alphanumeric order by vanuit phpmyadmin

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »
Vincent Gogh

Vincent Gogh

02/03/2024 17:31:51
Quote Anchor link
Hallo,

is er iemand die me kan helpen bij het sorteren van gegevens uit de database waarbij er getallen in de omschrijving staan die ik in de while graag alphanumeric wil tonen op het scherm.
Kan dit al in de SELECT mbv Order by of moet ik in een later stadium doen?
Met de gewone order by zet hij 11 boven de 8. Dus iPhone 8 of iPhone 11 in de omschrijving.

Groet,

Vincent
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 00:37:42
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2024 17:41:36
Quote Anchor link
Of maak een apart veld met het versienummer.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

02/03/2024 20:09:53
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

03/03/2024 16:43:40
Quote Anchor link
Beide aangedragen opties waren niet het gewenste antwoord.
Inmiddels heb ik na heel wat speurwerk de oplossing gevonden en doet volledig aan mijn vraag en wensen...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ORDER BY CAST(CASE WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9][0-9][0-9][0-9][0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,7) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9][0-9][0-9][0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,6) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9][0-9][0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,5) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9][0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,4) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,3) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,2) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,1) ELSE NULL END AS INT)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/03/2024 19:12:01
Quote Anchor link
Wat werkte er niet aan de aangedragen mogelijkheden?
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

04/03/2024 12:23:51
Quote Anchor link
Omdat een iPhone meerdere modellen heeft in dezelfde serie.
Dus iPhone 13, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max.
Dus het is niet te doen om het getal in een aparte kolom te plaatsen om het dan in de db toe te voegen of eruit te filteren.

De andere optie kijkt enkel naar het getal en voldoet dus niet aan de totale volgorde in de gehele naam van het model.

Ik ben blij dat ik de oplossing toch heb gevonden.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

04/03/2024 14:06:01
Quote Anchor link
Bij mij lukt het met natural sort.

https://ibb.co/ZV2MGYp
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

04/03/2024 14:12:28
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 04/03/2024 14:06:01:
Bij mij lukt het met natural sort.

https://ibb.co/ZV2MGYp


Ohw, das dan misschien toch een betere optie. Ik kreeg het zo niet voor elkaar.
Dan ga ik er nog eens even beter naar kijken.
Dank voor het voorbeeld.
 
Ivo P

Ivo P

08/03/2024 11:04:08
Quote Anchor link
misschien leuk om de query hier even te plaatsen?
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

08/03/2024 11:55:32
Quote Anchor link
Ik merk dat mijn optie ook niet optimaal werkt en wil toch die andere opties eens uitproberen.
Op internet is er veel discussie over hoe dit aan te pakken en waarom het niet als standaard is ingesteld in php en in mysql.
Dus ik zou graag dit onderwerp wat uitgebreider willen zien. Wat moet ik bijvoorbeeld instellen in de database en wat in de select ?
 
Ivo P

Ivo P

08/03/2024 11:57:07
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT *
FROM tabel
ORDER BY NATURAL_SORT_KEY(kolomnaam)


met voorbeelden op https://mariadb.com/kb/en/natural_sort_key/

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
INSERT INTO t1 VALUES
  ('5.5.31'),('10.7.0'),('10.2.3'),
  ('10.1.22'),('10.3.32'),('10.2.12');


SELECT c FROM t1 ORDER BY c;
+---------+
| c       |
+---------+
| 10.1.22 |
| 10.2.12 |
| 10.2.3  |
| 10.3.32 |
| 10.7.0  |
| 5.5.31  |
+---------+

SELECT c FROM t1 ORDER BY NATURAL_SORT_KEY(c);
+---------+
| c       |
+---------+
| 5.5.31  |
| 10.1.22 |
| 10.2.3  |
| 10.2.12 |
| 10.3.32 |
| 10.7.0  |
+---------+
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

08/03/2024 11:59:26
Quote Anchor link
Ik heb die ook geprobeerd maar krijg nu een error omdat ik iets niet heb ingesteld in mysql
Wat zie ik over het hoofd dan?

Toevoeging op 08/03/2024 12:10:31:

Fatal error: Uncaught mysqli_sql_exception: FUNCTION *****_db.NATURAL_SORT_KEY does not exist in /var/www/vhosts/******.nl/httpdocs/concept/defect_melden_model.php

Toevoeging op 08/03/2024 12:49:49:

@ivo, ik lees dat de database wel juist ingesteld dient te zijn voor deze functie. Dus zo eenvoudig deze ORDER BY gebruiken is er kennelijk niet bij.
 
Ivo P

Ivo P

08/03/2024 13:02:27
Quote Anchor link
gebruik je mysql of mariadb en welke versie?


Toevoeging op 08/03/2024 13:04:20:

aanvulling: dit is een MariaDB functie sinds versie 10.7

andere db's kennen deze functie zo te zien niet:

https://modern-sql.com/caniuse/natural_sort_key
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

08/03/2024 13:07:31
Quote Anchor link
Server: Localhost via UNIX socket
Servertype: MariaDB
Serververbinding: SSL wordt niet gebruikt Documentatie
Serverversie: 10.4.30-MariaDB-cll-lve - MariaDB Server
Protocolversie: 10
Gebruiker: db_**fix@localhost
Karakterset van server: cp1252 West European (latin1)
 
Ivo P

Ivo P

08/03/2024 13:08:05
Quote Anchor link
op de pagina https://stackoverflow.com/questions/153633/natural-sort-in-mysql geeft Richard Toth 2 functies om in Mysql te zetten zodat deze functionaliteit beschikbaar komt.

Toevoeging op 08/03/2024 13:13:21:

ah je hebt toch MariaDB.
Maar je hebt versie 10.7 nodig en gebruikt 10.4

Kun je zelf updaten of staat dit bij een hoster?
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

08/03/2024 13:15:11
Quote Anchor link
Ik had geen idee dat er meerdere versies zijn van een db in phpmyadmin. Ik kan het zelf niet updaten, moet ik de hoster vragen. Zou het dan simpelweg werken met die enkele order by?


Toevoeging op 08/03/2024 13:29:00:

@ivo, het wordt vandaag nog geupdated naar de nieuwste versie. Dank voor je reactie.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2024 14:40:02
Quote Anchor link
Het zijn geen versies van een database in phpMyAdmin, maar verschillende versies van de databasesoftware MariaDB.
 
Ivo P

Ivo P

08/03/2024 15:56:31
Quote Anchor link
En phpmyadmin is niet meer dan een webbased tool om tegen een database (of meerdere databases) aan te praten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.