Archief links

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »
Christopher A

Christopher A

03/08/2011 15:28:15
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben nu een half jaar bezig met PHP en heb het al aardig onder de knie! Het enige wat het voor mij nog lastig maakt af en toe, is dat ik vaak dubbele query's maak of door een typ fout niet gauw door heb wat er precies fout is gegaan in mijn scripts.


Ik ben momenteel bezig met het opzetten van een blog. Hierbij zou ik graag gebruik willen maken van een archief om het zoeken van berichten in de nabije toekomst te vereenvoudigen.

Nu gebruik ik voorlopig deze PHP code/SQL functie:


// archief
$archivedata = mysql_query("SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand FROM blog ORDER BY date DESC");

while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata))
{

// opsomming data
$archive_month = $archivelist['maand'];

$archive .= '<a href="#">'.$archive_month.'</a><br/>';
}


Om mijn totale lijst met berichten te tonen gebruik ik het volgende script:

// blog index
$bloglist = mysql_query("SELECT * FROM blog ORDER BY date DESC");
$teller = 0;


while ($blog_row = mysql_fetch_assoc($bloglist))
{
$teller++;

// get data

// Hier roep ik de gewenste gegevens op

$blogs .= ' <!-- opbouw blogpost --> '
;}


Met deze scripts lukt het mij om de archief filter te tonen zoals ik het voor ogen heb en om een lijstweergave van al mijn berichten te tonen. Echter zit ik nog steeds met een probleem:


Hoe zorg ik ervoor dat er bij het klikken op één van de links ENKEL de berichten uit die maand en uit het betreffende jaar worden vertoont.


Iemand een idee?




Ik heb nog geen voorbeeld online staan. Ik werk momenteel via een lokale server(XAMPP).




P.S: Ik gebruik af en toe Nederlandse en Engelse termen door elkaar. Ik werk voornamelijk in het Engels omdat ik dit makkelijker vindt, maar wanneer ik een code probeer te maken die ik eventueel aan een klasgenoot zou kunnen doorgeven (ter voorbeeld) noteer ik alles in het Nederlands. Excuseer mij als dit bij mijn voorbeeld codes verwarrend is.
Gewijzigd op 03/08/2011 15:30:13 door Christopher A
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 11:22:53
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

03/08/2011 15:45:25
Quote Anchor link
Kijk eens naar WHERE (in je query)
 
Christopher A

Christopher A

03/08/2011 17:30:28
Quote Anchor link
Bedoel je dat ik dan een functie moet maken

SELECT "blogpost" WHERE "datum gelijk aan link" ?

Het idee is er wel, maar de uitvoering is mij nog niet duidelijk. Ik wil niet lui klinken, maar betekend dit dat ik voor elke maand die regel moet maken of kan dit allemaal in 1 compactere code? Ik probeer namelijk niet omslachtig te werk te gaan zoals ik voorheen heb aangegeven toch vaak te doen.

Ik snap momenteel even niet hoe ik het "onClick" gegeven van de links uit het archief kan aansturen tot een SQL functie. Het zal waarschijnlijk zo voor de hand liggen en zodra ik het lees of er weer op kom klinkt er een "Oh Ja!", maar ik ben momenteel heel onhandig bezig met een aantal Javascript codes om m'n blog op te leuken welke niet willen lukken. En daardoor haal ik al die termen e.d. door mekaar en vergeet ik wat er bij beide scripting languages mogelijk is...

Toevoeging op 03/08/2011 17:51:44:

Ik vond dit stukje code in een ander artikel op phphulp:

WHERE
MONTH(datum) = MONTH(NOW())
AND
YEAR(datum) = YEAR(NOW())



http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/archief/46062/

(hoe zorg ik er trouwens voor in een comment dat de code "speciaal" wordt weergegeven zoals in de bovenstaande link?)

On topic:
Ik was al aan iets soortgelijks aan het denken, ik ga het nu even uitproberen en als het lukt laat ik het even weten in deze thread ;) Ik geloof dat ik het gewoon op dezelfde manier kan aanpakken als de manier waarop ik alle blogposts in eerste instantie heb geladen.

Toevoeging op 03/08/2011 19:45:33:

Ik ben er geloof ik bijna, ik heb nu de volgende code toegepast:


elseif($_GET['maand']){

// archive
$archivedata = mysql_query("SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand FROM blog ORDER BY date DESC");

while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata))
{

// get data
$archive_month = $archivelist['maand'];

$archive .= '<a href="index.php?p=blog&amp;id='.$archive_month.'">'.$archive_month.'</a><br/>';


// blog index
$bloglist = mysql_query("SELECT * FROM blog WHERE date = maand ORDER BY date DESC");
$teller = 0;


while ($blog_row = mysql_fetch_assoc($bloglist))
{
$teller++;

// get data

//haal gewenste blogdata op

$blogs .= '<!-- blog opbouw -->';
} // einde while($blog_row etc..)

} // einde while($archivelist etc..)

} //einde elseif





Het probleem is nu dat er een spatie in de url staat(weet niet of dat de volgende fout veroorzaakt) en hij haalt geen data uit de database op. Ik weet wel dat er een nieuwe pagina wordt geopend omdat mijn dummy afbeelding wel verschijnt (< lang verhaal).

Hoe zorg ik er nu voor dat ik een mooie/geldige url maak met een functie die alleen de blogposts ophaalt van de juiste datum?

Ik kan "date_format(date, '%M %Y')" uit "SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand FROM blog ORDER BY date DESC" niet zonder spatie typen omdat ik mijn archief niet meer vind uitzien; dubbel "date_format(date, '%M %Y')" gebruiken waarbij 1x zonder spatie voorkomt is ook geen optie omdat hij dan dus de laatste actie voor date_format() leest...

EDIT:
Ik besef me net dat ik de verkeerde code heb getest in localhost, hier staat mn WHERE statement nog niet in verwerkt..
--
EDIT 2:
Helaas, wederom mislukt met " WHERE date='".$_GET['maand']."' ". Met trial en error kom ik er uiteindelijk wel, maar als iemand voor die tijd de oplossing weet hoor ik het graag!
Gewijzigd op 03/08/2011 20:19:13 door Christopher A
 
Christopher A

Christopher A

05/08/2011 16:06:05
Quote Anchor link
Het probleem dat mijn datum in de database wordt aangegeven als "yyyy-mm-dd" en ik dit bij het ophalen omzet in "date_format(date, '%M %Y')" welke ik omschrijf als 'maand'. Dus wanneer ik 'maand' aanroep met $_GET['maand] kan hij waarschijnlijk niets vinden in de database wat hiermee overeenkomt.



Een vraag (als uberhaupt iemand deze thread nog bekijkt/leest buiten ikzelf): Is het toegestaan/functioneel om 2x een mysql_query aan te roepen of is op deze manier alleen de laatste "actief". Ik heb dit namelijk gedaan (zoals hierboven wordt beschreven) en weet niet of juist dit gegeven aan het probleem zou kunnen bijdragen...
 
The Force

The Force

05/08/2011 16:57:28
Quote Anchor link
Vreemd dat er niemand hier op gereageerd heeft. Anyway:

Christopher Ankomah op 03/08/2011 17:30:28:
(hoe zorg ik er trouwens voor in een comment dat de code "speciaal" wordt weergegeven zoals in de bovenstaande link?)


Dat doe je met ['code] en [/'code] (zonder ' ertussen :)). Zet PHP code tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>
zodat het goed opgemaakt wordt.

Christopher Ankomah op 03/08/2011 17:30:28:
Ik ben er geloof ik bijna, ik heb nu de volgende code toegepast:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
elseif($_GET['maand']){
    
    // archive
    $archivedata = mysql_query("SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand FROM blog ORDER BY date DESC");

        while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata))
        {
    
            
            // get data
            $archive_month = $archivelist['maand'];
            
            $archive .=  '<a href="index.php?p=blog&amp;id='.$archive_month.'">'.$archive_month.'</a><br/>';    
            
            
                // blog index
                $bloglist = mysql_query("SELECT * FROM blog WHERE date = maand ORDER BY date DESC");
                $teller = 0;
                    
                
                while ($blog_row = mysql_fetch_assoc($bloglist))
                {
    
                    $teller++;
                    
                    // get data

                                        //haal gewenste blogdata op

                            
                        $blogs .= '<!-- blog opbouw -->';
                }
// einde while($blog_row etc..)

        } // einde while($archivelist etc..)
    
} //einde elseif
?>


Het probleem is nu dat er een spatie in de url staat(weet niet of dat de volgende fout veroorzaakt) en hij haalt geen data uit de database op. Ik weet wel dat er een nieuwe pagina wordt geopend omdat mijn dummy afbeelding wel verschijnt (< lang verhaal).

Hoe zorg ik er nu voor dat ik een mooie/geldige url maak met een functie die alleen de blogposts ophaalt van de juiste datum?

Echo de query op het scherm en voer hem in in bijvoorbeeld PHPMyAdmin. Je kan dan zien of er überhaupt data geselecteerd wordt en je kan sneller de query aanpassen totdat je tevreden bent met het resultaat.

Als je tekens als spaties veilig via de url wilt meegeven dat moet je de data door urlencode halen (en dan bij het uitlezen weer urldecode). Je maakt in de archief url's overigens ook geen $_GET['maand'] aan, maar $_GET['id'].

Gebruik geen "SELECT *" maar geef gewoon aan welke kolommen je wilt hebben.

Christopher Ankomah op 05/08/2011 16:06:05:
Het probleem dat mijn datum in de database wordt aangegeven als "yyyy-mm-dd" en ik dit bij het ophalen omzet in "date_format(date, '%M %Y')" welke ik omschrijf als 'maand'. Dus wanneer ik 'maand' aanroep met $_GET['maand] kan hij waarschijnlijk niets vinden in de database wat hiermee overeenkomt.

Dat klopt. Neem eens een kijkje op http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html#function_date-format . Je zal in de tweede query de datum op eenzelfde manier moeten formatteren als hoe je het bij de eerste keer hebt gedaan (met date_format).

Christopher Ankomah op 05/08/2011 16:06:05:
Een vraag (als uberhaupt iemand deze thread nog bekijkt/leest buiten ikzelf): Is het toegestaan/functioneel om 2x een mysql_query aan te roepen of is op deze manier alleen de laatste "actief". Ik heb dit namelijk gedaan (zoals hierboven wordt beschreven) en weet niet of juist dit gegeven aan het probleem zou kunnen bijdragen...

Dat is hier wel handig aangezien je die link naar de specifieke maand wilt weergeven. Je doet nu overigens niets met $_GET['maand']. Kan je niet een constructie als deze gebruiken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
//Als de maand is gegeven toon dan alles van die maand.
if(isset($_GET['maand'])) {
    $blogdata = mysql_query("
        SELECT kolom1, kolom2, andere kolom
        FROM blog
        WHERE date_format(date, '%M %Y') = '"
. mysql_real_escape_string(urldecode($_GET['maand'])) . "'
        ORDER BY date DESC"
);

    while($blog_row = mysql_fetch_assoc($blogdata)) {
        //Geef weer.
    }
    
}
else {
    //Laat archief zien.
    $archivedata = mysql_query("
        SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand
        FROM blog
        ORDER BY date DESC"
);
    
    while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata)) {
        echo  '<a href="index.php?p=blog&maand='. urlencode($archivelist['maand']) . '">'.$archivelist['maand'].'</a><br/>';
    }
}

?>


Edit: wil je alles standaard laten zien en als je op zo'n maand klikt enkel van de maand dan kan je het beste van dat stuk tussen "if(isset($_GET['maand'])" een functie maken met als parameter de maand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
function GeefBlogsPerMaand($maand) {
    $blogdata = mysql_query("
        SELECT kolom1, kolom2, andere kolom
        FROM blog
        WHERE date_format(date, '%M %Y') = '"
. mysql_real_escape_string(urldecode($_GET['maand'])) . "'
        ORDER BY date DESC"
);

    while($blog_row = mysql_fetch_assoc($blogdata)) {
        //Geef weer.
    }
}


//Als de maand is gegeven toon dan alles van die maand.
if(isset($_GET['maand'])) {
    //Toon de blogs voor de opgegeven maand.
    GeefBlogsPerMaand($_GET['maand']);
}
else {
    //Laat archief zien.
    $archivedata = mysql_query("
        SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand
        FROM blog
        ORDER BY date DESC"
);
    
    while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata)) {
        echo  '<a href="index.php?p=blog&maand='. urlencode($archivelist['maand']) . '">'.$archivelist['maand'].'</a><br/>';
        
        GeefBlogsPerMaand($archivelist['maand']);
    }
}

?>


En je moet nog foutafhandeling toevoegen (wat laat je de gebruiker zien als er een fout optreed in de query? Of als er geen rijen bij een bepaalde maand horen?
Gewijzigd op 05/08/2011 17:08:48 door The Force
 
Christopher A

Christopher A

06/08/2011 18:31:26
Quote Anchor link
Bedankt voor de raad, het is me uiteindelijk gelukt om het archief werkende te krijgen. Een andere kleine fout die ik over het hoofd zag was dat ik was vergeten om bij de "archief pagina's" vergat om de content de printen. *facepalm*

Het kwam uiteindelijk neer op ongeveer het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
}elseif(isset($_GET['month'])) {
    
        // archive
    $archivedata = mysql_query("SELECT *, date_format(date, '%M %Y') as month FROM blog ORDER BY date DESC");

        while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata))
        {
    
            
            // get data
            
            // hier definieer ik de variabelen;

            
            $archive .=  '<a href="index.php?p=blog&month='. urlencode($archivelist['month']) . '">'.$archivelist['month'].'</a><br/>';    

        }

        
    $archdata = mysql_query("
        SELECT *
        FROM blog
        WHERE date_format(date, '%M %Y') = '"
. mysql_real_escape_string(urldecode($_GET['month'])) . "'
        ORDER BY date DESC"
);
        $teller = 0;
        
        while($arch_row = mysql_fetch_assoc($archdata)) {
            $teller++;
                    
                    // get data
                    
                    // hier definieer ik de gewenste data voor mijn artikelen

                            
                        $blogs .= '<!-- hier schrijf ik de html -->';}
?>


Nogmaals bedankt! Nu kan ik verder met de rest van het werk dat gedaan moet worden om m'n blog functioneel te krijgen!
Gewijzigd op 06/08/2011 18:31:59 door Christopher A
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.