Array vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »
Paco de Wulp

Paco de Wulp

30/06/2015 01:47:23
Quote Anchor link
Ik heb de volgende gegevens:

auto1 kan geleverd worden in geel, groen en blauw
auto2 kan geleverd worden in oranje
auto3 kan geleverd worden in paars, rood en zwart.

Hoe zet ik deze gegevens nu in een array (naar ik aanneem een 2 dimensionele array) en hoe lees ik deze array weer uit ?

Volgende vraag:

Hoe zet ik deze 2D-array dan in de database ?
Gewijzigd op 30/06/2015 02:33:32 door Paco de Wulp
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 21:08:11
 
Ivo P

Ivo P

30/06/2015 02:43:26
Quote Anchor link
database:

tabel kleuren
id > kleur
1 > 'geel'
2 > 'groen'
3 > 'blauw'

tabel autos
id > auto
1 > 'auto1'
2 > 'auto2'
3 > 'auto3'

tabel auto_kleur

auto_id > kleur_id
1 > 1
1 > 2
1 > 3
2 > 3

dus 1 lijst met kleuren
1 lijst met auto's
en een koppeltabel om de auto's en kleuren te koppelen.
Dat opent ook de mogelijkheid dat de kleur geel niet alleen voor auto1, maar ook voor een andere auto gebruikt kan worden
 
Johan de wit

johan de wit

30/06/2015 02:57:56
Quote Anchor link
Ivo je bedoelt MySQL joinen?
Gewijzigd op 30/06/2015 02:58:30 door johan de wit
 
Ivo P

Ivo P

30/06/2015 04:46:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT autos.auto, kleuren.kleur
FROM autos
JOIN auto_kleur ak ON ak.auto_id = autos.id
JOIN kleuren ON kleuren.id = ak.kleur_id
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

30/06/2015 21:07:22
Quote Anchor link
Dank je Ivo, maar hoe zit het nu met die array.

Kan ik zoiets doen:

array [auto] [kleuren] =
[auto1][geel, groen, blauw]
[auto2][oranje]
[auto3][paars, rood, zwart]
Gewijzigd op 30/06/2015 21:08:28 door Paco de Wulp
 
Ivo P

Ivo P

01/07/2015 09:17:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$aArray
= array(); // leeg array klaar zetten
//  voer query uit

while($row = xxx_fetch()) { // fetch van jouw keuze
   $aArray[$row->auto][] = $row->kleur;  
}


var_dump($aArray);
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/07/2015 11:15:21
Quote Anchor link
Gewoon print_r gebruiken of var_dump zoals ivo al aangaf om die arrays te bestuderen. Ik denk dat dat wel heel belangrijk is om het te leren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

// array van auto's
$cars = array(
    // associatieve array met kenmerken van één auto
    array(
        'id' => 1,
        'brand' => 'Volvo',
        // array met kleuren
        'colors' => array(
            'geel',
            'groen',
            'blauw'
        ),
    ),

    array(
        'id' => 2,
        'brand' => 'BMW',
        'colors' => array(
            'wit'
        ),
    ),
);


foreach($cars as $car)
{

    echo $car['brand'] . " leverbaar in de kleuren:\n";

    foreach($car['colors'] as $color)
    {

        echo $color . "\n";
    }
}


?>


Toevoeging op 01/07/2015 11:44:04:

Dit kan dus met arrays maar met een database is het anders. In de database moet je gewoon gaan opsplitsen in verschillende tabellen.

Je hebt in ieder geval een tabel cars nodig en een tabel colors. Dan zou ik kiezen voor een koppeltabel.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
tabel colors:
(color_id, color)
- 1, wit
- 2, groen
- 3, geel
- 4, blauw

tabel cars:
(car_id, brand)
- 1, Volvo
- 2, BMW

tabel cars_colors:
(car_id, color_id)
1, 3
1, 2
1, 4
2, 1


Om die kleuren weg te schrijven gewoon weer de foreach gebruiken als in bovenstaand voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

foreach($cars as $car)
{

    foreach($car['colors'] as $color)
    {

        // INSERT INTO cars_colors (car_id, color_id) VALUES ($car['car_id'], $color['color_id'])
    }
}

?>


Het probleem komt bij het selecteren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT
    ca.car_id, ca.brand, co.color
FROM
    cars ca
JOIN
    cars_colors cc
ON
    ca.car_id=cc.car_id
JOIN
    colors co
ON
    cc.color_id=co.color_id


levert op:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
array(
    array(
        'car_id' => 1,
        'brand' => 'Volvo',
        'color' => 'geel',
        ),
    ),

    array(
        'car_id' => 1,
        'brand' => 'Volvo',
        'color' => 'groen',
        ),
    ),

    array(
        'car_id' => 1,
        'brand' => 'Volvo',
        'color' => 'blauw',
        ),
    ),

    array(
        'car_id' => 2,
        'brand' => 'BMW',
        'color' => 'wit',
        ),
    ),
)

?>

dan moet je dat ALS JE DAT WILT zelf omzetten naar een multi array:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$cars
= array();
while($row = mysqli_fetch_assoc())
{

    $cars[$row['car_id']]['brand'] = $row['brand'];
    $cars[$row['car_id']]['colors'][] = $row['color']; // let op de extra []
}

echo '<pre>';
print_r($cars);
?>
Gewijzigd op 01/07/2015 12:02:11 door Frank Nietbelangrijk
 
Johan de wit

johan de wit

01/07/2015 13:28:52
Quote Anchor link
Ivo P op 30/06/2015 04:46:35:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT autos.auto, kleuren.kleur
FROM autos
JOIN auto_kleur ak ON ak.auto_id = autos.id
JOIN kleuren ON kleuren.id = ak.kleur_id




Ik denk dat je ak bent vergeten: JOIN kleuren ON kleuren.id = ak.kleur_id (JOIN kleuren ak ON kleuren.id = ak.kleur_id)
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

01/07/2015 14:39:09
Quote Anchor link
Wauw! geweldig. Ik ga hiermee aan de slag. Ik moet nog zoveel leren.
Dank.
 
Ivo P

Ivo P

01/07/2015 14:54:12
Quote Anchor link
@Johan

Nee toch?
Of snap ik gewoon niet wat je bedoelt?
 
Johan de wit

johan de wit

01/07/2015 23:40:38
Quote Anchor link
Ik weet het niet zeker dus vandaar dat ik naar vroeg hahaha jij weet zowiezo beter dan mij.

Ik dacht dat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
JOIN kleuren ON kleuren.id = ak.kleur_id
moest zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
JOIN kleuren ak ON kleuren.id = ak.kleur_id
Gewijzigd op 01/07/2015 23:42:29 door johan de wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.