background-image ophalen vanaf andere locatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »
Ralph M

ralph M

10/10/2015 17:24:08
Quote Anchor link
De titel dit topic legt niet precies uitwat ik bedoel, ik zal het daarom wat verder uitleggen.
Ik heb 3 menu's met elk 3 submenu's. Elk submenu heeft zijn eigen afbeelding. Wat ik wil is dat elk submenu zijn afbeelding ophaald vanuit een andere locatie.
De theorie is is dat 'background-image' kijkt welke categorie wordt aangeroepen en dan de bijbehoorende afbeelding ophaalt.
Na veel trial/error ben ik niet verder gekomen. Ik hoop dat jullie mij de juiste richting op kunnen duwen.

Wat ik heb ziet er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
{if $aProductCategorySubCategories|@count > 0}
    <style type="text/css">
  
    .customlayout-subcategory-container {
      width:100%;
      padding:10px;
      }
      
    
    .customlayout-subcategory-item {
      float:left;
      display:block;
        
      background-image: url(<?php echo $ProductCategorySubCategory;?>);
      
      padding:5px;
      margin-right:10px;
      margin-bottom:10px;
      border:1px solid #ccc;
      width: 260px;
      height: 185px;
      text-decoration:none;}
    
    .customlayout-subcategory-item:hover {
      background:#f1c40f;
      }
    </style>
  
 <div class="customlayout-subcategory-container">
    {section loop=$aProductCategorySubCategories name=i}
      {$oProductCategorySubCategory = $aProductCategorySubCategories[i]}
      
      <a href="{$oProductCategorySubCategory->Deeplink}" class="customlayout-subcategory-item">
        {$oProductCategorySubCategory->Name}
      </a>
    {/section}
  </div>
{/if}


De code resulteert in:
Afbeelding

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 10/10/2015 17:38:46 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 23:42:12
 
Willem vp

Willem vp

10/10/2015 17:58:12
Quote Anchor link
Je code suggereert dat het <style>-element in je body staat. Dat is niet toegestaan. <style> is een metadata-element en hoort dus in de <head>-sectie.
 
Ralph M

ralph M

10/10/2015 18:05:27
Quote Anchor link
Oh ja, inderdaad. Ik heb het inmiddels aangepast.
 
Eddy E

Eddy E

10/10/2015 18:05:59
Quote Anchor link
Ondanks dat het niet is toegestaan, werkt het perfect.
Zelfs ná het element wat gestyled moet worden, kan je dit later toevoegen.

Om Raplh beter te helpen:
- maak voor elke categorie een class aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.background-for-category--voertuigen { background-image: url('img/voertuig.jpg');
.background-for-category--vaartuigen { background-image: url('img/vaartuig.jpg');
.background-for-category--vliegtuigen { background-image: url('img/vliegtuig.jpg');


En uiteraard voeg je gewoon deze class toe:
(= regel 33 van code hierboven)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
     <a href="{$oProductCategorySubCategory->Deeplink}" class="customlayout-subcategory-item background-for-category--{$oProductCategorySubCategory->Name}">
        {$oProductCategorySubCategory->Name}</a>
 
Ralph M

ralph M

12/10/2015 13:45:09
Quote Anchor link
Ik heb de code aangepast maar zonder gewenst resultaat. De code die ik nu heb ziet er alsvolgt uit. Als de code zo klopt dan moet het probleem toch elders liggen..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<style type="text/css">

    .background-for-category--lijsta { background-image: url('images/pictogramlijst1.jpg')};
    .background-for-category--lijstb { background-image: url('images/pictogramlijst2.jpg')};
    .background-for-category--lijstc { background-image: url('images/pictogramlijst3.jpg')};

.customlayout-subcategory-container {
    width:100%;
    padding:10px;
}

.customlayout-subcategory-item {
    float:left;
    display:block;
    padding:5px;
    margin-right:10px;
    margin-bottom:10px;
    border:1px solid #ccc;
    width: 260px;
    height: 185px;
}

</style>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<div class="customlayout-subcategory-container">
    {section loop=$aProductCategorySubCategories name=i}
        {$oProductCategorySubCategory = $aProductCategorySubCategories[i]}
        
        <a href="{$oProductCategorySubCategory->Deeplink}" class="customlayout-subcategory-item background-for-category--{$oProductCategorySubCategory->Name}">
        {$oProductCategorySubCategory->Name}</a>
    {/section}
</div>
 
Eddy E

Eddy E

12/10/2015 20:57:28
Quote Anchor link
Welke HTML geef je php-code uiteindelijk?
 
Ralph M

ralph M

13/10/2015 11:28:40
Quote Anchor link
Hoe bedoel je?
 
Eddy E

Eddy E

13/10/2015 21:43:52
Quote Anchor link
Dit is geen HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<div class="customlayout-subcategory-container">
    {section loop=$aProductCategorySubCategories name=i}
        {$oProductCategorySubCategory = $aProductCategorySubCategories[i]}
        
        <a href="{$oProductCategorySubCategory->Deeplink}" class="customlayout-subcategory-item background-for-category--{$oProductCategorySubCategory->Name}">
        {$oProductCategorySubCategory->Name}</a>
    {/section}
</div>


Dat is (denk ik) Smarty of een andere template-builder-ding.
Wat is de gegenereerde HTML, zoals bezoekers van je website hem gaan zien? Want daarop werkt CSS, niet op je Smarty-template...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.