode(array('test' => 'hier een test'));
print_r($array);

is valid.

Toevoeging op 23/02/2013 18:57:48:

{"test":"hier een test"}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2013 19:01:24
Quote Anchor link
Kan je als URL niet gewoon '/cms/ajax.php' gebruiken of iets dergelijks?
 
Tim S

Tim S

23/02/2013 19:18:11
Quote Anchor link
Ja dat kan, maar dat werkt ook niet in combinatie met json.

Overigens nog een heel klein vraagje(als het geen simpel antwoord is zal ik een nieuw topic starten):

Ik had me router klasse aangepast met ingestelde paden zodat ik met nette urls kan werken maar moet nu het hele pad gebruiken zoals www.test.nl/pagina1. Als ik als link doe /pagina1 komt er elke keer wat meer achter /test/pagina2/pagina3 etc. Hoe los je dit op?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2013 19:31:52
Quote Anchor link
Gezien dit los van je vraagstelling van dit topic staat is het beter om hiervoor een nieuw topic aan te maken.
 
Erwin H

Erwin H

23/02/2013 19:32:08
Quote Anchor link
Het probleem zit in dit stukje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
        type: "GET",
        dataType:"json",
        url:"http://localhost/cms/ajax.php",
        
        success: function(data){
        
            var json = $.parseJSON(data);
            alert(data.test);
            
        },

Je geeft als datatype json op en gaat daarna parsen van json naar een javascript object. Dat is echter dubbelop. De ajax functie doet dat al voor je. Haal die regel met parseJSON weg en het werkt.
 
Tim S

Tim S

23/02/2013 19:54:48
Quote Anchor link
Geweldig, het werkt!!!

@aar
ik zal morgen even een nieuw topic aanmaken

Bedankt allemaal!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.