Automatisch invullen tekstvelden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »
Sander Z

Sander Z

21/01/2015 12:50:32
Quote Anchor link
Ik heb gezocht op Google maar heb niets kunnen vinden wat mij kon helpen. Waarschijnlijk gebruik ik de verkeerde termen of iets dergelijks.
Kunnen jullie mij helpen aan wat links of scripts?

Het gaat om het volgende:
Ik heb een pagina waarop ik bedrijfsgegevens in tekstvelden (input) kan invullen. Dus naam, straat etc... NAW
In een Database heb ik al NAW gegevens van bedrijven staan.

Nu heb ik het zo gemaakt dat als ik in een tekstveld type er automatisch resultaten uit mijn database weergegeven worden. Maar nu wil ik dat als ik dan op een gevonden bedrijfsnaam klik, de naw gegevens komen te staan in de bijhorende input velden.

Wie helpt mij op weg?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 15:40:57
 

21/01/2015 12:59:58
Quote Anchor link
Jquery!
Hiermee zal je de gegevens die je hebt gevonden hebt in de velden moeten plaatsen.
 
Sander Z

Sander Z

21/01/2015 14:12:42
Quote Anchor link
Lukt dat alleen met Jquery?
Is er geen andere methode?
 

21/01/2015 15:04:28
Quote Anchor link
Het is een actie die gedaan zal moeten worden als de pagina al geladen is.
De DOM manipuleren/wijzigen kan alleen gedaan worden met JavaScript.

Er zijn frameworks die allerlei handige elementen hebben om de zaak sneller en met minder code tot het gewenste resultaat is behaald.
Een aantal voorbeelden zijn;
- jquery
- mootools
- angularjs

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_JavaScript_frameworks
 
Sander Z

Sander Z

21/01/2015 16:19:57
Quote Anchor link
Ik weet dat ik daar javascript voor nodig heb.
Maar zou het liever zelf maken in Javascript dan bv gebruik te maken van query ed.
Vandaar dat ik het zocht op google maar helaas niet kon vinden...
 
- SanThe -

- SanThe -

21/01/2015 16:37:49
Quote Anchor link
Je hebt een formulier met NAW gegevens.
Daarin zit een select waarmee je een ander bedrijf kan selecteren.
Als je een ander bedrijf selecteerd wi je dat het hele formulier andere NAW krijgt?

Dat kan dan toch met een onchange() waarmee je de pagina ververst en dan de nieuwe gegevens gebruikt waarvan het id in de select zit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2015 16:42:13
Quote Anchor link
Voor het jQuery framework kan je de jQueryUI-autocomplete gebruiken.
http://jqueryui.com/autocomplete/

In het het 'select:'-event kan je dan aangeven dat de waarde wordt gebruikt als value van je textveld;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
select: function(event,ui) {
    $("#naw").val(ui.item.value);
}
 
Wouter J

Wouter J

21/01/2015 16:43:00
Quote Anchor link
Wat een onzin om hier meteen met jQuery te gaan antwoorden. Het is hetzelfde om elke PHP vraag met "Laravel" te beantwoorden...

jQuery is gewoon JavaScript dus alles wat jQuery kan kan ook met JavaScript.




Sander, uit je vraag begrijp ik dat de auto complete al gelukt is? Nu wil je dus nog dat je gegevens over een bedrijf in een bepaald element plaatst. In dat geval zou ik kijken naar de change or keyup event van een input veld. De eerste wordt uitgevoerd wanneer een text field veranderd wordt (en daarna unfocused wordt) en de tweede wordt uitgevoerd wanneer je iets hebt getypt (nadat je hebt getypt, want je key is al weer omhoog gekomen).

Vervolgens kun je dan met this.value de waarde van het input veld opvragen. Deze kun je dan gebruiken om het in een ander element te tonen. Het wordt dan iets als:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
var dataBox = document.querySelector('#js-company-data');
var companyData = {
    someCompany: { name: 'Some Company', address: 'John Doestraat 12, Eindhoven' },
    // ...
};

document.querySelector('#js-company-field').addEventListener('change', function (e) {

    if (!companyData[this.value]) {
        return; // company niet gevonden, stop de functie. Hier kan een error getoond worden
    }

    var data = companyData[this.value];

    dataBox.innerHTML  = '<h1>' + data.name + '</h1>';
    dataBox.innerHTML += '<p>Adres: ' + data.address + '</p>';

});
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2015 16:49:13
Quote Anchor link
Vergeet dat dat jQuery een makkelijk framework is waar tegenwoordig veel mensen in opstappen. Vooral met jQueryUI heb je enkele toffe functies meer die wat leuke visuele effecten hebben (sliders, autocomplete). Dus zo een onzin vind ik het niet. De vergelijking met een MVC-framework vind ik ook behoorlijk overdreven.


Misschien is het in de ogen van sommige mensen behoorlijk overbodig, maar het bespaart wel een code.
Gewijzigd op 21/01/2015 16:58:36 door - Ariën -
 
Wouter J

Wouter J

21/01/2015 23:25:38
Quote Anchor link
Laat ik het zo zeggen, een reactie met als enige content: 'jQuery, daar moet je dan iets in doen!' op een JavaScript vraag is even onzinnig als een reactie "Laravel en dan wat puzzelen" op een PHP vraag. Tegenwoordig lijkt het wel dat jQuery een soort van eigen taal begint te worden, dat komt vooral omdat beginners (zelfs als ze vragen om een plain JS antwoord) gewoon jQuery naar hun toe gegooid krijgen en eigenlijk niet weten dat het gewoon JavaScript is (en dan ook nog een niet mooie wrapper, maar dat is persoonlijk ;).

Tevens had het hier niet veel bespaart:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
var $dataBox = $('#js-company-data');
var companyData = {
    someCompany: ...,
    // ...
};

$('#js-company-field').on('change', function (e) {

    if (!companyData[$(this).val()]) {
        return;
    }


    var data = companyData[$(this).val()];

    var html = '<h1>' + data.name + '</h1>';
    html += '<p>Adres: ' + data.address + '</p>';

    $dataBox.html(html);
});


En dan zie je ook dat we (a) 2 onnodige extra functie calls hebben voor het opvragen van een property en (b) een extra variabele hebben moeten aanmaken.

Maar goed, we gaan een beetje off-topic. Ik hoop dat de TS de antwoorden er uit kan halen.
 
Sander Z

Sander Z

22/01/2015 09:35:54
Quote Anchor link
Thanks Wouter!
Ik ga eens even kijken wat ik met je antwoord kan. Ik laat nog wel wat horen.

Over het Jquery verhaal:
Ikzelf vind inderdaad ook dat voor een klein beetje script niet direct zoiets als jquery gebruikt hoeft te gaan worden. Vandaar dat ik ook op zoek was naar de JS.
Kijk als ik vele taken en zaken geregeld wil hebben met JS dan wordt jquery een natuurlijk een optie. Maar niet voor 1 stukje code.

Verder wilde ik ook juist JS en zelf programmeren om JS beter te gaan begrijpen. Stukje persoonlijke ontwikkeling. ;)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2015 09:48:39
Quote Anchor link
Ik las dit:
[/quote]Nu heb ik het zo gemaakt dat als ik in een tekstveld type er automatisch resultaten uit mijn database weergegeven worden.[/quote]
Ik ging er automatisch vanuit dat het om een AutoComplete zou gaan, en vaak wordt hier jQueryUI voor gebruikt.

In ieder geval mijn excuses voor het onnodige 'aanvallen' met jQuery ;-)
 
Sander Z

Sander Z

22/01/2015 11:26:58
Quote Anchor link
Oh nee geen excuses!
Jouw interpretatie was voor jou correct en leek een legitiem antwoord. Ik wilde wat anders. En dat heb ik daarna ook aangegeven.
Dus jouw reactie met jQuery was niet verkeerd. Was alleen niet wat ik wilde ;)

Ik heb verder niets tegen jQuery. Maar om mijn eigen kennis te vergroten wilde ik per se JS.

Toevoeging op 22/01/2015 16:49:55:

Ik loop nog een beetje te stoeien met je code.

Misschien nog even wat toelichting vanaf mijn zijde:

Ik heb een textveld. Zodra ik hier in typ wordt er dus gezocht in mijn Database. Alle resultaten worden dan als <li> onder het textveld opgebouwd. Zodra ik het resultaat (bedrijf) zie welke ik wil gebruiken klik ik op de <li>. Zodra ik op de <li> klik wil ik dus dat de andere textvelden gevuld worden...

Toevoeging op 22/01/2015 17:28:17:

Ik heb het werkend gekregen.
Ik zal ook ff toelichten hoe.

Zoals hierboven beschreven krijg ik bij het zoeken 1 of meerdere <li> te zien. Per <li> staat een onclick. Deze roept een functie aan en geeft alle NAW gegevens mee.
De functie ontvangt dus alle gegevens en die schrijft de value waarde van de input velden over. En dat werkt dus :D
Gewijzigd op 22/01/2015 17:29:02 door Sander Z
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.