alphanumeric order by vanuit phpmyadmin

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »
Vincent Gogh

Vincent Gogh

02/03/2024 17:31:51
Quote Anchor link
Hallo,

is er iemand die me kan helpen bij het sorteren van gegevens uit de database waarbij er getallen in de omschrijving staan die ik in de while graag alphanumeric wil tonen op het scherm.
Kan dit al in de SELECT mbv Order by of moet ik in een later stadium doen?
Met de gewone order by zet hij 11 boven de 8. Dus iPhone 8 of iPhone 11 in de omschrijving.

Groet,

Vincent
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 23:21:58
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2024 17:41:36
Quote Anchor link
Of maak een apart veld met het versienummer.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

02/03/2024 20:09:53
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

03/03/2024 16:43:40
Quote Anchor link
Beide aangedragen opties waren niet het gewenste antwoord.
Inmiddels heb ik na heel wat speurwerk de oplossing gevonden en doet volledig aan mijn vraag en wensen...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ORDER BY CAST(CASE WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9][0-9][0-9][0-9][0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,7) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9][0-9][0-9][0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,6) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9][0-9][0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,5) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9][0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,4) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,3) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,2) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,1) ELSE NULL END AS INT)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/03/2024 19:12:01
Quote Anchor link
Wat werkte er niet aan de aangedragen mogelijkheden?
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

04/03/2024 12:23:51
Quote Anchor link
Omdat een iPhone meerdere modellen heeft in dezelfde serie.
Dus iPhone 13, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max.
Dus het is niet te doen om het getal in een aparte kolom te plaatsen om het dan in de db toe te voegen of eruit te filteren.

De andere optie kijkt enkel naar het getal en voldoet dus niet aan de totale volgorde in de gehele naam van het model.

Ik ben blij dat ik de oplossing toch heb gevonden.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

04/03/2024 14:06:01
Quote Anchor link
Bij mij lukt het met natural sort.

https://ibb.co/ZV2MGYp
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

04/03/2024 14:12:28
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 04/03/2024 14:06:01:
Bij mij lukt het met natural sort.

https://ibb.co/ZV2MGYp


Ohw, das dan misschien toch een betere optie. Ik kreeg het zo niet voor elkaar.
Dan ga ik er nog eens even beter naar kijken.
Dank voor het voorbeeld.
 
Ivo P

Ivo P

08/03/2024 11:04:08
Quote Anchor link
misschien leuk om de query hier even te plaatsen?
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

08/03/2024 11:55:32
Quote Anchor link
Ik merk dat mijn optie ook niet optimaal werkt en wil toch die andere opties eens uitproberen.
Op internet is er veel discussie over hoe dit aan te pakken en waarom het niet als standaard is ingesteld in php en in mysql.
Dus ik zou graag dit onderwerp wat uitgebreider willen zien. Wat moet ik bijvoorbeeld instellen in de database en wat in de select ?
 
Ivo P

Ivo P

08/03/2024 11:57:07
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT *
FROM tabel
ORDER BY NATURAL_SORT_KEY(kolomnaam)


met voorbeelden op https://mariadb.com/kb/en/natural_sort_key/

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
INSERT INTO t1 VALUES
  ('5.5.31'),('10.7.0'),('10.2.3'),
  ('10.1.22'),('10.3.32'),('10.2.12');


SELECT c FROM t1 ORDER BY c;
+---------+
| c       |
+---------+
| 10.1.22 |
| 10.2.12 |
| 10.2.3  |
| 10.3.32 |
| 10.7.0  |
| 5.5.31  |
+---------+

SELECT c FROM t1 ORDER BY NATURAL_SORT_KEY(c);
+---------+
| c       |
+---------+
| 5.5.31  |
| 10.1.22 |
| 10.2.3  |
| 10.2.12 |
| 10.3.32 |
| 10.7.0  |
+---------+
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

08/03/2024 11:59:26
Quote Anchor link
Ik heb die ook geprobeerd maar krijg nu een error omdat ik iets niet heb ingesteld in mysql
Wat zie ik over het hoofd dan?

Toevoeging op 08/03/2024 12:10:31:

Fatal error: Uncaught mysqli_sql_exception: FUNCTION *****_db.NATURAL_SORT_KEY does not exist in /var/www/vhosts/******.nl/httpdocs/concept/defect_melden_model.php

Toevoeging op 08/03/2024 12:49:49:

@ivo, ik lees dat de database wel juist ingesteld dient te zijn voor deze functie. Dus zo eenvoudig deze ORDER BY gebruiken is er kennelijk niet bij.
 
Ivo P

Ivo P

08/03/2024 13:02:27
Quote Anchor link
gebruik je mysql of mariadb en welke versie?


Toevoeging op 08/03/2024 13:04:20:

aanvulling: dit is een MariaDB functie sinds versie 10.7

andere db's kennen deze functie zo te zien niet:

https://modern-sql.com/caniuse/natural_sort_key
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

08/03/2024 13:07:31
Quote Anchor link
Server: Localhost via UNIX socket
Servertype: MariaDB
Serververbinding: SSL wordt niet gebruikt Documentatie
Serverversie: 10.4.30-MariaDB-cll-lve - MariaDB Server
Protocolversie: 10
Gebruiker: db_**fix@localhost
Karakterset van server: cp1252 West European (latin1)
 
Ivo P

Ivo P

08/03/2024 13:08:05
Quote Anchor link
op de pagina https://stackoverflow.com/questions/153633/natural-sort-in-mysql geeft Richard Toth 2 functies om in Mysql te zetten zodat deze functionaliteit beschikbaar komt.

Toevoeging op 08/03/2024 13:13:21:

ah je hebt toch MariaDB.
Maar je hebt versie 10.7 nodig en gebruikt 10.4

Kun je zelf updaten of staat dit bij een hoster?
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

08/03/2024 13:15:11
Quote Anchor link
Ik had geen idee dat er meerdere versies zijn van een db in phpmyadmin. Ik kan het zelf niet updaten, moet ik de hoster vragen. Zou het dan simpelweg werken met die enkele order by?


Toevoeging op 08/03/2024 13:29:00:

@ivo, het wordt vandaag nog geupdated naar de nieuwste versie. Dank voor je reactie.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2024 14:40:02
Quote Anchor link
Het zijn geen versies van een database in phpMyAdmin, maar verschillende versies van de databasesoftware MariaDB.
 
Ivo P

Ivo P

08/03/2024 15:56:31
Quote Anchor link
En phpmyadmin is niet meer dan een webbased tool om tegen een database (of meerdere databases) aan te praten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.