automatisch ingevulde cm omrekenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

25/11/2015 19:48:20
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een form waarin mensen zoals eerder verteld een grootte (PX), lettertype, kleur en text in kunnen vullen en dat dat vervolgens verschijnt boven het form.

Wat ik beter zou vinden is dat mensen niet 1 grootte in px invullen, maar 2 groottes (hoogte, breedte) in cm, en de pagina het omrekent naar px om het juist te kunnen laten zien in het voorbeeldje. Wel moet ik hoogte en breedte gewoon kunnen onthouden (om dat in het overzichtje op pagina 2 terug te laten komen).
Hoe kan ik dat doen. Wat ik nu heb is het volgende;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<style>
textarea {
    margin-left:100px;
}
button {
    margin-left:100px;
}
input {
    margin-left:100px;
}
</style>
<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.5.js"></script>
<div id="container">
    Voorbeeld<br>
    <p id="container"></p>
</div><form method="POST" action="plaklettersverwerken2.php">    
      <b>Grootte in cm:</b><br>
      <textarea name="fontSize" id="fontSize" cols="50" rows="2"></textarea>    <br>
      <b>Lettertype:</b><br>
      <textarea name="fontFamily" id="fontFamily" cols="50" rows="2"></textarea><br>
      <b>Kleur:</b><br>
      <textarea name="fontColor" id="fontColor" cols="50" rows="2"></textarea>    <br>  
      <b>Text:</b><br>
      <textarea name="textarea" id="textarea" onkeyup="countChar(this)" cols="50" rows="10"></textarea> <br>
        Standaardbedrag per letter:<br>
      <textarea id="price" name="price" readonly>7.50</textarea><br>
        Het aantal tekens:    <br>
      <textarea id="charNum" name="charNum" readonly></textarea><br>
      <input type="submit" name="go" value="Save Changes!">
    </form>    
    <button id="button">Bekijk hier het voorbeeld</button>
<script>
var container = document.getElementById('container');

document.getElementById('button').addEventListener('click', function() {

    (container.style.fontSize = document.getElementById('fontSize').value;
    container.style.fontFamily = document.getElementById('fontFamily').value;
    container.style.color = document.getElementById('fontColor').value;
    container.style.color = document.getElementById('textarea').value;
});

var textarea = document.getElementById('textarea');
var container = document.getElementById('container');

document.getElementById('textarea').addEventListener('keydown', function() {
    container.innerHTML = textarea.value;
});</script>
<script>
$( document.body )
  .click(function() {
    $( document.body ).append( $( "<div>" ) );
    var n = $( "text" ).length;
    $( "span" ).text( "There are " + n + " text.");
  })
  // Trigger the click to start
  .trigger( "click" );
</script><br>
    <script>
      function countChar(val) {
        var len = val.value.length;
        if (len >= 500) {
          val.value = val.value.substring(0, 500);
        } else {
          $('#charNum').text(0 + len);
        }
      };
</script>
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 11:00:59
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

25/11/2015 20:04:30
Quote Anchor link
Als je een definitie hebt van hoeveel px 1 cm is is dat geen punt, maar dat verschilt per monitor. Misschien dat je daar eerst over wilt nadenken?
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

25/11/2015 20:07:16
Quote Anchor link
Volgens een website is 1 centimeter 37.795275591 px.
 
Eddy E

Eddy E

25/11/2015 22:01:44
Quote Anchor link
Afhankelijk van het aantal DPI.
Als je retina-schermen hebt is dat maar de helft (denk aan de Apple x2-images).
En op je scherm kan je 1920x1080 draaien, maar op hetzelfde scherm ook 800x600.
Dan wordt een 'pixel' zoals jij in CSS kan aansturen echt anders.

Maar...

CSS kan ook gewoon met mm en cm over weg!

Toevoeging op 25/11/2015 22:03:31:

Dus dit kan prima:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
div.a4formaat
{
width: 210mm;
height: 29.7cm; /* = 297mm */
}


dus ga niet rekenen: laat de browser dat gewoon doen.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

26/11/2015 09:01:24
Quote Anchor link
Thanx voor de tip. Weet iemand ook hoe ik (bijv met js of iets anders) ervoor zorg dat als iemand zoals gezegd een grootte van letters in cm invult en hij het voorbeeld wilt zien, de code zijn ingevulde cm automatisch veranderd in px.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

01/12/2015 12:35:37
Quote Anchor link
bump
 
Ivo P

Ivo P

01/12/2015 12:40:20
Quote Anchor link
http://www.w3schools.com/cssref/pr_font_font-size.asp
http://www.w3schools.com/cssref/css_units.asp

ook voor je font kun je cm gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.foo {
  font-size: 1cm;
}



http://www.w3schools.com/cssref/tryit.asp?filename=trycss_unit_cm
Gewijzigd op 01/12/2015 12:42:38 door Ivo P
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

03/12/2015 10:40:31
Quote Anchor link
Thanks, dat is inderdaad het beste en makkelijkste. Dat is dus gefixt.
Nu wil ik dat de persoon de totaalprijs kan doen, alleen mijn PHP-code pakt Money_format niet:
Met de volgende code haalt hij de info uit de form die op de vorige pagina stond.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27

<?php
  /* ensure that the data has been posted */
  if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

    /* read the data from $_POST */
    $fontSize = $_POST['fontSize'];
    $fontFamily= $_POST['fontFamily'];
    $fontColor= $_POST['fontColor'];
    $textarea= $_POST['textarea'];
    $charnum= $_POST['charNum'];
    $price= $_POST['price'];
    

    /* here you can do whatever you want with the data, output it, store it in a database ... */

    echo "Grootte: ".$fontSize."cm<br>";
    echo "Lettertype: ".$fontFamily."<br>";
    echo "Kleur: ".$fontColor."<br>";
    echo "Aantal letters: ".$charnum."<br>";
    echo "Tekst: ".$textarea."<br>";
    echo "Prijs per letter: ".$price;
    
    $area = $charnum*$price;
    print "<h2>DE PRIJS</h2>";
    print money_format("%.2n", $area);
  }
?>


Uiteindelijk moet hij bij print money_format de totaalprijs laten zien (prijs per letter * aantal letters). Alleen dan geeft hij de volgende error:

Fatal error: Call to undefined function money_format() in C:\xampp\htdocs\plakletters\PlaklettersVerwerken2.php on line 25

Of hij herkent Money_format niet goed, of hij geeft aan dat er iets is met $area. Dat zijn de twee dingen die ik me kan voorstellen. Maar hiervoor liet ik de prijs zien zonder het in euro`s te doen en toen weergaf hij de variabele $area wel goed.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/12/2015 10:46:23
Quote Anchor link
Aldus money_format
Quote:
The function money_format() is only defined if the system has strfmon capabilities. For example, Windows does not, so money_format() is undefined in Windows.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

03/12/2015 10:55:31
Quote Anchor link
Wat is een goed vergelijkbare manier?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/12/2015 11:02:23
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

04/12/2015 09:04:40
Quote Anchor link
Thanx. Ook dat werkt nu perfect.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.