Automatisch Uitloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/06/2015 12:44:13
Quote Anchor link
@Randy

Excuus, wellicht niet helemaal duidelijk verwoord wat ik bedoelde. Ik bedoelde of er ook iets wordt gezegd over het ACTIEF automatisch loggen, waardoor je beeldscherm verandert. Dus zonder dat je zelf iets doet, wordt je na 15 minuten uitgelogd en verschijnt er een melding in beeld dat je bent uitgelogd. Wordt daar ook iets over gezegd, of zegt men enkel dat de sessie na 15 minuten niet meer geldig is?

In de ene situatie kom je er dus achter dat je bent uitgelogd omdat er een melding in beeld staat. In de andere situatie kom je er pas achter als je op een link klikt.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 08:06:19
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/06/2015 12:54:53
Quote Anchor link
>> Jouw quote heeft betrekking op de tijdsduur, maar wordt er eveneens gesproken over automatisch uitloggen?

Dat is inderdaad hetzelfde, want er is een causaal verband: was er 15 minuten geen gebruikersactiviteit, dan is de sessie idle en moet je de gebruiker dus uitloggen (en de gebruiker bij volgende activiteit opnieuw laten inloggen).

Je doet er dus verstandig aan de laatste échte gebruikersactiviteit te registreren in de sessie zelf. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat een AJAX-applicatie die om de minuut de server pollt een sessie urenlang in stand houdt in een geopend browservenster. Bovendien kun je niet vertrouwen op de garbage collector van PHP (tenzij je die een instelling geeft die niet goed schaalbaar is).

Overigens is één uur rijkelijk lang. Dan "ondersteun" je onbedoeld de situatie die je liever niet ziet: iemand loopt van zijn bureau weg om in de stad te gaan lunchen en laat zo zijn "terminal" open en onbeheerd achter. Voor kritieke applicaties is 15 minuten het maximum, voor niet-kritieke 30 minuten. Bij internetbankieren is het vaak zelfs geen 15 minuten, maar hooguit 5 minuten.

Verder zou ik altijd het actief uitloggen inbouwen én promoten: "Alstublieft beste mensen, log uit, hier heb je daarvoor een knop."
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/06/2015 13:02:43
Quote Anchor link
>> (en de gebruiker bij volgende activiteit opnieuw laten inloggen)

Dit is eigenlijk wat ik bedoelde ...

Is er wel of niet een verplichting om de gebruiker actief "eruit te knikkeren"? Hoe leg ik dit uit ... je kunt dus zeggen dat de sessie na 15 min. is verlopen, maar ... je kunt er ook voor zorgen dat hij dan ACTIEF wordt uitgelogd, dus via een script. Als hij dan na 15 min. terugkomt dan staat er daadwerkelijk op z'n beeldscherm "u bent uitgelogd." Volgens mij is dat wat de topicstarter graag wil.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/06/2015 13:28:27
Quote Anchor link
Je kunt dezelfde sessie natuurlijk gewoon hergebruiken, zolang daarbij maar aan twee voorwaarden wordt voldaan: de gebruiker moet opnieuw inloggen en de sessie mag tot een geldige nieuwe login niet te veel rechten hebben. De sessie zelf signaleert immers dat deze te lang inactief was. Met andere woorden: dat "actief uitloggen" kan ook in de sessie zelf worden ingebouwd en dan is PHP op de server per definitie beter dan JavaScript op de client.

Vaak is het gewoon makkelijker om dan de hele sessie maar te vernietigen en een nieuwe te starten met een verse login. Dan weet je zeker dat er niet ergens nog iets draait met te veel rechten.

Uiteraard kun je met een setTimeout() in JavaScript een logout.php aanroepen die vervolgens een "u bent uitgelogd" toont. Alle beetjes helpen en dat is ook een vorm van een actieve logout. Doe het dan echter wel goed (probeer het maar eens): na die JavaScript-logout moet je niet met de knop Vorige/Back van de browser bij een webpagina met vertrouwelijke gegevens kunnen komen. En aangezien je altijd in de browsergeschiedenis kunt graven, is uitloggen, geschiedenis (automatisch) wissen én browservenster sluiten uiteindelijk altijd veiliger.
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

17/06/2015 14:44:12
Quote Anchor link
Bij phpMyAdmin (XAMPP) wordt ik rücksichtslos eruit geknikkerd en sta ik weer in het inlogscherm.

Melding: 'Geen activiteit voor 1440 seconden of meer, meld a.u.b. opnieuw aan.'

Toevoeging op 17/06/2015 15:15:33:

Momenteel maak ik gebruik van de javascript setTimeout() om gebruikers eruit te knikkeren (wel 3 min. van te voren een melding gegeven dat ze worden uitgelogd). In mijn PHP-script kan ik dit Javascript aan of uit zetten. Dit is handig in geval van noodgevallen of in geval van onderhoud (Backup/Opschonen van bestanden/o.i.d.). Iedereen moet dan even uit het systeem.
Gewijzigd op 17/06/2015 15:17:01 door Paco de Wulp
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/06/2015 16:11:48
Quote Anchor link
>> Dit is handig in geval van noodgevallen of in geval van onderhoud ...

In dit soort situaties zou ik niet met javascriptmeldingen gaan werken, maar gewoon vantevoren een melding tonen ("Om 00.00 uur gaan we tijdelijk offline..."). Doe dit soort werkzaamheden ook vooral 's nachts zodat zo min mogelijk mensen er last van hebben.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.