automatisch ingevulde cm omrekenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

25/11/2015 19:48:20
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een form waarin mensen zoals eerder verteld een grootte (PX), lettertype, kleur en text in kunnen vullen en dat dat vervolgens verschijnt boven het form.

Wat ik beter zou vinden is dat mensen niet 1 grootte in px invullen, maar 2 groottes (hoogte, breedte) in cm, en de pagina het omrekent naar px om het juist te kunnen laten zien in het voorbeeldje. Wel moet ik hoogte en breedte gewoon kunnen onthouden (om dat in het overzichtje op pagina 2 terug te laten komen).
Hoe kan ik dat doen. Wat ik nu heb is het volgende;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<style>
textarea {
    margin-left:100px;
}
button {
    margin-left:100px;
}
input {
    margin-left:100px;
}
</style>
<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.5.js"></script>
<div id="container">
    Voorbeeld<br>
    <p id="container"></p>
</div><form method="POST" action="plaklettersverwerken2.php">    
      <b>Grootte in cm:</b><br>
      <textarea name="fontSize" id="fontSize" cols="50" rows="2"></textarea>    <br>
      <b>Lettertype:</b><br>
      <textarea name="fontFamily" id="fontFamily" cols="50" rows="2"></textarea><br>
      <b>Kleur:</b><br>
      <textarea name="fontColor" id="fontColor" cols="50" rows="2"></textarea>    <br>  
      <b>Text:</b><br>
      <textarea name="textarea" id="textarea" onkeyup="countChar(this)" cols="50" rows="10"></textarea> <br>
        Standaardbedrag per letter:<br>
      <textarea id="price" name="price" readonly>7.50</textarea><br>
        Het aantal tekens:    <br>
      <textarea id="charNum" name="charNum" readonly></textarea><br>
      <input type="submit" name="go" value="Save Changes!">
    </form>    
    <button id="button">Bekijk hier het voorbeeld</button>
<script>
var container = document.getElementById('container');

document.getElementById('button').addEventListener('click', function() {

    (container.style.fontSize = document.getElementById('fontSize').value;
    container.style.fontFamily = document.getElementById('fontFamily').value;
    container.style.color = document.getElementById('fontColor').value;
    container.style.color = document.getElementById('textarea').value;
});

var textarea = document.getElementById('textarea');
var container = document.getElementById('container');

document.getElementById('textarea').addEventListener('keydown', function() {
    container.innerHTML = textarea.value;
});</script>
<script>
$( document.body )
  .click(function() {
    $( document.body ).append( $( "<div>" ) );
    var n = $( "text" ).length;
    $( "span" ).text( "There are " + n + " text.");
  })
  // Trigger the click to start
  .trigger( "click" );
</script><br>
    <script>
      function countChar(val) {
        var len = val.value.length;
        if (len >= 500) {
          val.value = val.value.substring(0, 500);
        } else {
          $('#charNum').text(0 + len);
        }
      };
</script>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 02:12:56
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

25/11/2015 20:04:30
Quote Anchor link
Als je een definitie hebt van hoeveel px 1 cm is is dat geen punt, maar dat verschilt per monitor. Misschien dat je daar eerst over wilt nadenken?
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

25/11/2015 20:07:16
Quote Anchor link
Volgens een website is 1 centimeter 37.795275591 px.
 
Eddy E

Eddy E

25/11/2015 22:01:44
Quote Anchor link
Afhankelijk van het aantal DPI.
Als je retina-schermen hebt is dat maar de helft (denk aan de Apple x2-images).
En op je scherm kan je 1920x1080 draaien, maar op hetzelfde scherm ook 800x600.
Dan wordt een 'pixel' zoals jij in CSS kan aansturen echt anders.

Maar...

CSS kan ook gewoon met mm en cm over weg!

Toevoeging op 25/11/2015 22:03:31:

Dus dit kan prima:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
div.a4formaat
{
width: 210mm;
height: 29.7cm; /* = 297mm */
}


dus ga niet rekenen: laat de browser dat gewoon doen.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

26/11/2015 09:01:24
Quote Anchor link
Thanx voor de tip. Weet iemand ook hoe ik (bijv met js of iets anders) ervoor zorg dat als iemand zoals gezegd een grootte van letters in cm invult en hij het voorbeeld wilt zien, de code zijn ingevulde cm automatisch veranderd in px.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

01/12/2015 12:35:37
Quote Anchor link
bump
 
Ivo P

Ivo P

01/12/2015 12:40:20
Quote Anchor link
http://www.w3schools.com/cssref/pr_font_font-size.asp
http://www.w3schools.com/cssref/css_units.asp

ook voor je font kun je cm gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.foo {
  font-size: 1cm;
}



http://www.w3schools.com/cssref/tryit.asp?filename=trycss_unit_cm
Gewijzigd op 01/12/2015 12:42:38 door Ivo P
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

03/12/2015 10:40:31
Quote Anchor link
Thanks, dat is inderdaad het beste en makkelijkste. Dat is dus gefixt.
Nu wil ik dat de persoon de totaalprijs kan doen, alleen mijn PHP-code pakt Money_format niet:
Met de volgende code haalt hij de info uit de form die op de vorige pagina stond.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27

<?php
  /* ensure that the data has been posted */
  if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

    /* read the data from $_POST */
    $fontSize = $_POST['fontSize'];
    $fontFamily= $_POST['fontFamily'];
    $fontColor= $_POST['fontColor'];
    $textarea= $_POST['textarea'];
    $charnum= $_POST['charNum'];
    $price= $_POST['price'];
    

    /* here you can do whatever you want with the data, output it, store it in a database ... */

    echo "Grootte: ".$fontSize."cm<br>";
    echo "Lettertype: ".$fontFamily."<br>";
    echo "Kleur: ".$fontColor."<br>";
    echo "Aantal letters: ".$charnum."<br>";
    echo "Tekst: ".$textarea."<br>";
    echo "Prijs per letter: ".$price;
    
    $area = $charnum*$price;
    print "<h2>DE PRIJS</h2>";
    print money_format("%.2n", $area);
  }
?>


Uiteindelijk moet hij bij print money_format de totaalprijs laten zien (prijs per letter * aantal letters). Alleen dan geeft hij de volgende error:

Fatal error: Call to undefined function money_format() in C:\xampp\htdocs\plakletters\PlaklettersVerwerken2.php on line 25

Of hij herkent Money_format niet goed, of hij geeft aan dat er iets is met $area. Dat zijn de twee dingen die ik me kan voorstellen. Maar hiervoor liet ik de prijs zien zonder het in euro`s te doen en toen weergaf hij de variabele $area wel goed.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/12/2015 10:46:23
Quote Anchor link
Aldus money_format
Quote:
The function money_format() is only defined if the system has strfmon capabilities. For example, Windows does not, so money_format() is undefined in Windows.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

03/12/2015 10:55:31
Quote Anchor link
Wat is een goed vergelijkbare manier?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/12/2015 11:02:23
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

04/12/2015 09:04:40
Quote Anchor link
Thanx. Ook dat werkt nu perfect.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.