Automatisch Uitloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/06/2015 12:44:13
Quote Anchor link
@Randy

Excuus, wellicht niet helemaal duidelijk verwoord wat ik bedoelde. Ik bedoelde of er ook iets wordt gezegd over het ACTIEF automatisch loggen, waardoor je beeldscherm verandert. Dus zonder dat je zelf iets doet, wordt je na 15 minuten uitgelogd en verschijnt er een melding in beeld dat je bent uitgelogd. Wordt daar ook iets over gezegd, of zegt men enkel dat de sessie na 15 minuten niet meer geldig is?

In de ene situatie kom je er dus achter dat je bent uitgelogd omdat er een melding in beeld staat. In de andere situatie kom je er pas achter als je op een link klikt.
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 11:01:54
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/06/2015 12:54:53
Quote Anchor link
>> Jouw quote heeft betrekking op de tijdsduur, maar wordt er eveneens gesproken over automatisch uitloggen?

Dat is inderdaad hetzelfde, want er is een causaal verband: was er 15 minuten geen gebruikersactiviteit, dan is de sessie idle en moet je de gebruiker dus uitloggen (en de gebruiker bij volgende activiteit opnieuw laten inloggen).

Je doet er dus verstandig aan de laatste échte gebruikersactiviteit te registreren in de sessie zelf. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat een AJAX-applicatie die om de minuut de server pollt een sessie urenlang in stand houdt in een geopend browservenster. Bovendien kun je niet vertrouwen op de garbage collector van PHP (tenzij je die een instelling geeft die niet goed schaalbaar is).

Overigens is één uur rijkelijk lang. Dan "ondersteun" je onbedoeld de situatie die je liever niet ziet: iemand loopt van zijn bureau weg om in de stad te gaan lunchen en laat zo zijn "terminal" open en onbeheerd achter. Voor kritieke applicaties is 15 minuten het maximum, voor niet-kritieke 30 minuten. Bij internetbankieren is het vaak zelfs geen 15 minuten, maar hooguit 5 minuten.

Verder zou ik altijd het actief uitloggen inbouwen én promoten: "Alstublieft beste mensen, log uit, hier heb je daarvoor een knop."
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/06/2015 13:02:43
Quote Anchor link
>> (en de gebruiker bij volgende activiteit opnieuw laten inloggen)

Dit is eigenlijk wat ik bedoelde ...

Is er wel of niet een verplichting om de gebruiker actief "eruit te knikkeren"? Hoe leg ik dit uit ... je kunt dus zeggen dat de sessie na 15 min. is verlopen, maar ... je kunt er ook voor zorgen dat hij dan ACTIEF wordt uitgelogd, dus via een script. Als hij dan na 15 min. terugkomt dan staat er daadwerkelijk op z'n beeldscherm "u bent uitgelogd." Volgens mij is dat wat de topicstarter graag wil.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/06/2015 13:28:27
Quote Anchor link
Je kunt dezelfde sessie natuurlijk gewoon hergebruiken, zolang daarbij maar aan twee voorwaarden wordt voldaan: de gebruiker moet opnieuw inloggen en de sessie mag tot een geldige nieuwe login niet te veel rechten hebben. De sessie zelf signaleert immers dat deze te lang inactief was. Met andere woorden: dat "actief uitloggen" kan ook in de sessie zelf worden ingebouwd en dan is PHP op de server per definitie beter dan JavaScript op de client.

Vaak is het gewoon makkelijker om dan de hele sessie maar te vernietigen en een nieuwe te starten met een verse login. Dan weet je zeker dat er niet ergens nog iets draait met te veel rechten.

Uiteraard kun je met een setTimeout() in JavaScript een logout.php aanroepen die vervolgens een "u bent uitgelogd" toont. Alle beetjes helpen en dat is ook een vorm van een actieve logout. Doe het dan echter wel goed (probeer het maar eens): na die JavaScript-logout moet je niet met de knop Vorige/Back van de browser bij een webpagina met vertrouwelijke gegevens kunnen komen. En aangezien je altijd in de browsergeschiedenis kunt graven, is uitloggen, geschiedenis (automatisch) wissen én browservenster sluiten uiteindelijk altijd veiliger.
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

17/06/2015 14:44:12
Quote Anchor link
Bij phpMyAdmin (XAMPP) wordt ik rücksichtslos eruit geknikkerd en sta ik weer in het inlogscherm.

Melding: 'Geen activiteit voor 1440 seconden of meer, meld a.u.b. opnieuw aan.'

Toevoeging op 17/06/2015 15:15:33:

Momenteel maak ik gebruik van de javascript setTimeout() om gebruikers eruit te knikkeren (wel 3 min. van te voren een melding gegeven dat ze worden uitgelogd). In mijn PHP-script kan ik dit Javascript aan of uit zetten. Dit is handig in geval van noodgevallen of in geval van onderhoud (Backup/Opschonen van bestanden/o.i.d.). Iedereen moet dan even uit het systeem.
Gewijzigd op 17/06/2015 15:17:01 door Paco de Wulp
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/06/2015 16:11:48
Quote Anchor link
>> Dit is handig in geval van noodgevallen of in geval van onderhoud ...

In dit soort situaties zou ik niet met javascriptmeldingen gaan werken, maar gewoon vantevoren een melding tonen ("Om 00.00 uur gaan we tijdelijk offline..."). Doe dit soort werkzaamheden ook vooral 's nachts zodat zo min mogelijk mensen er last van hebben.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.