array_key_exists

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 16:09:30
Quote Anchor link
Hallo,

Hoe kan ik het beste controleren of een array meerdere keys bevat?

Stel we hebben een array:

$array = ['fruit' => 'banaan', 'voertuig' => 'auto', 'planeet' => 'maan'];

Nu wil ik controleren of de key 'fruit' en 'planeet' aanwezig zijn in de array.

Wat is dan de handigste manier? Een foreach loop met array_key_exists? Of is er wellicht een betere manier?
Gewijzigd op 11/02/2013 16:45:20 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 01:11:56
 
Ramon Bos

Ramon Bos

11/02/2013 16:22:40
Quote Anchor link
Kan op deze manier (van http://www.w3schools.com/php/func_array_key_exists.asp):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$a
=array("a"=>"Dog","b"=>"Cat");
if (array_key_exists("a",$a))
  {

  echo "Key exists!";
  }

else
  {
  echo "Key does not exist!";
  }

?>


De foreach loop hoeft dus niet...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 16:26:11
Quote Anchor link
Beste Ramon, ik denk dat je de vraag niet helemaal begrijpt.

Ik wil controleren op MEERDERE keys, en niet op maar 1 key.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

11/02/2013 16:33:30
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 16:39:38
Quote Anchor link
Mebus Hackintosh op 11/02/2013 16:33:30:

Hoe gaat mij dat helpen?
 
- Raoul -

- Raoul -

11/02/2013 16:41:48
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$array
= ['foo', 'bar'];

if (count($array) > 1) {
  echo 'Meer dan 1.';
}


?>


Bedoel je dat?
 
Eddy E

Eddy E

11/02/2013 16:42:53
Quote Anchor link
Kijk eens naar array(), array_keys(), array_intersect().

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$array
= array('fruit' => 'banaan', 'voertuig' => 'auto', 'planeet' => 'maan');
$zoek = array("fruit", "banaan");

// lang
$keys = array_keys($array);
$gevonden = array_intersect($array, $zoek);
print_r($gevonden);

// kort
print_r(array_intersect(array_keys($array), $zoek));
?>
 
Ramon Bos

Ramon Bos

11/02/2013 16:43:32
Quote Anchor link
Oh, inderdaad. Heb eroverheen gelezen.
Was ook op het verkeerde been gezet vanwege fruit en banaan. Ik heb in je voorbeeld voor de keys fruit en planeet gekozen. Denk dat dit beter is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

function array_keys_exist($keys,$array) {
    if (count (array_intersect($keys,array_keys($array))) == count($keys)) {
        return true;
    }

    else
    {
        return false;
    }
}


$array = ['fruit' => 'banaan', 'voertuig' => 'auto', 'planeet' => 'maan'];

$keys = array('fruit','planeet');

echo array_keys_exist($keys,$array);   // output 1, true


$keys = array('fruithap','planeet');

echo array_keys_exist($keys,$array);   // output 0, false


?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 16:44:47
Quote Anchor link
Haha, nee dat bedoel ik niet.

Stel we hebben een array:

$array = ['fruit' => 'banaan', 'voertuig' => 'auto', 'planeet' => 'maan'];

Nu wil ik controleren of de key 'fruit' en 'planeet' aanwezig zijn in de array.

Ik wil dus controleren of MEERDERE keys aanwezig zijn in de array.

(Edit, zie dat ik een foutje heb gemaakt in de openingspost. Excuses.)

Toevoeging op 11/02/2013 16:47:13:

@Ramon, dat is inderdaad het idee...

Alleen hoe jij het nu doet is vrij complex... dan zou ik net zo goed een foreach loop met array_key_exists kunnen doen lijkt me???
 
Wouter J

Wouter J

11/02/2013 16:47:30
Quote Anchor link
Ozzie, dat is toch precies wat eddy's code doet?

Edit:
Nee, toch niet, een andere mogelijkheid:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$array
= array('fruit' => 'banaan', 'voertuig' => 'auto', 'planeet' => 'maan');
$zoek = array("fruit", "planeet");

function
array_keys_exists(array $keys, array $search)
{

    return count($keys) === count(array_intersect_key($search, array_flip($keys)));
}


echo '<pre>';
var_dump(array_keys_exists($zoek, $array));
?>

Gewijzigd op 11/02/2013 16:55:02 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 16:55:54
Quote Anchor link
Nee, die van Eddy doet niet wat ik wil. Die van Ramon wel... maar die is wellicht te complex?

Dan zou ik ook zoiets kunnen doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
foreach ($find as $value) {
  if (!array_key_exists($value, $array)) {
    return false;
  }

  return true;
}

?>


Ik zoek de methode die het meest efficiënt is. Stel dat de array 100 waardes bevat, dan vind ik het niet zo lekker om 100 loops te moeten uitvoeren. Wellicht is de oplossing van Ramon dan beter?

Toevoeging op 11/02/2013 16:56:54:

@Wouter: Oh, wacht ff... jij hebt jouw bericht ge-edit zie ik... momentje

Toevoeging op 11/02/2013 16:58:23:

Euh... kun je even uitleggen wat jij precies doet Wouter??

Toevoeging op 11/02/2013 16:59:16:

Zo te zien werkt het :-)))
 
Wouter J

Wouter J

11/02/2013 17:00:48
Quote Anchor link
Quote:
Wellicht is de oplossing van Ramon dan beter?

zoals wel vaker het antwoord is: brenchmarken in jou omgeving

Quote:
Euh... kun je even uitleggen wat jij precies doet Wouter??

Ik neem aan dat je dit bedoeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
return count($keys) === count(array_intersect_key($search, array_flip($keys)));
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
count($keys)               het totaal aantal keys dat we zoeken
===
count(                     het totaal aantal keys dat we vinden
    array_intersect_key(   deze retourneerd de items waarbij de keys overeenkomen tussen de 2 arrays
        $search,           de array waarin we zoeken
        array_flip($keys)  deze zet onze array om, zodat de values keys worden
    )
)
Gewijzigd op 11/02/2013 17:13:28 door Wouter J
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2013 17:04:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
isset( $fruit['banaan'], $fruit['appel'] );
?>

Of het sneller is weet ik niet, zeker niet in het geval van 100 checks (maar je kan met isset dus meerdere tegelijk checken).
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 17:07:28
Quote Anchor link
Klopt Erwin, maar isset geeft false terug op null waardes terwijl de key wel bestaat.

@Wouter, zal ik idd even gaan doen. Thanks.
 
Ramon Bos

Ramon Bos

11/02/2013 17:08:11
Quote Anchor link
@Erwin H:

Zit je alleen met een false return in onderstaand geval:

$array = array('fruit' => NULL, 'voertuig' => 'auto', 'planeet' => 'maan');

De key 'fruit' bestaat in array_key_exists, maar niet in isset()...
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2013 17:15:30
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 11/02/2013 17:07:28:
Klopt Erwin, maar isset geeft false terug op null waardes terwijl de key wel bestaat.

Klopt, maar is het dusdanig belangrijk dat je null waardes als bestaand wilt zien? Dat kom ik niet vaak tegen. Null is in feite dat het niet bestaat namelijk.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 17:16:42
Quote Anchor link
Klopt, maar de int 0 wordt ook als null waarde gezien. Ik wil echt op de key controleren.
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2013 17:20:07
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 11/02/2013 17:16:42:
Klopt, maar de int 0 wordt ook als null waarde gezien. Ik wil echt op de key controleren.

Dat is niet waar voor isset, 0 en false worden gewoon als waarde gezien en leveren true op.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$fruit
= array( 'appel' => 0 );
isset( $fruit['appel'] ); //geeft true
?>
Gewijzigd op 11/02/2013 17:20:24 door Erwin H
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 17:24:13
Quote Anchor link
Ah oke, mij mistake dan... maar het gaat me erom of de key wel of niet aanwezig is en niet om wat erin zit. De boolean false levert bijv. wel een false op. Stel ik stel een of andere setting in op false, bijv. caching, dan lijkt het alsof de setting niet bestaat.
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2013 17:26:45
Quote Anchor link
Nee, weer incorrect. Boolean false als waarde levert ook true op bij isset. En in jouw geval, als je het over instellingen hebt zou ik dus null (geen waarde, geen instelling) dus als niet bestaand beschouwen....

Doe wat je wil hoor, maar zorg wel dat je je keuzes maakt op echte feiten ;-)

Edit; check wat dit oplevert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$arr
= array( 0 => 0, 1 => false, 2 => '', 3 => array() );
echo ( isset( $arr[0], $arr[1], $arr[2], $arr[3] ) )? 'bestaat': 'bestaat niet';
?>
Gewijzigd op 11/02/2013 17:30:31 door Erwin H
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 17:30:34
Quote Anchor link
Erwin H op 11/02/2013 17:26:45:
Nee, weer incorrect. Boolean false als waarde levert ook true op bij isset.

Crap... en het is pas maandag :D

Ik ga de isset optie ook meenemen in de benchmark!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.