array multisort

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »
Wout van der Burg

Wout van der Burg

06/02/2008 09:27:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik probeer dmv een while-lus waarden uit mijn database in een array te stoppen, zodat ik ze later kan sorteren op meerdere waarden.

Dit doe ik op deze manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
<?php
    $sql
= "
    SELECT DISTINCT
        Week,
        Werkbonnummer,
        Debiteurennummer,
        Datum,
        MONTH(Datum) AS Datum_maand,
        DAY(Datum) AS Datum_dag,
        Werknemer,
        [Ma-Vrij] AS ma_vrij,
        Za,
        Zo,
        Productgroep,
        Periode,
        [ICG TS] AS icg_ts,
        Land,
        SUM(Materiaalkosten) AS materiaalkosten,
        SUM(Arbeidskosten) AS arbeidskosten,
        SUM(Autokosten) AS autokosten
    FROM
        T_WEEKSTAAT
    WHERE
        Periode LIKE '"
.$_POST['periode']."' AND
        Productgroep NOT LIKE '' AND
        [ICG TS] NOT LIKE ''
    GROUP BY
        Datum,
        Productgroep,
        Land,
        Week,
        Werkbonnummer,
        Debiteurennummer,
        Werknemer,
        [Ma-Vrij],
        Za,
        Zo,
        Periode,
        [ICG TS]"
;
        
    $rs = odbc_exec($dsn, $sql) or trigger_error(odbc_error());
    $i = 0;
    
    $icg = Array();
    while ($row = odbc_fetch_object($rs)) {
        
        $week = trim($row->Week);
        $werkbonnr = trim($row->Werkbonnummer);
        $debnr = trim($row->Debiteurennummer);
        $datum = $row->Datum;
        $maand = $row->Datum_maand;
        $dag = $row->Datum_dag;
        $werknmr = $row->Werknemer;
        $ma_vrij = $row->ma_vrij;
        $za = $row->Za;
        $zo = $row->Zo;
        $productgrp = $row->Productgroep;
        $periode = $row->Periode;
        $icg_ts = $row->icg_ts;
        $land = $row->Land;
        $materiekosten = $row->materiaalkosten;
        $arbeidskosten = $row->arbeidskosten;
        $autokosten = $row->autokosten;
        
        $icg[$i]['week'] = $week;
        $icg[$i]['werkbonnr'] = $werkbonnr;
        $icg[$i]['debnr'] = $debnr;
        $icg[$i]['debnaam'] = $debnaam;
        $icg[$i]['datum'] = $datum;
        $icg[$i]['dag'] = $dag;
        $icg[$i]['maand'] = $maand;
        $icg[$i]['werknmr'] = $werknmr;
        $icg[$i]['ma_vrij'] = $ma_vrij;
        $icg[$i]['za'] = $za;
        $icg[$i]['zo'] = $zo;
        $icg[$i]['productgrp'] = $productgrp;
        $icg[$i]['periode'] = $periode;
        $icg[$i]['icg_ts'] = $icg_ts;
        $icg[$i]['land'] = $land;
        $icg[$i]['materiekosten'] = $materiekosten;
        $icg[$i]['arbeidskosten'] = $arbeidskosten;
        $icg[$i]['autokosten'] = $autokosten;
        
        $i++;    
}

$aantal_records = $i;

if (!empty($icg)) {
foreach($icg as $sortarray) {
$column[] = $sortarray['maand'];
$column2[] = $sortarray['productgrp'];
$column3[] = $sortarray['land'];
array_multisort($column, SORT_DESC, SORT_NUMERIC,
                       $column2, SORT_DESC, SORT_REGULAR,
                       $column3, SORT_DESC, SORT_REGULAR);
}
}

?>

Nu doet hij de multisort niet goed, de maanden staan niet goed gesorteerd en de productgroepen staan nog steeds door elkaar :(
Ziet iemand wat ik fout doe?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 07:04:22
 
Cees St

Cees St

06/02/2008 11:02:00
Quote Anchor link
Heb je al gekeken of je GROUP BY wel werkt.

Zelf gebruik ik altijd eerst een ORDER BY en daarop dan de GROUP BY.

Zo uit het hoofd weet ik niet of dat het verplicht is het zo te doen.

Suc6

Cees
P.s. Snap ook niet waarom die multisort dan nog nodig is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Cees St
 
Frank -

Frank -

06/02/2008 11:11:00
Quote Anchor link
1) LIKE mag je vervangen door =, LIKE probeer je altijd te vermijden en heb je nooit nodig wanneer je geen % gebruikt.
2) [Ma-Vrij]... blokhaken [] zijn verboden, haal die dus weg. En ga niet jezelf voor schut zetten door backtics ` te gebruiken, daarmee raak je van de wal in de sloot.
3) Sorteren zou ik met een ORDER BY doen, dat is vele malen handiger.
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

06/02/2008 14:26:00
Quote Anchor link
Ik heb nu een ORDER BY toegepast.
de blokhaken werden gegenereerd door Acces dus heb ik ze overgenomen en al zijn ze verboden, ze werken prima. Deze database gebruik ik nu om de gegevens tevoorschijn te toveren (ja ik weet het, geen commentaar)

LIKE heb ik vervangen door =

Het werkt nu prima, bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.