background-image ophalen vanaf andere locatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »
Ralph M

ralph M

10/10/2015 17:24:08
Quote Anchor link
De titel dit topic legt niet precies uitwat ik bedoel, ik zal het daarom wat verder uitleggen.
Ik heb 3 menu's met elk 3 submenu's. Elk submenu heeft zijn eigen afbeelding. Wat ik wil is dat elk submenu zijn afbeelding ophaald vanuit een andere locatie.
De theorie is is dat 'background-image' kijkt welke categorie wordt aangeroepen en dan de bijbehoorende afbeelding ophaalt.
Na veel trial/error ben ik niet verder gekomen. Ik hoop dat jullie mij de juiste richting op kunnen duwen.

Wat ik heb ziet er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
{if $aProductCategorySubCategories|@count > 0}
    <style type="text/css">
  
    .customlayout-subcategory-container {
      width:100%;
      padding:10px;
      }
      
    
    .customlayout-subcategory-item {
      float:left;
      display:block;
        
      background-image: url(<?php echo $ProductCategorySubCategory;?>);
      
      padding:5px;
      margin-right:10px;
      margin-bottom:10px;
      border:1px solid #ccc;
      width: 260px;
      height: 185px;
      text-decoration:none;}
    
    .customlayout-subcategory-item:hover {
      background:#f1c40f;
      }
    </style>
  
 <div class="customlayout-subcategory-container">
    {section loop=$aProductCategorySubCategories name=i}
      {$oProductCategorySubCategory = $aProductCategorySubCategories[i]}
      
      <a href="{$oProductCategorySubCategory->Deeplink}" class="customlayout-subcategory-item">
        {$oProductCategorySubCategory->Name}
      </a>
    {/section}
  </div>
{/if}


De code resulteert in:
Afbeelding

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 10/10/2015 17:38:46 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 08:21:05
 
Willem vp

Willem vp

10/10/2015 17:58:12
Quote Anchor link
Je code suggereert dat het <style>-element in je body staat. Dat is niet toegestaan. <style> is een metadata-element en hoort dus in de <head>-sectie.
 
Ralph M

ralph M

10/10/2015 18:05:27
Quote Anchor link
Oh ja, inderdaad. Ik heb het inmiddels aangepast.
 
Eddy E

Eddy E

10/10/2015 18:05:59
Quote Anchor link
Ondanks dat het niet is toegestaan, werkt het perfect.
Zelfs ná het element wat gestyled moet worden, kan je dit later toevoegen.

Om Raplh beter te helpen:
- maak voor elke categorie een class aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.background-for-category--voertuigen { background-image: url('img/voertuig.jpg');
.background-for-category--vaartuigen { background-image: url('img/vaartuig.jpg');
.background-for-category--vliegtuigen { background-image: url('img/vliegtuig.jpg');


En uiteraard voeg je gewoon deze class toe:
(= regel 33 van code hierboven)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
     <a href="{$oProductCategorySubCategory->Deeplink}" class="customlayout-subcategory-item background-for-category--{$oProductCategorySubCategory->Name}">
        {$oProductCategorySubCategory->Name}</a>
 
Ralph M

ralph M

12/10/2015 13:45:09
Quote Anchor link
Ik heb de code aangepast maar zonder gewenst resultaat. De code die ik nu heb ziet er alsvolgt uit. Als de code zo klopt dan moet het probleem toch elders liggen..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<style type="text/css">

    .background-for-category--lijsta { background-image: url('images/pictogramlijst1.jpg')};
    .background-for-category--lijstb { background-image: url('images/pictogramlijst2.jpg')};
    .background-for-category--lijstc { background-image: url('images/pictogramlijst3.jpg')};

.customlayout-subcategory-container {
    width:100%;
    padding:10px;
}

.customlayout-subcategory-item {
    float:left;
    display:block;
    padding:5px;
    margin-right:10px;
    margin-bottom:10px;
    border:1px solid #ccc;
    width: 260px;
    height: 185px;
}

</style>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<div class="customlayout-subcategory-container">
    {section loop=$aProductCategorySubCategories name=i}
        {$oProductCategorySubCategory = $aProductCategorySubCategories[i]}
        
        <a href="{$oProductCategorySubCategory->Deeplink}" class="customlayout-subcategory-item background-for-category--{$oProductCategorySubCategory->Name}">
        {$oProductCategorySubCategory->Name}</a>
    {/section}
</div>
 
Eddy E

Eddy E

12/10/2015 20:57:28
Quote Anchor link
Welke HTML geef je php-code uiteindelijk?
 
Ralph M

ralph M

13/10/2015 11:28:40
Quote Anchor link
Hoe bedoel je?
 
Eddy E

Eddy E

13/10/2015 21:43:52
Quote Anchor link
Dit is geen HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<div class="customlayout-subcategory-container">
    {section loop=$aProductCategorySubCategories name=i}
        {$oProductCategorySubCategory = $aProductCategorySubCategories[i]}
        
        <a href="{$oProductCategorySubCategory->Deeplink}" class="customlayout-subcategory-item background-for-category--{$oProductCategorySubCategory->Name}">
        {$oProductCategorySubCategory->Name}</a>
    {/section}
</div>


Dat is (denk ik) Smarty of een andere template-builder-ding.
Wat is de gegenereerde HTML, zoals bezoekers van je website hem gaan zien? Want daarop werkt CSS, niet op je Smarty-template...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.