Bestelformulier maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Bas Van Balkom

Bas Van Balkom

26/06/2015 21:56:49
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een bestelformulier aan het maken voor een bestelformulier opdracht met PHP.
Het HTML formulier heb ik maar simpel in elkaar gezet, maar dan?...

Ik ben zover dat ik de uitgaande waardes in mijn "Orderbevestiging" heb staan.
Maar er zijn dingen die ik nog niet helemaal snap en de kluts kwijt raak.

Zo moet ik wanneer ik het desbetreffende product selecteer automatisch een prijs te zien krijgen.
Nu heb ik prijs nog in een aanpasbaar tekstvak staan, maar is door iedereen aan te passen.
Ook moet aan dat product een leeftijdscategorie hangen.
Deze wordt gecontroleerd met het ingegeven leeftijd door de eindgebruiker.
Wanneer de gebruiker niet oud genoeg is moet deze in de volgende pagina een melding hiervan krijgen dat deze niet besteld mag worden.

Zou iemand mij hier tips over kunnen geven of eventueel mee kunnen helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 04:57:17
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/06/2015 22:41:45
Quote Anchor link
De prijs kan je met een SELECT-query uit de database halen. Over de producten gesproken kan je een leeftijd erbij invullen, een simpele vergelijking zorg ervoor dat je kan bepalen of iemand het mag bestellen.
 
Bas Van Balkom

Bas Van Balkom

26/06/2015 22:46:20
Quote Anchor link
Oke ik moet deze opdracht script insturen dus ik kan geen gebruik laten maken van een database.
Is het dus mogelijk om aan de verschillende producten een array te hangen met hierin prijzen per product?
En dan ook een leeftijd?
Die if else vergelijking en error meldingen gaat me nog wel lukken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/06/2015 23:01:29
Quote Anchor link
Je kan de data dan opslaan in een multi-dimensionale array:
http://www.w3schools.com/php/php_arrays_multi.asp
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

26/06/2015 23:50:20
Quote Anchor link
Bas en Aar, Ik vindt het voorbeeld op w3schools een beetje belabberd.

Gebruik liever een normale numerieke buitenste array en voor de binnenste array een associatieve. Dat werkt veel lekkerder.

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
array(
    array(
        'omschrijving' => 'kachelpook' ,
        'prijs' => 15.95
    ),
    array(
        'omschrijving' => 'aanmaakblokjes' ,
        'prijs' => 4.45
    )
);

?>


output voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach($producten as $product)
{

    echo 'Omschrijving: ' . $product['omschrijving'] . ', Prijs: ' . $product['prijs'] . '<br>';
}

?>


Toevoeging op 26/06/2015 23:56:43:

Een database server is trouwens prima van buitenaf te benaderen. Dus de code kan gewoon doorgegeven worden als je het goed doet. Of je kiest er voor om een SQL-dump bestand mee te geven.
 
Bas Van Balkom

Bas Van Balkom

27/06/2015 00:13:47
Quote Anchor link
Ik zat hier zelf ook aan te denken om dit met een multi array te maken, maar wanneer ik het toe pas werkt het niet meer.

Ook zou ik zeg maar in plaats van een tekstvak bij prijs gelijk bij het gekozen product de juiste prijs willen laten zien.
Niet meer zelf in te vullen...

Ik moet het hier in zien te plakken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
<!DOCTYPE HTML>
<html lang="nl">

<head>
    <meta charset="utf-8" />
    <title>Bestelformulier game</title>
</head>
<body>

<?php
array(
    array(
        'omschrijving' => 'Call of Duty' ,
        'prijs' => 24.95
        
    ),
    array(
        'omschrijving' => 'De Sims Erop Uit' ,
        'prijs' => 14.95
        
    ),
    array(
        'omschrijving' => 'Winnie de Poeh'
        'prijs'
=> 11.95
        
    )
);

?>


<form action="page1.php" method="post">
    
    <input type="text" name="name" placeholder="Voor- en achtenaam" required>Uw Naam<br />
    
    <input type="text" name="leeftijd" placeholder="Vul hier uw leeftijd in" required>Uw Leeftijd<br />
    
    <select id="omschrijving" name="omschrijving">
        <option value="">(geen spel gekozen)</option>
        <option value="Call of Duty">Call of Duty</option>
        <option value="De Sims Erop Uit">De Sims erop uit</option>
        <option value="Winnie de Poeh">Winnie de Poeh</option>
    </select>Spel<br />
    
    <select id="qty" name="qty">
        <option value="">Aantal</option>
        <option value="1">1</option>
        <option value="2">2</option>
        <option value="3">3</option>
        <option value="4">4</option>
        <option value="5">5</option>
    </select>Aantal<br />

    <input type="text" name="price">Prijs per stuk<br />

    <select id="category" name="category">
        <option value="">(geen categorie gekozen)</option>
        <option value="alle leeftijden">Alle leeftijden</option>
        <option value="+12 Jaar">+12 Jaar</option>
        <option value="+14 Jaar">+14 Jaar</option>
        <option value="+18 Jaar">+18 Jaar</option>
    </select>Leeftijds Categorie<br />
    
    <input type="reset" name="reset" value="Reset">
    
    <input type="submit" name="submit" value="Bestel">

</form>


</body>
</html>
Gewijzigd op 27/06/2015 00:17:28 door Bas Van Balkom
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/06/2015 00:28:14
Quote Anchor link
Even een paar tips:

Ga nooit halverwege je HTML met PHP beginnen maar hou je PHP logica helemaal bovenin en ga pas onderin HTML uitspugen. Regel 10 t/m 28 moeten dus helemaal naar boven! Wel mag je tussen je HTML een beetje PHP gebruiken om je variabelen te echo-en.

In de eerste dropdown wil je dus alle omschrijvingen van de producten.

dat zou je zo kunnen doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<select id="omschrijving" name="omschrijving">
<option value="">(geen spel gekozen)</option>
<?php
foreach($producten as $product)
{

    echo '<option value="'.$product['id'] .'">'.$product['omschrijving'] .'</option>';
}

?>

</select>


Dan zie ik vervolgens maar één input met een prijs. Wil je dat de prijs daar in komt te staan als de gebruiker een product geselecteerd heeft? Dan heb je daar wel javascript voor nodig..

Zou je niet liever gewoon divs maken met daarin omschrijving, prijs én aantal?
Gewijzigd op 27/06/2015 00:31:44 door Frank Nietbelangrijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2015 00:28:40
Quote Anchor link
Je overkoepelende array moet je wel even in een variabele ($producten) opslaan.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/06/2015 00:30:20
Quote Anchor link
- Aar - op 27/06/2015 00:28:40:
Je overkoepelende array moet je wel even in een variabele ($producten) opslaan.


Inderdaad..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$producten
= array(
    array(
        'omschrijving' => 'Call of Duty',
        'prijs' => 24.95
        
    ),
    array(
        'omschrijving' => 'De Sims Erop Uit',
        'prijs' => 14.95
        
    ),
    array(
        'omschrijving' => 'Winnie de Poeh',
        'prijs' => 11.95
        
    )
);

?>
Gewijzigd op 27/06/2015 00:43:41 door Frank Nietbelangrijk
 
Bas Van Balkom

Bas Van Balkom

27/06/2015 00:40:28
Quote Anchor link
Pfff snap er helemaal niks meer van...

Hij blijft foutcode's geven op regel 5, 10 en 15

Parse error: syntax error, unexpected ''prijs'' (T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING), expecting ')' in C:\xampp\htdocs\PHPboek\Bestel formulier nieuw.php on line 15
Gewijzigd op 27/06/2015 00:41:48 door Bas Van Balkom
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/06/2015 00:42:44
Quote Anchor link
Op regel 23 mist nog een komma. Maar de foutmelding zegt dat je een haakje ) vergeten bent.

Gebruik je wel een PHP editor???
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2015 00:43:06
Quote Anchor link
Geef even regel 14 t/m 16.
 
Bas Van Balkom

Bas Van Balkom

27/06/2015 00:53:01
Quote Anchor link
Ja ik gebruik Notepad++

Miste een komma op regel 23 en heb ook een komma toegevoegd op regel 17

Nu werkt het dus zover...
Kan ik zo ook een leeftijd per product eraan hangen?
En deze straks gaan gebruiken?

Zoals dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$producten
= array(
    array(
        'omschrijving' => 'Call of Duty' ,
        'prijs' => 24.95 ,
    'leeftijd' => '+18 Jaar'
        
    ),
    array(
        'omschrijving' => 'De Sims Erop Uit' ,
        'prijs' => 14.95 ,
    'leeftijd' => '+14 Jaar'
        
    ),
    array(
        'omschrijving' => 'Winnie de Poeh' ,
        'prijs' => 11.95 ,
    'leeftijd' => 'Alle leeftijden'
        
    ),
);

?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/06/2015 00:54:55
Quote Anchor link
Dat kan Inderdaad. Je hebt ze er al tussen gezet ;-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2015 00:55:53
Quote Anchor link
Ja, maar PHP kan niet rekenen met strings zoals '+14 jaar'
Noem het dan liever een minimumleeftijd, zodat je makkelijk kan vergelijken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
'omschrijving' => 'De Sims Erop Uit' ,
'prijs' => 14.95 ,
'minimumleeftijd' => 14
 
Bas Van Balkom

Bas Van Balkom

27/06/2015 00:58:41
Quote Anchor link
Oke goeie tip.

Maar nu kwam mijn tweede probleem:

Hoe kan ik uit de $producten listbox bij prijs de desbetreffende laten zien?


Toevoeging op 27/06/2015 01:00:35:

- Aar - op 27/06/2015 00:55:53:
Ja, maar PHP kan niet rekenen met strings zoals '+14 jaar'
Noem het dan liever een minimumleeftijd, zodat je makkelijk kan vergelijken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
'omschrijving' => 'De Sims Erop Uit' ,
'prijs' => 14.95 ,
'minimumleeftijd' => 14





En hoe vul ik dit in bij alle leeftijden? Op 0?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2015 01:01:32
Quote Anchor link
$product['prijs'] gebruiken. Alle leeftijden is inderdaad 0 ;-)
Gewijzigd op 27/06/2015 01:05:17 door - Ariën -
 
Bas Van Balkom

Bas Van Balkom

27/06/2015 01:16:40
Quote Anchor link
Nou ik ben al een heel stuk verder...
Eén hand is al uit m'n haar.

Nu zie mijn code er zo uit, maar die prijs weergave gaat nog niet zoals ik had bedacht.
Zodra ik een keuze maak uit die listbox is het dan mogelijk om daar automatisch de prijs van te showen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
<?php
$producten
= array(
    array(
        'omschrijving' => 'Call of Duty' ,
        'prijs' => 24.95 ,
        'minimumleeftijd' => 18
        
    ),
    array(
        'omschrijving' => 'De Sims Erop Uit' ,
        'prijs' => 14.95 ,
        'minimumleeftijd' => 14
        
    ),
    array(
        'omschrijving' => 'Winnie de Poeh' ,
        'prijs' => 11.95 ,
        'minimumleeftijd' => 0
        
    ),
);

?>


<!DOCTYPE HTML>
<html lang="nl">

<head>
    <meta charset="utf-8" />
    <title>Bestelformulier game</title>
</head>
<body>



<form action="page1.php" method="post">
    
    <input type="text" name="name" placeholder="Voor- en achtenaam" required>Uw Naam<br />
    
    <input type="text" name="leeftijd" placeholder="Vul hier uw leeftijd in" required>Uw Leeftijd<br />
    
    <select id="omschrijving" name="omschrijving">
        <option value="">(geen spel gekozen)</option>
<?php
    foreach($producten as $product)
    {

        echo '<option value="'.$product['id'] .'">'.$product['omschrijving'] .'</option>';
    }

?>

    </select>Spel<br />
    
    <select id="qty" name="qty">
        <option value="">Aantal</option>
        <option value="1">1</option>
        <option value="2">2</option>
        <option value="3">3</option>
        <option value="4">4</option>
        <option value="5">5</option>
    </select>Aantal<br />

<?php
    $product
['prijs']
?>

        Prijs per stuk<br />

    <select id="category" name="category">
        <option value="">(geen categorie gekozen)</option>
        <option value="alle leeftijden">Alle leeftijden</option>
        <option value="+12 Jaar">+12 Jaar</option>
        <option value="+14 Jaar">+14 Jaar</option>
        <option value="+18 Jaar">+18 Jaar</option>
    </select>Leeftijds Categorie<br />
    
    <input type="reset" name="reset" value="Reset">
    
    <input type="submit" name="submit" value="Bestel">

</form>


</body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2015 01:26:20
Quote Anchor link
Die variabele werkt alleen in je foreach-loop.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/06/2015 01:30:34
Quote Anchor link
PHP draait op de webserver en genereert een HTML pagina. De webserver stuurt deze dynamische pagina vervolgens naar de browser. De browser maakt van de HTML iets visueels. De webserver is inmiddels klaar met zijn taak. De gebruiker selecteert een product in de dropdown. Nu willen we dat de prijs veranderd. daarvoor hebben we dus een scriptje nodig dat in de browser draait: javascript.

voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<!DOCTYPE html>
<html >
  <head>
    <meta charset="UTF-8">
    <title>test</title>
  </head>
  <body>
    <select id="omschrijving" name="omschrijving">
      <option value="">(geen spel gekozen)</option>
      <option data-price="24.95" value="0">Call of Duty</option>
      <option data-price="14.95" value="1">De Sims erop uit</option>
      <option data-price="11.95" value="2">Winnie de Poeh</option>
    </select>Spel<br />

    <input type="text" id="price">Prijs per stuk<br />
    <script>
      window.onload = function() {

      // variabelen die een HTML element opslaan
      var dropdown = document.getElementById('omschrijving');
      var input = document.getElementById('price');

      // voeg een eventhandler toe aan de dropdown
      dropdown.onchange = function() {
      // verkrijg de geselecteerde option
      var selectedOption = dropdown.options[dropdown.selectedIndex];
      // lees de prijs uit het data-price attribuut en zet deze in de <input>
      input.value = selectedOption.getAttribute('data-price');
      };
      };
    </script>
  </body>
</html>


Toevoeging op 27/06/2015 01:33:08:

http://codepen.io/anon/pen/WvdxaJ

Toevoeging op 27/06/2015 01:40:21:

Hopelijk snap je dat je het moeilijk gaat maken voor jezelf. Nogmaals: Kun je niet beter divs onder elkaar zetten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<div>
  <h2>Call of Duty</h2>
  <p>&euro; 24,95</p>
</div>
<div>
  <h2>De Sims erop uit</h2>
  <p>&euro; 14,95</p>
</div>
<div>
  <h2>Winnie de Poeh</h2>
  <p>&euro; 11,95</p>
</div>
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2015 01:42:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    foreach($producten as $product)
    {

        echo '<option value="'.$product['id'] .'">'.$product['omschrijving'] .'</option>';
    }

?>


$product['id'] bestaat niet in het array.

Persoonlijk zou ik het zo doen.
Dan geef je de key van het product-array mee.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    foreach($producten as $key => $product)
    {

        echo '<option value="'.$key .'">'.$product['omschrijving'] .'</option>';
    }

?>
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.