Archief links

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »
Christopher A

Christopher A

03/08/2011 15:28:15
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben nu een half jaar bezig met PHP en heb het al aardig onder de knie! Het enige wat het voor mij nog lastig maakt af en toe, is dat ik vaak dubbele query's maak of door een typ fout niet gauw door heb wat er precies fout is gegaan in mijn scripts.


Ik ben momenteel bezig met het opzetten van een blog. Hierbij zou ik graag gebruik willen maken van een archief om het zoeken van berichten in de nabije toekomst te vereenvoudigen.

Nu gebruik ik voorlopig deze PHP code/SQL functie:


// archief
$archivedata = mysql_query("SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand FROM blog ORDER BY date DESC");

while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata))
{

// opsomming data
$archive_month = $archivelist['maand'];

$archive .= '<a href="#">'.$archive_month.'</a><br/>';
}


Om mijn totale lijst met berichten te tonen gebruik ik het volgende script:

// blog index
$bloglist = mysql_query("SELECT * FROM blog ORDER BY date DESC");
$teller = 0;


while ($blog_row = mysql_fetch_assoc($bloglist))
{
$teller++;

// get data

// Hier roep ik de gewenste gegevens op

$blogs .= ' <!-- opbouw blogpost --> '
;}


Met deze scripts lukt het mij om de archief filter te tonen zoals ik het voor ogen heb en om een lijstweergave van al mijn berichten te tonen. Echter zit ik nog steeds met een probleem:


Hoe zorg ik ervoor dat er bij het klikken op één van de links ENKEL de berichten uit die maand en uit het betreffende jaar worden vertoont.


Iemand een idee?




Ik heb nog geen voorbeeld online staan. Ik werk momenteel via een lokale server(XAMPP).




P.S: Ik gebruik af en toe Nederlandse en Engelse termen door elkaar. Ik werk voornamelijk in het Engels omdat ik dit makkelijker vindt, maar wanneer ik een code probeer te maken die ik eventueel aan een klasgenoot zou kunnen doorgeven (ter voorbeeld) noteer ik alles in het Nederlands. Excuseer mij als dit bij mijn voorbeeld codes verwarrend is.
Gewijzigd op 03/08/2011 15:30:13 door Christopher A
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 15:37:50
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

03/08/2011 15:45:25
Quote Anchor link
Kijk eens naar WHERE (in je query)
 
Christopher A

Christopher A

03/08/2011 17:30:28
Quote Anchor link
Bedoel je dat ik dan een functie moet maken

SELECT "blogpost" WHERE "datum gelijk aan link" ?

Het idee is er wel, maar de uitvoering is mij nog niet duidelijk. Ik wil niet lui klinken, maar betekend dit dat ik voor elke maand die regel moet maken of kan dit allemaal in 1 compactere code? Ik probeer namelijk niet omslachtig te werk te gaan zoals ik voorheen heb aangegeven toch vaak te doen.

Ik snap momenteel even niet hoe ik het "onClick" gegeven van de links uit het archief kan aansturen tot een SQL functie. Het zal waarschijnlijk zo voor de hand liggen en zodra ik het lees of er weer op kom klinkt er een "Oh Ja!", maar ik ben momenteel heel onhandig bezig met een aantal Javascript codes om m'n blog op te leuken welke niet willen lukken. En daardoor haal ik al die termen e.d. door mekaar en vergeet ik wat er bij beide scripting languages mogelijk is...

Toevoeging op 03/08/2011 17:51:44:

Ik vond dit stukje code in een ander artikel op phphulp:

WHERE
MONTH(datum) = MONTH(NOW())
AND
YEAR(datum) = YEAR(NOW())



http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/archief/46062/

(hoe zorg ik er trouwens voor in een comment dat de code "speciaal" wordt weergegeven zoals in de bovenstaande link?)

On topic:
Ik was al aan iets soortgelijks aan het denken, ik ga het nu even uitproberen en als het lukt laat ik het even weten in deze thread ;) Ik geloof dat ik het gewoon op dezelfde manier kan aanpakken als de manier waarop ik alle blogposts in eerste instantie heb geladen.

Toevoeging op 03/08/2011 19:45:33:

Ik ben er geloof ik bijna, ik heb nu de volgende code toegepast:


elseif($_GET['maand']){

// archive
$archivedata = mysql_query("SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand FROM blog ORDER BY date DESC");

while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata))
{

// get data
$archive_month = $archivelist['maand'];

$archive .= '<a href="index.php?p=blog&amp;id='.$archive_month.'">'.$archive_month.'</a><br/>';


// blog index
$bloglist = mysql_query("SELECT * FROM blog WHERE date = maand ORDER BY date DESC");
$teller = 0;


while ($blog_row = mysql_fetch_assoc($bloglist))
{
$teller++;

// get data

//haal gewenste blogdata op

$blogs .= '<!-- blog opbouw -->';
} // einde while($blog_row etc..)

} // einde while($archivelist etc..)

} //einde elseif





Het probleem is nu dat er een spatie in de url staat(weet niet of dat de volgende fout veroorzaakt) en hij haalt geen data uit de database op. Ik weet wel dat er een nieuwe pagina wordt geopend omdat mijn dummy afbeelding wel verschijnt (< lang verhaal).

Hoe zorg ik er nu voor dat ik een mooie/geldige url maak met een functie die alleen de blogposts ophaalt van de juiste datum?

Ik kan "date_format(date, '%M %Y')" uit "SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand FROM blog ORDER BY date DESC" niet zonder spatie typen omdat ik mijn archief niet meer vind uitzien; dubbel "date_format(date, '%M %Y')" gebruiken waarbij 1x zonder spatie voorkomt is ook geen optie omdat hij dan dus de laatste actie voor date_format() leest...

EDIT:
Ik besef me net dat ik de verkeerde code heb getest in localhost, hier staat mn WHERE statement nog niet in verwerkt..
--
EDIT 2:
Helaas, wederom mislukt met " WHERE date='".$_GET['maand']."' ". Met trial en error kom ik er uiteindelijk wel, maar als iemand voor die tijd de oplossing weet hoor ik het graag!
Gewijzigd op 03/08/2011 20:19:13 door Christopher A
 
Christopher A

Christopher A

05/08/2011 16:06:05
Quote Anchor link
Het probleem dat mijn datum in de database wordt aangegeven als "yyyy-mm-dd" en ik dit bij het ophalen omzet in "date_format(date, '%M %Y')" welke ik omschrijf als 'maand'. Dus wanneer ik 'maand' aanroep met $_GET['maand] kan hij waarschijnlijk niets vinden in de database wat hiermee overeenkomt.



Een vraag (als uberhaupt iemand deze thread nog bekijkt/leest buiten ikzelf): Is het toegestaan/functioneel om 2x een mysql_query aan te roepen of is op deze manier alleen de laatste "actief". Ik heb dit namelijk gedaan (zoals hierboven wordt beschreven) en weet niet of juist dit gegeven aan het probleem zou kunnen bijdragen...
 
The Force

The Force

05/08/2011 16:57:28
Quote Anchor link
Vreemd dat er niemand hier op gereageerd heeft. Anyway:

Christopher Ankomah op 03/08/2011 17:30:28:
(hoe zorg ik er trouwens voor in een comment dat de code "speciaal" wordt weergegeven zoals in de bovenstaande link?)


Dat doe je met ['code] en [/'code] (zonder ' ertussen :)). Zet PHP code tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>
zodat het goed opgemaakt wordt.

Christopher Ankomah op 03/08/2011 17:30:28:
Ik ben er geloof ik bijna, ik heb nu de volgende code toegepast:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
elseif($_GET['maand']){
    
    // archive
    $archivedata = mysql_query("SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand FROM blog ORDER BY date DESC");

        while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata))
        {
    
            
            // get data
            $archive_month = $archivelist['maand'];
            
            $archive .=  '<a href="index.php?p=blog&amp;id='.$archive_month.'">'.$archive_month.'</a><br/>';    
            
            
                // blog index
                $bloglist = mysql_query("SELECT * FROM blog WHERE date = maand ORDER BY date DESC");
                $teller = 0;
                    
                
                while ($blog_row = mysql_fetch_assoc($bloglist))
                {
    
                    $teller++;
                    
                    // get data

                                        //haal gewenste blogdata op

                            
                        $blogs .= '<!-- blog opbouw -->';
                }
// einde while($blog_row etc..)

        } // einde while($archivelist etc..)
    
} //einde elseif
?>


Het probleem is nu dat er een spatie in de url staat(weet niet of dat de volgende fout veroorzaakt) en hij haalt geen data uit de database op. Ik weet wel dat er een nieuwe pagina wordt geopend omdat mijn dummy afbeelding wel verschijnt (< lang verhaal).

Hoe zorg ik er nu voor dat ik een mooie/geldige url maak met een functie die alleen de blogposts ophaalt van de juiste datum?

Echo de query op het scherm en voer hem in in bijvoorbeeld PHPMyAdmin. Je kan dan zien of er überhaupt data geselecteerd wordt en je kan sneller de query aanpassen totdat je tevreden bent met het resultaat.

Als je tekens als spaties veilig via de url wilt meegeven dat moet je de data door urlencode halen (en dan bij het uitlezen weer urldecode). Je maakt in de archief url's overigens ook geen $_GET['maand'] aan, maar $_GET['id'].

Gebruik geen "SELECT *" maar geef gewoon aan welke kolommen je wilt hebben.

Christopher Ankomah op 05/08/2011 16:06:05:
Het probleem dat mijn datum in de database wordt aangegeven als "yyyy-mm-dd" en ik dit bij het ophalen omzet in "date_format(date, '%M %Y')" welke ik omschrijf als 'maand'. Dus wanneer ik 'maand' aanroep met $_GET['maand] kan hij waarschijnlijk niets vinden in de database wat hiermee overeenkomt.

Dat klopt. Neem eens een kijkje op http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html#function_date-format . Je zal in de tweede query de datum op eenzelfde manier moeten formatteren als hoe je het bij de eerste keer hebt gedaan (met date_format).

Christopher Ankomah op 05/08/2011 16:06:05:
Een vraag (als uberhaupt iemand deze thread nog bekijkt/leest buiten ikzelf): Is het toegestaan/functioneel om 2x een mysql_query aan te roepen of is op deze manier alleen de laatste "actief". Ik heb dit namelijk gedaan (zoals hierboven wordt beschreven) en weet niet of juist dit gegeven aan het probleem zou kunnen bijdragen...

Dat is hier wel handig aangezien je die link naar de specifieke maand wilt weergeven. Je doet nu overigens niets met $_GET['maand']. Kan je niet een constructie als deze gebruiken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
//Als de maand is gegeven toon dan alles van die maand.
if(isset($_GET['maand'])) {
    $blogdata = mysql_query("
        SELECT kolom1, kolom2, andere kolom
        FROM blog
        WHERE date_format(date, '%M %Y') = '"
. mysql_real_escape_string(urldecode($_GET['maand'])) . "'
        ORDER BY date DESC"
);

    while($blog_row = mysql_fetch_assoc($blogdata)) {
        //Geef weer.
    }
    
}
else {
    //Laat archief zien.
    $archivedata = mysql_query("
        SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand
        FROM blog
        ORDER BY date DESC"
);
    
    while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata)) {
        echo  '<a href="index.php?p=blog&maand='. urlencode($archivelist['maand']) . '">'.$archivelist['maand'].'</a><br/>';
    }
}

?>


Edit: wil je alles standaard laten zien en als je op zo'n maand klikt enkel van de maand dan kan je het beste van dat stuk tussen "if(isset($_GET['maand'])" een functie maken met als parameter de maand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
function GeefBlogsPerMaand($maand) {
    $blogdata = mysql_query("
        SELECT kolom1, kolom2, andere kolom
        FROM blog
        WHERE date_format(date, '%M %Y') = '"
. mysql_real_escape_string(urldecode($_GET['maand'])) . "'
        ORDER BY date DESC"
);

    while($blog_row = mysql_fetch_assoc($blogdata)) {
        //Geef weer.
    }
}


//Als de maand is gegeven toon dan alles van die maand.
if(isset($_GET['maand'])) {
    //Toon de blogs voor de opgegeven maand.
    GeefBlogsPerMaand($_GET['maand']);
}
else {
    //Laat archief zien.
    $archivedata = mysql_query("
        SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand
        FROM blog
        ORDER BY date DESC"
);
    
    while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata)) {
        echo  '<a href="index.php?p=blog&maand='. urlencode($archivelist['maand']) . '">'.$archivelist['maand'].'</a><br/>';
        
        GeefBlogsPerMaand($archivelist['maand']);
    }
}

?>


En je moet nog foutafhandeling toevoegen (wat laat je de gebruiker zien als er een fout optreed in de query? Of als er geen rijen bij een bepaalde maand horen?
Gewijzigd op 05/08/2011 17:08:48 door The Force
 
Christopher A

Christopher A

06/08/2011 18:31:26
Quote Anchor link
Bedankt voor de raad, het is me uiteindelijk gelukt om het archief werkende te krijgen. Een andere kleine fout die ik over het hoofd zag was dat ik was vergeten om bij de "archief pagina's" vergat om de content de printen. *facepalm*

Het kwam uiteindelijk neer op ongeveer het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
}elseif(isset($_GET['month'])) {
    
        // archive
    $archivedata = mysql_query("SELECT *, date_format(date, '%M %Y') as month FROM blog ORDER BY date DESC");

        while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata))
        {
    
            
            // get data
            
            // hier definieer ik de variabelen;

            
            $archive .=  '<a href="index.php?p=blog&month='. urlencode($archivelist['month']) . '">'.$archivelist['month'].'</a><br/>';    

        }

        
    $archdata = mysql_query("
        SELECT *
        FROM blog
        WHERE date_format(date, '%M %Y') = '"
. mysql_real_escape_string(urldecode($_GET['month'])) . "'
        ORDER BY date DESC"
);
        $teller = 0;
        
        while($arch_row = mysql_fetch_assoc($archdata)) {
            $teller++;
                    
                    // get data
                    
                    // hier definieer ik de gewenste data voor mijn artikelen

                            
                        $blogs .= '<!-- hier schrijf ik de html -->';}
?>


Nogmaals bedankt! Nu kan ik verder met de rest van het werk dat gedaan moet worden om m'n blog functioneel te krijgen!
Gewijzigd op 06/08/2011 18:31:59 door Christopher A
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.