automatisch ingevulde cm omrekenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

25/11/2015 19:48:20
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een form waarin mensen zoals eerder verteld een grootte (PX), lettertype, kleur en text in kunnen vullen en dat dat vervolgens verschijnt boven het form.

Wat ik beter zou vinden is dat mensen niet 1 grootte in px invullen, maar 2 groottes (hoogte, breedte) in cm, en de pagina het omrekent naar px om het juist te kunnen laten zien in het voorbeeldje. Wel moet ik hoogte en breedte gewoon kunnen onthouden (om dat in het overzichtje op pagina 2 terug te laten komen).
Hoe kan ik dat doen. Wat ik nu heb is het volgende;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<style>
textarea {
    margin-left:100px;
}
button {
    margin-left:100px;
}
input {
    margin-left:100px;
}
</style>
<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.5.js"></script>
<div id="container">
    Voorbeeld<br>
    <p id="container"></p>
</div><form method="POST" action="plaklettersverwerken2.php">    
      <b>Grootte in cm:</b><br>
      <textarea name="fontSize" id="fontSize" cols="50" rows="2"></textarea>    <br>
      <b>Lettertype:</b><br>
      <textarea name="fontFamily" id="fontFamily" cols="50" rows="2"></textarea><br>
      <b>Kleur:</b><br>
      <textarea name="fontColor" id="fontColor" cols="50" rows="2"></textarea>    <br>  
      <b>Text:</b><br>
      <textarea name="textarea" id="textarea" onkeyup="countChar(this)" cols="50" rows="10"></textarea> <br>
        Standaardbedrag per letter:<br>
      <textarea id="price" name="price" readonly>7.50</textarea><br>
        Het aantal tekens:    <br>
      <textarea id="charNum" name="charNum" readonly></textarea><br>
      <input type="submit" name="go" value="Save Changes!">
    </form>    
    <button id="button">Bekijk hier het voorbeeld</button>
<script>
var container = document.getElementById('container');

document.getElementById('button').addEventListener('click', function() {

    (container.style.fontSize = document.getElementById('fontSize').value;
    container.style.fontFamily = document.getElementById('fontFamily').value;
    container.style.color = document.getElementById('fontColor').value;
    container.style.color = document.getElementById('textarea').value;
});

var textarea = document.getElementById('textarea');
var container = document.getElementById('container');

document.getElementById('textarea').addEventListener('keydown', function() {
    container.innerHTML = textarea.value;
});</script>
<script>
$( document.body )
  .click(function() {
    $( document.body ).append( $( "<div>" ) );
    var n = $( "text" ).length;
    $( "span" ).text( "There are " + n + " text.");
  })
  // Trigger the click to start
  .trigger( "click" );
</script><br>
    <script>
      function countChar(val) {
        var len = val.value.length;
        if (len >= 500) {
          val.value = val.value.substring(0, 500);
        } else {
          $('#charNum').text(0 + len);
        }
      };
</script>
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 19:24:06
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

25/11/2015 20:04:30
Quote Anchor link
Als je een definitie hebt van hoeveel px 1 cm is is dat geen punt, maar dat verschilt per monitor. Misschien dat je daar eerst over wilt nadenken?
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

25/11/2015 20:07:16
Quote Anchor link
Volgens een website is 1 centimeter 37.795275591 px.
 
Eddy E

Eddy E

25/11/2015 22:01:44
Quote Anchor link
Afhankelijk van het aantal DPI.
Als je retina-schermen hebt is dat maar de helft (denk aan de Apple x2-images).
En op je scherm kan je 1920x1080 draaien, maar op hetzelfde scherm ook 800x600.
Dan wordt een 'pixel' zoals jij in CSS kan aansturen echt anders.

Maar...

CSS kan ook gewoon met mm en cm over weg!

Toevoeging op 25/11/2015 22:03:31:

Dus dit kan prima:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
div.a4formaat
{
width: 210mm;
height: 29.7cm; /* = 297mm */
}


dus ga niet rekenen: laat de browser dat gewoon doen.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

26/11/2015 09:01:24
Quote Anchor link
Thanx voor de tip. Weet iemand ook hoe ik (bijv met js of iets anders) ervoor zorg dat als iemand zoals gezegd een grootte van letters in cm invult en hij het voorbeeld wilt zien, de code zijn ingevulde cm automatisch veranderd in px.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

01/12/2015 12:35:37
Quote Anchor link
bump
 
Ivo P

Ivo P

01/12/2015 12:40:20
Quote Anchor link
http://www.w3schools.com/cssref/pr_font_font-size.asp
http://www.w3schools.com/cssref/css_units.asp

ook voor je font kun je cm gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.foo {
  font-size: 1cm;
}



http://www.w3schools.com/cssref/tryit.asp?filename=trycss_unit_cm
Gewijzigd op 01/12/2015 12:42:38 door Ivo P
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

03/12/2015 10:40:31
Quote Anchor link
Thanks, dat is inderdaad het beste en makkelijkste. Dat is dus gefixt.
Nu wil ik dat de persoon de totaalprijs kan doen, alleen mijn PHP-code pakt Money_format niet:
Met de volgende code haalt hij de info uit de form die op de vorige pagina stond.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27

<?php
  /* ensure that the data has been posted */
  if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

    /* read the data from $_POST */
    $fontSize = $_POST['fontSize'];
    $fontFamily= $_POST['fontFamily'];
    $fontColor= $_POST['fontColor'];
    $textarea= $_POST['textarea'];
    $charnum= $_POST['charNum'];
    $price= $_POST['price'];
    

    /* here you can do whatever you want with the data, output it, store it in a database ... */

    echo "Grootte: ".$fontSize."cm<br>";
    echo "Lettertype: ".$fontFamily."<br>";
    echo "Kleur: ".$fontColor."<br>";
    echo "Aantal letters: ".$charnum."<br>";
    echo "Tekst: ".$textarea."<br>";
    echo "Prijs per letter: ".$price;
    
    $area = $charnum*$price;
    print "<h2>DE PRIJS</h2>";
    print money_format("%.2n", $area);
  }
?>


Uiteindelijk moet hij bij print money_format de totaalprijs laten zien (prijs per letter * aantal letters). Alleen dan geeft hij de volgende error:

Fatal error: Call to undefined function money_format() in C:\xampp\htdocs\plakletters\PlaklettersVerwerken2.php on line 25

Of hij herkent Money_format niet goed, of hij geeft aan dat er iets is met $area. Dat zijn de twee dingen die ik me kan voorstellen. Maar hiervoor liet ik de prijs zien zonder het in euro`s te doen en toen weergaf hij de variabele $area wel goed.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/12/2015 10:46:23
Quote Anchor link
Aldus money_format
Quote:
The function money_format() is only defined if the system has strfmon capabilities. For example, Windows does not, so money_format() is undefined in Windows.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

03/12/2015 10:55:31
Quote Anchor link
Wat is een goed vergelijkbare manier?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/12/2015 11:02:23
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

04/12/2015 09:04:40
Quote Anchor link
Thanx. Ook dat werkt nu perfect.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.