Captcha werkt niet meer??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/05/2015 17:57:46
Quote Anchor link
Beste Webmasters,

Ik gebruik al jaren dezelfde script voor mijn CAPTCHA en altijd al met succes eigenlijk nooit problemen tot van de week....Niks geupload, niks veranderd.... Wie kan mij helpen ik gebruik de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
<?php

// Start de Session die nodig is om de Captcha code te gebruiken.
session_start();

// Lijst met alle letters en cijfers die gebruikt worden om de Captcha aan te maken.
// Ik heb ervoor gekozen om een aantal letters en cijfers weg te laten aangezien deze veel op elkaar lijken (1, i).

$Characters = '23456789abcdefghjklmnpqrstuvwxyz';

// Aantal tekens dat gebruikt wordt om de Captcha aan te maken.
// Ik heb het aantal ingesteld op 5

$chars = 5;

// Stel hieronder de afmetingen voor de Captcha afbeelding in.
// Ik heb gekozen voor 150 pixels breed bij 50 pixels hoog.

$Width = 150;
$Height = 50;

// Maak de Captcha code aan. De code hieronder kiest willekeurig het aantal tekens uit dat is vastgelegd.
// In het geval van dit voorbeeld worden er 5 willekeurige tekens gekozen uit de lijst $Characters

$i = 0;
while ($i < $chars)
{

$randomnr .= substr($Characters, mt_rand(0, strlen($Characters)-1), 1);
$i++;
}


// Schrijf de aangemaakte Captcha code weg in een Session.
// Ik versleutel de code met een md5 hash zodat de code niet zomaar uit de Session te lezen is.

$_SESSION['randomnr2'] = md5($randomnr);

// Start met het aanmaken van de afbeelding.
$im = imagecreatetruecolor($Width, $Height);

// Bepaal de kleuren die je wilt gebruiken. Deze Captcha maakt gebruik van 3 kleuren.
// Kleur 1: $front is de Captcha Code waar het uitenidelijk om draait.
// Kleur 2: $shadow is de schaduw die ik achter de Captcha Code schrijf.
// Kleur 3: $background is de achtergrond kleur van de gehele Captcha afbeelding.

$front = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
$shadow = imagecolorallocate($im, 128, 128, 255);
$background = imagecolorallocate($im, 6, 51, 125);

// Vul de aangemaakt afbeelding met de hierboven ingestelde achtergrond kleur.
imagefilledrectangle($im, 0, 0, $Width, $Height, $background);

// Stel het True Type Font in dat je wilt gaan gebruiken.
// Zorg ervoor dat je de juiste locatie van je .ttf bestand invult.
// Voor deze Captcha maak ik gebruik van Artbrush.ttf

$font = 'includes/ArtBrush.ttf';

// Stel de max. en min. hoek in waarmee je de Captcha weg wilt schrijven. Gebruik hiervoor een getal tussen de 0 en 15.
// Deze hoeken worden hierna willekeurig bepaalt aan de hand van de ingestelde max. en min. waarden.
// $angle1 is de hoek waarin de Schaduw van de Captcha code wordt weergegeven.
// $angle2 is de hoek waarin de Captcha code zelf wordt weergegeven.

$angle1 = rand(-12, 12);
$angle2 = rand(-12, 12);

// Schrijf de Schaduw van de Captcha op de afbeelding.
// Het eerste getal (hier 25) is de grootte van de tekens die weggeschreven worden.
// Het tweede getal (hier 20) is de afstand in pixels dat de tekens van de rechterkant af weggeschreven worden.
// Het derde getal (hier 28) is de afstand in pixels dat de tekens van de bovenkant af weggeschreven worden.

imagettftext($im, 25, $angle1, 20, 28, $shadow, $font, $randomnr);

// Schrijf de Captcha Code op de afbeelding.
// Het eerste getal (hier 20) is de grootte van de tekens die weggeschreven worden.
// Het tweede getal (hier 30) is de afstand in pixels dat de tekens van de rechterkant af weggeschreven worden.
// Het derde getal (hier 32) is de afstand in pixels dat de tekens van de bovenkant af weggeschreven worden.

imagettftext($im, 20, $angle2, 30, 32, $front, $font, $randomnr);

// Voorkom dat de afbeelding ge-cached wordt door headers te versturen.
header("Expires: Wed, 1 Jan 1997 00:00:00 GMT");
header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT");
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate");
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);
header("Pragma: no-cache");

// Verzend de aangemaakte afbeelding naar de browser.
header ("Content-type: image/gif");
imagegif($im);
imagedestroy($im);
?>



Opgeroepen d.m.v.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<label for='AntiSpam'><img src='captcha.php' /></label>



Kan iemand mij helpen of heeft iemand een idee hoe het in ene kan veranderen??
Gewijzigd op 01/05/2015 17:58:24 door Mark van den Brink
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 08:58:05
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2015 19:19:15
Quote Anchor link
Wat gaat er precies mis.
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/05/2015 19:31:22
Quote Anchor link
De aangemaakte afbeelding word niet meer weergegeven sinds begin van deze week. Terwijl er deze week geen aanpassingen zijn gedaan aan de bestanden...
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2015 20:04:51
Quote Anchor link
Mogelijk is er iets mis met je GD library of de paden naar je fonts?

Haal je Content-Type header weg zodat je eventuele foutmeldingen kunt zien.

Zet ook het melden en weergeven van fouten aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'stdout');
?>

Voeg de hierboven beschreven wijzigingen door in captcha.php en roep vervolgens dit bestand rechtstreeks aan.

Welke foutmelding(en) krijg je dan?
 
- SanThe -

- SanThe -

01/05/2015 20:59:17
Quote Anchor link
Ik heb bovenstaand script overgenomen en ook hier geen plaatje.
Precies gedaan wat Thomas zei en dit is de output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
GIF87a?2?2|???Df??????tv?4V???????\z?t??F????\f???L^???4Z?????????B????Tf????|????????,R?Tr?|??dr?>????4N?,J?????Tj?DZ???????DV????Ln?t~????t???????????????? 6|???|z????lz?dj?L^??????lr???????????DZ??????????<??O???,5xK? ?? "g!?zT??G ?B???E*#SD?9?YcQ?p????+.?nl??&?<???@? 5@2????B??1????\<??K??? R?H?>??k?p? W?R??q??-?0 ?? ??qS?E |?D?2i?xa???2r?R???-aL?? d??e??7??_??OJl?D?K????S ??;? ?o?soL?0<??s?X?3 <?????vP%U?@??B??(1?96?H Rq?7d??8???q}N%?5?F?YK?D ??? ?9?C?S?F??7??E$??!D????s? ?YP$??xD????"?[B??` y??? *?k?????6t?)????Z?[? @4 F0?6c8!?????0?? ???(a??? ?G ax ??U-!pT ?J*?8y@???I?b?N????- <?N?8??T@?\?Y?Sh???p???sP!?0l?xLK??3*X 'N(0p? ?JE,B??=? ?9???P?B ??S?C?%1Q??H`AV !8????@g?P@??+lay??z?7?a a Ery-* ???s6???!???Y$??5d+}k????@MQAw?qA(??7????&?? PE1???@?A?q??Pm?7J??"g&??sG??J?##A#?N?X?(???.?@a|??0Z?@??)?)????? 58??2'h?? ??5?4`?y????G?DHK?????5 @)D?&?acax?/8??"?Kd??M???0l+,,-lA????TxB?1M??????Od??x08u??g???|5?? +uQ?]?X?-?J?y?`c??Bx?p c8???_?B?Fd????p?k???"?'??S?mc??By/?]????d ?a ??(1?`??b??-???????=?o!r?Nps????? {??Y?w;<????^m?pq?#%?^??X?:d??? f?V?*?X?6?X?JO0??+1??+|???#,o~#T?+???J?_??J?H)s?5?????G0? %??|??~'??9?H??B?,?C?Y??;?\&4l?<?6s90 ??? ??:s??6?=WX?h??s?^??<??i???c;
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2015 21:53:29
Quote Anchor link
Je probeert text te concateneren aan een variabele die nog niet bestaat (regel 24).

Ininitialiseer deze tussen regel 21 en 22 op de lege string:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$randomnr
= '';
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

01/05/2015 22:06:21
Quote Anchor link
@Thomas: Dat had ik reeds al gedaan.
 
Aad B

Aad B

01/05/2015 23:12:20
Quote Anchor link
Is je font nog wel beschikbaar?
$font = 'includes/ArtBrush.ttf';

Toevoeging op 01/05/2015 23:22:10:

Het script werkt (direct aangeroepen) prima. Wel even een ander bij mij beschikbaar font gebruikt:
'/usr/share/fonts/truetype/freefont/FreeSerif.ttf';
PHP hier is 5.4.39 en Apache 2.0
Wel zoals eerder opgemerkt door Thomas een notice: Undefined variable: randomnr in /var/www/test/httpdocs/testgif.php on line 24.
Mogelijk breekt dat af bij jou hoster die misschien (sinds kort) deze notice niet (meer) accepteert. Dus ook even doen wat Thomas aangeeft.
Gewijzigd op 01/05/2015 23:31:22 door Aad B
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

02/05/2015 04:23:05
Quote Anchor link
Heb alles nagekeken wat jullie vertelden en uiteindelijk was het toch:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$randomnr
= '';
?>


Op zich wel apart dat hij na een jaar dat hij zonder problemen gewerkt heeft nu op zo'n punt vastloopt?

Mag ik jullie allemaal bedanken voor de hulp! Hij is weer gefixt!
 
Aad B

Aad B

02/05/2015 13:51:19
Quote Anchor link
==>> Op zich wel apart dat hij na een jaar dat hij zonder problemen gewerkt heeft nu op zo'n punt vastloopt?
Komt waarschijnlijk omdat je hoster een update heeft uitgevoerd en waarbij de vroegere notice nu een error is en je script stopt. Het is handig om de versies bij je hoster in de gaten te houden om bijvoorbeeld bij dit soort acties te achterhalen wat er gebeurt is. Helaas zijn er veel hosters die zonder enige aankondiging systeemchanges doorvoeren.
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

02/05/2015 15:52:48
Quote Anchor link
Dit is inderdaad vreemd maar dit is niet het enige waar ik zojuist tegenaan ben gelopen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
    $path = "images/winkel/".$HTTP_POST_FILES['afbeelding']['name'][0];
    $afbeelding= "".$HTTP_POST_FILES['afbeelding']['name'][0];

if($afbeelding == "") {
        }else{
copy($HTTP_POST_FILES['afbeelding']['tmp_name'][0], $path);

$filesize1=$HTTP_POST_FILES['afbeelding']['size'][0];

if($filesize1==0) {
$userErrors[] = "Kon afbeelding niet uploaden!<br>";
}


Dit werkt ook niet meer als ik deze code verwijder kan ik rustig mijn artikel toevoegen via PHP en MYSQL maar emt dit stukje code breekt hij me code af.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/05/2015 16:08:26
Quote Anchor link
HTTP_POST_VARS is vanaf PHP versie 4.1.0 al deprecated (staat op de lijst om uitgefaseerd te worden; wordt niet meer officieel ondersteund).

Tijd voor een code revisie.

Ook zou je kunnen nakijken / navragen (bij je host) of je PHP versie recent is veranderd. En tis niet erg gebruiksvriendelijk dat dit zonder enige aankondiging gebeurt inderdaad.
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

02/05/2015 16:11:58
Quote Anchor link
Oke begrijp ik, meteen aan de slag maar. Ik ga inderdaad met mijn hostingsbedrijf bellen want dit is zoals je zegt niet gebruiksvriendelijk.

Bedankt voor je hulp!
 

02/05/2015 23:46:19
Quote Anchor link
Gebruiksvriendelijk? Jij als programmeur moet het bijhouden en geen oude shit gebruiken. Refactoren dus
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/05/2015 23:51:00
Quote Anchor link
Zelfs al was de code up-to-date is er nog steeds geen enkele garantie dat alles werkt / blijft werken op het moment dat je host out-of-the-blue besluit webservers te upgraden. Je argument gaat dus niet helemaal op.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.