Array vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »
Paco de Wulp

Paco de Wulp

30/06/2015 01:47:23
Quote Anchor link
Ik heb de volgende gegevens:

auto1 kan geleverd worden in geel, groen en blauw
auto2 kan geleverd worden in oranje
auto3 kan geleverd worden in paars, rood en zwart.

Hoe zet ik deze gegevens nu in een array (naar ik aanneem een 2 dimensionele array) en hoe lees ik deze array weer uit ?

Volgende vraag:

Hoe zet ik deze 2D-array dan in de database ?
Gewijzigd op 30/06/2015 02:33:32 door Paco de Wulp
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 22:50:11
 
Ivo P

Ivo P

30/06/2015 02:43:26
Quote Anchor link
database:

tabel kleuren
id > kleur
1 > 'geel'
2 > 'groen'
3 > 'blauw'

tabel autos
id > auto
1 > 'auto1'
2 > 'auto2'
3 > 'auto3'

tabel auto_kleur

auto_id > kleur_id
1 > 1
1 > 2
1 > 3
2 > 3

dus 1 lijst met kleuren
1 lijst met auto's
en een koppeltabel om de auto's en kleuren te koppelen.
Dat opent ook de mogelijkheid dat de kleur geel niet alleen voor auto1, maar ook voor een andere auto gebruikt kan worden
 
Johan de wit

johan de wit

30/06/2015 02:57:56
Quote Anchor link
Ivo je bedoelt MySQL joinen?
Gewijzigd op 30/06/2015 02:58:30 door johan de wit
 
Ivo P

Ivo P

30/06/2015 04:46:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT autos.auto, kleuren.kleur
FROM autos
JOIN auto_kleur ak ON ak.auto_id = autos.id
JOIN kleuren ON kleuren.id = ak.kleur_id
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

30/06/2015 21:07:22
Quote Anchor link
Dank je Ivo, maar hoe zit het nu met die array.

Kan ik zoiets doen:

array [auto] [kleuren] =
[auto1][geel, groen, blauw]
[auto2][oranje]
[auto3][paars, rood, zwart]
Gewijzigd op 30/06/2015 21:08:28 door Paco de Wulp
 
Ivo P

Ivo P

01/07/2015 09:17:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$aArray
= array(); // leeg array klaar zetten
//  voer query uit

while($row = xxx_fetch()) { // fetch van jouw keuze
   $aArray[$row->auto][] = $row->kleur;  
}


var_dump($aArray);
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/07/2015 11:15:21
Quote Anchor link
Gewoon print_r gebruiken of var_dump zoals ivo al aangaf om die arrays te bestuderen. Ik denk dat dat wel heel belangrijk is om het te leren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

// array van auto's
$cars = array(
    // associatieve array met kenmerken van één auto
    array(
        'id' => 1,
        'brand' => 'Volvo',
        // array met kleuren
        'colors' => array(
            'geel',
            'groen',
            'blauw'
        ),
    ),

    array(
        'id' => 2,
        'brand' => 'BMW',
        'colors' => array(
            'wit'
        ),
    ),
);


foreach($cars as $car)
{

    echo $car['brand'] . " leverbaar in de kleuren:\n";

    foreach($car['colors'] as $color)
    {

        echo $color . "\n";
    }
}


?>


Toevoeging op 01/07/2015 11:44:04:

Dit kan dus met arrays maar met een database is het anders. In de database moet je gewoon gaan opsplitsen in verschillende tabellen.

Je hebt in ieder geval een tabel cars nodig en een tabel colors. Dan zou ik kiezen voor een koppeltabel.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
tabel colors:
(color_id, color)
- 1, wit
- 2, groen
- 3, geel
- 4, blauw

tabel cars:
(car_id, brand)
- 1, Volvo
- 2, BMW

tabel cars_colors:
(car_id, color_id)
1, 3
1, 2
1, 4
2, 1


Om die kleuren weg te schrijven gewoon weer de foreach gebruiken als in bovenstaand voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

foreach($cars as $car)
{

    foreach($car['colors'] as $color)
    {

        // INSERT INTO cars_colors (car_id, color_id) VALUES ($car['car_id'], $color['color_id'])
    }
}

?>


Het probleem komt bij het selecteren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT
    ca.car_id, ca.brand, co.color
FROM
    cars ca
JOIN
    cars_colors cc
ON
    ca.car_id=cc.car_id
JOIN
    colors co
ON
    cc.color_id=co.color_id


levert op:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
array(
    array(
        'car_id' => 1,
        'brand' => 'Volvo',
        'color' => 'geel',
        ),
    ),

    array(
        'car_id' => 1,
        'brand' => 'Volvo',
        'color' => 'groen',
        ),
    ),

    array(
        'car_id' => 1,
        'brand' => 'Volvo',
        'color' => 'blauw',
        ),
    ),

    array(
        'car_id' => 2,
        'brand' => 'BMW',
        'color' => 'wit',
        ),
    ),
)

?>

dan moet je dat ALS JE DAT WILT zelf omzetten naar een multi array:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$cars
= array();
while($row = mysqli_fetch_assoc())
{

    $cars[$row['car_id']]['brand'] = $row['brand'];
    $cars[$row['car_id']]['colors'][] = $row['color']; // let op de extra []
}

echo '<pre>';
print_r($cars);
?>
Gewijzigd op 01/07/2015 12:02:11 door Frank Nietbelangrijk
 
Johan de wit

johan de wit

01/07/2015 13:28:52
Quote Anchor link
Ivo P op 30/06/2015 04:46:35:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT autos.auto, kleuren.kleur
FROM autos
JOIN auto_kleur ak ON ak.auto_id = autos.id
JOIN kleuren ON kleuren.id = ak.kleur_id




Ik denk dat je ak bent vergeten: JOIN kleuren ON kleuren.id = ak.kleur_id (JOIN kleuren ak ON kleuren.id = ak.kleur_id)
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

01/07/2015 14:39:09
Quote Anchor link
Wauw! geweldig. Ik ga hiermee aan de slag. Ik moet nog zoveel leren.
Dank.
 
Ivo P

Ivo P

01/07/2015 14:54:12
Quote Anchor link
@Johan

Nee toch?
Of snap ik gewoon niet wat je bedoelt?
 
Johan de wit

johan de wit

01/07/2015 23:40:38
Quote Anchor link
Ik weet het niet zeker dus vandaar dat ik naar vroeg hahaha jij weet zowiezo beter dan mij.

Ik dacht dat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
JOIN kleuren ON kleuren.id = ak.kleur_id
moest zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
JOIN kleuren ak ON kleuren.id = ak.kleur_id
Gewijzigd op 01/07/2015 23:42:29 door johan de wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.